Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

+
-
ΦΑΚΙΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4997
Τιμή Έκδοσης
€12.44
Τιμή Πολιτείας
€6.22
(-50%)
Η τιμή Πολιτείας τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα ήταν €8.71 και θα επανέλθει στην ίδια τιμή τον επόμενο μήνα.


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Παροιμίες, αινίγματα, ποιήματα, τραγούδια, λογοπαίγνια, γλωσσοδέτες, στοιχεία μυθολογίας και χρήσιμες πληροφορίες για τα γνωστότερα φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, αγριολούλουδα και βότανα. Με κείμενα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά, άλλα επιλεγμένα και άλλα γραμμένα από την Ευγενία Φακίνου, και με τις όμορφες, γεμάτες ζωντάνια εικόνες της το βιβλίο φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και τους καρπούς της. Στο τέλος της κάθε ενότητας υπάρχουν παιχνίδια - ασκήσεις συνόλων, και στο τέλος του βιβλίου αυτοκόλλητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πριν από σχεδόν 30 χρόνια κυκλοφόρησαν στα βιβλιοπωλεία μια σειρά μικρά βιβλία προορισμένα για μικρά χεράκια. Η πρώτη σειρά τεσσάρων μικρών (στο σχήμα) και ολιγοσέλιδων βιβλίων που κυκλοφόρησε το 1985 αφηγούνταν τις εποχές του χρόνου και η δεύτερη που ακολούθησε (1986) έδινε ένα πολύ πιο σύνθετο μάθημα γι' αυτό που ακόμη τότε ίσως και να ονομαζόταν απλώς πατριδογνωσία. Η Ευγενία Φακίνου, λίγο καιρό μετά το πρώτο της μυθιστόρημα, την πολυδιαβασμένη Αστραδενή (1982), καταπιάστηκε με τα απλά, τα καθημερινά, τα απολύτως συνυφασμένα με τη ζωή κάθε οικογένειας στην Ελλάδα. Με τα βιβλιαράκια Φρούτα, Λαχανικά, Λουλούδια και Αγριολούδουδα και βότανα έδωσε ένα πολύπλευρο μάθημα βοτανολογίας, λαογραφίας, ιστορίας, κανόνων υγιεινής διατροφής αλλά και καλλιέργειας του λόγου και της αισθητικής στα παιδιά. Τα τέσσερα μικρά βιβλία έχουν ενοποιηθεί σε μια φροντισμένη έκδοση με τέσσερις ενότητες που εξηγούν στα νήπια και τα μικρά παιδιά την προέλευση, την εποχικότητα, την αξία, τη σημασία φρούτων, λαχανικών, λουλουδιών, αγριολούλουδων και βοτάνων που ευδοκιμούν στην Ελλάδα, τους κήπους και τα μπαλκόνια μας. Σχεδιαστικά, τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και τα λουλούδια και τα βότανα είναι σχεδόν αρχετυπικά: ούτε μια από τις ζωγραφιές που έχει φτάξει η ίδια η Φακίνου δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες μας για το πώς είναι οι ανεμώνες, η παπαρούνα, οι φράουλες, το τίλιο, το δενρολίβανο, το βερίκοκο ή η ρίγανη. Το βιβλίο κατατάσσεται στην κατηγορία των βιβλίων γνώσεων για μικρά παιδιά. Οι ασκήσεις στο τέλος κάθε ενότητας και τα αυτοκόλλητα συμβάλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία: βοηθούν το παιδί να συγκρατήσει αυτό που διάβασε (ή άκουσε να του διαβάζουν), να το αναπαράξει με λίγα λόγια, να το εντοπίσει στο δικό του περιβάλλον και να το κατανοήσει. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα μικρά παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλιαράκι για τις καθαρές, καλοσχεδιασμένες και ολοζώντανες εικόνες, τις παροιμίες, τα στιχάκια και τις πληροφορίες για κάθε φυτό που έχουν κάθε φορά κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον να πουν. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς :Η έκδοση του 2014 αν και μπορεί να λειτουργεί νοσταλγικά για όσους υπήρξαν παιδιά τη δεκαετία του '80 είναι μια ουσιαστική και τίμια επιλογή για κάθε γονιό και κάθε δάσκαλο που αν και διαθέτει πλέον αναρίθμητα εργαλεία για να διδάξει τα απλά θέματα στα παιδιά, θα βρει εδώ κάτι που δεν θα βρει αλλού: όχι ακόμη ένα βιβλιαράκι αλλά το προσωπικό φυτολόγιο μιας δημιουργού φροντισμένο και επιμελημένο με αγάπη, γνώση και φρεσκάδα. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 24/06/2014)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600443912
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2014
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις16x15
ΕικονογράφησηΦΑΚΙΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2300-4997
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΜΑΡΙΑ147, zgianneler

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ
MEAD RICHELLE
€18.25 €7.30
(-60%)
Κερδίζετε €10.95
Πανδημικές αποκαλύψεις (χαρτόδετη έκδοση)
CAYLEY DAVID
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS