Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΓΜΑ, Η ΑΝΑΤΟΛΗ // ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΓΜΑ, Η ΑΝΑΤΟΛΗ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
ΜΑΛΜΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4971
Τιμή Έκδοσης
€9.86
Τιμή Πολιτείας
€6.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.96


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σήμερα ελάχιστα ευρήματα μαρτυρούν την καθημερινότητα των πρώτων ανθρώπων. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, έζησε από την αρχή σε οργανωμένες ομάδες, μέσα στις οποίες αναπτύχθηκαν οι σχέσεις και αναδείχτηκαν οι αδυναμίες και τα προτερήματα των μελών τους.
Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει στο πολύ μακρινό εκείνο παρελθόν του ανθρώπινου είδους.
Η μικρούλα Ιγμ έζησε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Εκείνη ανήκε στο είδος του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Την ίδια όμως περίοδο έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ανθρώπινο είδος, ο άμεσος πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων, ο Homo Sapiens, δηλαδή ο σοφός άνθρωπος, όπως τον ονόμασαν οι μελετητές ανθρωπολόγοι. Ο αγώνας επιβίωσης του κατώτερου πολιτισμικά είδους του ανθρώπου του Νεάντερταλ έγινε τότε ακόμη δυσκολότερος.
Η Ιγμ, με τη συμπαράσταση του καλού της φίλου Σά-γιου, με τη βοήθεια του κουταβιού της του Γκούλι και με όπλα της την εξυπνάδα, τη φαντασία, τη σύνεση και τον αλτρουισμό, κατορθώνει να φέρει ελπίδα και μέλλον στη φυλή της.
Μια περιπέτεια που μας ταξιδεύει στα προϊστορικά χρόνια, όπως τα έζησαν οι πρόγονοί μας στον ελλαδικό χώρο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ιστορία της 11χρονης Ιγμ αντανακλά μια από τις πλέον αποδεκτές επιστημονικά απόψεις για την εξέλιξη των ειδών. Το κορίτσι είναι εκπρόσωπος του είδους Homo Sapiens Neanderthalensis και ο γεωγραφικός χώρος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία ορίζεται μεταξύ Θεσσαλίας και Μακεδονίας, πριν από 65.000 χρόνια (!). Αυτή η κατηγορία Νεάντερνταλ θεωρείται, κατά μια άποψη, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους ανθρωπίδες και τους ανθρώπους. Η εκδοχή της ενσωμάτωσης του κατώτερου πνευματικά είδους από τους εξυπνότερους Homo sapiens sapiens, σύμφωνα με την οποία αυτά τα δύο είδη έζησαν ταυτόχρονα, προσφέρει την ευκαιρία μιας ειρηνικής αφήγησης για το πώς επικράτησε ο άνθρωπος πάνω στη Γη. Το κορίτσι έχει όνειρα τα οποία καταλαβαίνει πως μόνο μέσω της γνώσης θα πραγματοποιήσει. Το κορίτσι Νεάντερνταλ ζει με την οικογένειά του στο κοίλωμα μιας μεγάλης σπηλιάς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ολιγομελούς κοινότητάς τους και όντας εξοικειωμένοι με τη φωτιά απολαμβάνουν διάφορες ανέσεις. Η μητέρα και ο πατέρας της κατέχουν ηγετικές θέσεις ενώ ο παππούς της έχει υπάρξει μάγος της φυλής. Το κορίτσι, όχι όπως κάθε κορίτσι της εποχής του, έχει όνειρα τα οποία καταλαβαίνει πως μόνο μέσω της γνώσης θα μπορέσει να πραγματοποιήσει. Είναι ένα άτομο που στοχάζεται, συνδυάζει πληροφορίες, αναλύει τα γεγονότα και επιδιώκει την εξέλιξη. Το όνομά της σημαίνει, όπως μας πληροφορεί η συγγραφέας, Ανατολή. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, ίσως και σε λίγο μεγαλύτερα. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, η υπερπληθώρα πληροφοριών και η απουσία εικονογράφησης δεν το καθιστούν το ίδιο ελκυστικό για μικρότερα παιδιά, ακόμη κι αν πρόκειται για επαρκείς και φιλοπερίεργους αναγνώστες. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Το ενδιαφέρον των παιδιών για τη σκοτεινή περίοδο της Προϊστορίας είναι τόσο μεγάλο όσο μεγάλες είναι και οι διαφορές που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος με τον προϊστορικό. Στο βιβλίο της Αγγέλας Μάλμου τα παιδιά θα απολαύσουν την ιστορίας της μικρής Ίγμας και παράλληλα θα μάθουν πολλά κι ενδιαφέροντα πραγματολογικά στοιχεία. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Το βιβλίο Ίγμα, η Ανατολή είναι μια καλή επιλογή όχι τόσο για την λογοτεχνικότητά του αλλά επειδή καταφέρνει να ανασυστύσει με συνέπεια μια τόσο παλιά εποχή, με πλήθος πληροφοριών και στοιχείων, ενώ ταυτόχρονα εμπνέει στα παιδιά την αξία της αδελφοσύνης και το φιλέρευνο πνεύμα. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 31/3/2014)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
Η ΦΩΤΙΑ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΠΕΤΡΑ
ΑΝΑΜΟΝΗ
ΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ
ΕΦΗΒΕΙΑ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Η ΑΦΗΓΗΣΗ
Ο ΓΚΟΥΛΙ
ΟΙ ΔΑΔΕΣ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ο ΕΠΑΙΝΟΣ
ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ
Η ΣΥΜΦΟΡΑ
ΑΜΥΝΑ
ΕΦΙΑΛΤΗΣ
ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΦΩΤΙΤΣΕΣ
ΑΡ-ΖΡΑΝ-ΝΤΟΥ
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ
ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΙ
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
Η ΣΧΕΔΙΑ
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ;
ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΥΝΗΓΟΣ
Η ΝΑΡΚΩΣΗ
ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ
ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ
ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600444247
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΣΑΛΑ ΣΤΕΛΛΑ (ΣΤΥΛΙΑΝΗ)
Κωδικός Πολιτείας2300-4971
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

matoulapap

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS