Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
OCCUPY // ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ

OCCUPY

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

+
-
CHOMSKY NOAM
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5163
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μετά την εμφάνισή του τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, το κίνημα Occupy εξαπλώθηκε σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Χάρη σ' αυτούς τους πυρήνες, άρχισε να διαμορφώνεται μια νέα παγκόσμια συνείδηση αντίστασης στην εξουσία του κεφαλαίου. Ο Νόαμ Τσόμσκι, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ενθάρρυνε τη συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες για την ισότητα, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το κίνημα και ένωσε τη φωνή του με αυτές που ασκούν κριτική στην κυριαρχία των πολυεθνικών εταιριών και στη διαφθορά που επιφέρει αυτή.
Μέσα από συζητήσεις με συμμετέχοντες στο κίνημα Occupy, ο Τσόμσκι διερευνά τα αίτια των κυριότερων προβλημάτων της εποχής μας, τα οποία ωθούν τους ανθρώπους στη διαμαρτυρία. Τα κεντρικά ερωτήματα που θέτει είναι: Πώς φτάσαμε ως εδώ; Με ποιον τρόπο οι πλούσιοι, που αποτελούν μόλις το 1% του πληθυσμού του πλανήτη, διαιωνίζουν την ηγεμονία τους πάνω στο υπόλοιπο 99%; Πώς μπορούμε να αποδομήσουμε την τεχνοκρατική αντίληψη της πρωτοκαθεδρίας της οικονομίας έναντι της πολιτικής; Ποια είναι η ποιότητα της σημερινής δημοκρατίας; Πώς μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της ανάπτυξης προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ισότιμη κατανομή του παγκόσμιου πλούτου;
Το Occupy αποτελεί μια ακόμα ζωτική συνεισφορά του Τσόμσκι στη βιβλιογραφία της αμφισβήτησης και συγχρόνως ένα κάλεσμα για να δημιουργήσουμε έναν δίκαιο κόσμο που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του επιμελητή της αμερικανικής έκδοσης
Occupy
Ύστερα από τριάντα χρόνια ταξικού πολέμου
InterOccupy
Κατάληψη στην εξωτερική πολιτική
Στη μνήμη του Χάουαρντ Ζιν
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άμεση αλληλεπίδραση
Διδάγματα από το Occupy Σάντι και όχι μόνο
Πάντοτε μαίνεται μια ταξική σύγκρουση
Όσο περισσότερο ενισχύεται η αλληλεγγύη, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOCCUPY - REFLECTIONS ON CLASS WAR, REBELLION AND SOLIDARITY
ISBN139789600446333
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x11
ΜετάφρασηΧΑΛΜΟΥΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΟΜΣΚΙ ΝΟΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2300-5163
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Periergos

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο λόγος του Chomsky είναι πάντα απλός και σαφής. Αυτό το βιβλίο είναι μια σειρά συνεντεύξεων και ομιλιών σχετικά με το κίνημα Occupy στις ΗΠΑ. Ο Τσόμσκι αποδομεί το «Αμερικανικό Όνειρο», καταδεικνύοντας τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες στις ΗΠΑ, θέμα με το οποίο ασχολείται και το κίνημα Occupy και απασχολεί έντονα και την κοινή γνώμη στις δημοσκοπήσεις. Προτείνει μια συνεχή, διαρκή αγωνιστική παρουσία, με συνέπεια, επιμονή και συνέχεια. Θα γίνουν λάθη και θα μάθει ο κόσμος από αυτά. Το κίνημα πρέπει να απευθυνθεί στις μάζες και στο χώρο που συχνάζουν οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν για το κίνημα, αλλά θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν, εφόσον συμφωνούν με τα οράματά του: στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα γήπεδα, στα κλαμπ, στις εκκλησίες. Μπορεί να αποκτήσει μαζική υποστήριξη, αλλά χρειάζεται επίμονος αγώνας. Στις ΗΠΑ, από τη δεκαετία του 1970 και έπειτα, παρατηρείται αποβιομηχάνιση, άνοδος της διαπραγματευτικής ισχύος των εργοδοτών απέναντι στην εργασία, συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων και κερδοσκοπικές φούσκες που τις πληρώνει ο φορολογούμενος. Η διαχείριση μέσων παραγωγής από κοινότητες, τους ίδιους εργαζομένους, η πίεση για μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή του να μη θεωρούνται οι εταιρίες φυσικά πρόσωπα, η αποδέσμευση της πολιτικής από τη χρηματική ολιγαρχία, η φορολόγηση των πλουσίων, ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών είναι για τον Τσόμσκι πράγματα εφικτά. Το κίνημα πρέπει να ξεκινήσει με «κοντινά» προβλήματα και άμεσα, που θα μπορούν να επιλυθούν δια της αλληλεγγύης από κοινότητες, γειτονιές, εργαζομένους. Η επανάσταση είναι κάτι το μακρινό για εκείνον, αλλά δεν αντιφάσκει με τις επιμέρους κατακτήσεις. Μια πάγια θέση του είναι ότι κάποια οικονομικά φαινόμενα δεν είναι αποτέλεσμα αδήριτων νόμων της οικονομίας, αλλά αποφάσεις συγκεκριμένων προσώπων, με συγκεκριμένα συμφέροντα κι επιδιώξεις. Με λίγα λόγια, το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός με προτάσεις (όχι οδηγίες!) για το πώς μπορεί να κινηθεί η ταξική πάλη προς ένα δικαιότερο μέλλον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS