Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
DOLTO FRANCOISE
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0019
Τιμή Έκδοσης
€19.83
Τιμή Πολιτείας
€13.88
(-30%)
Κερδίζετε €5.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον πρώτο τόμο του Σεμιναρίου Ψυχανάλυσης Παιδιών, η συγγραφέας επιλέγει και παρουσιάζει ορισμένες από τις συναντήσεις που είχε, σε τακτά διαστήματα και σε διάρκεια δεκαπέντε περίπου ετών, με ψυχοθεραπευτές και ψυχαναλυτές, σχετικά με τις δυσκολίες που συναντούσαν στη θεραπεία των παιδιών. Πρόκειται για ζωντανές ηχογραφήσεις με τρεις πρωταγωνιστές: τον αναλυτή, το παιδί (που δεν παρευρίσκεται), και τη Φρανσουάζ Ντολτό. Ο ψυχαναλυτής, που βρίσκεται σε αδυναμία εξαιτίας μιας δύσκολης περίπτωσης, μεταφέρει τον πόνο και τα προβλήματα του παιδιού στη Φρανσουάζ Ντολτό. Κι εκείνη απαντά.
Δύο πράγματα αποκομίζουμε κυρίως από τις απαντήσεις της. Πρώτα, ότι η κλινική δεν είναι για τη Ντολτό γνώση θεωρητική. Είναι τα μικρά ονόματα, τα πρόσωπα και τα σώματα αυτών που υποφέρουν και που παρακολουθεί. Έπειτα, ότι η Ντολτό αφήνεται να διδαχθεί τη γλώσσα του παιδιού και του βρέφους. Είναι η ίδια ένα "σοφό βρέφος", γι' αυτό και τα λόγια της είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά. Αιχμηρά σαν νυστέρι, κόβουν τον ομφάλιο λώρο· μυτερά σαν βελόνες, "μπαλώνουν" την προσωπικότητα. Κι άλλα, τεντωμένα σαν ελατήρια, ωθούν ξανά προς την επιθυμία. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται ευχάριστα, ενώ ταλαιπωρείται διαβάζοντας άλλα ψυχαναλυτικά συγγράμματα: Έχει την αίσθηση ότι τα όρια για την κατανόηση και την αποκατάσταση των πραγμάτων διευρύνονται.
Το βιβλίο αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία της ψυχανάλυσης. (ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΚΗ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«...Οι λέξεις της Κούκη ταιριάζουν με τις λέξεις της Dolto. Πρόκειται για μια ευτυχή συνάντηση στο χώρο της γλώσσας, πού ακολούθησε άλλες προηγούμενες συναντήσεις [...] Η μετάφραση, στο σύνολό της, είναι υποδειγματική και η έκδοση του πρώτου αυτού τόμου του "Σεμιναρίου" από τις εκδόσεις "Εστία" είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και καλαίσθητη. Η ποιότητα της ελληνικής έκδοσης είναι καλύτερη από την αντίστοιχη γαλλική. Εκτός από τη διαφωτιστική εισαγωγή του Λουίς Καλνταγκές, πού υπάρχει και στο πρωτότυπο, στην αρχή του τόμου υπάρχει ένα σημείωμα της Dolto ειδικά για την ελληνική έκδοση μαζί με το σημείωμα της μεταφράστριας, ενώ στο τέλος βρίσκουμε ένα πολύ χρήσιμο ευρετήριο». [Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, από βιβλιοπαρουσίαση στα Ψυχολογικά Θέματα (τόμ. 2, τεύχος 3, 1989)]

Περιεχόμενα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ του Λουίς Καλνταγκές
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSEMINAIRE DE PSYCHANALYSE D' ENFANTS
ISBN139789600501117
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2006
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΛΝΤΑΓΚΕΣ ΛΟΥΙΣ
ΜετάφρασηΚΟΥΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΕπιμέλειαΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΛΤΟ ΦΡΑΝΣΟΥΑΖ
Κωδικός Πολιτείας1710-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kakili

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, NafsiK, ZOLOTAKON, marthamaria, patatoufios, vasiliadesnick

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ALHARTHI JOKHA
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS