Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΟΦΑΝΩ

ΘΕΟΦΑΝΩ

Η ΕΣΤΕΜΜΕΝΗ ΦΟΝΙΣΣΑ

+
-
ΚΥΡΙΑΖΗΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0279
Τιμή Έκδοσης
€22.16
Τιμή Πολιτείας
€15.51
(-30%)
Κερδίζετε €6.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Θριάμβευε η Θεοφανώ, κυβερνούσε, πίστευε στη δύναμή της Κίρκη του 10ου αιώνα, δεν μετέβαλε σε χοίρους εκείνους που την αγαπούσαν, αλλά σε σκλάβους, σε δούλους που έσκυβαν το κεφάλι μπροστά σε κάθε υποταγή της. Εξουσίαζε, ήταν αδάμαστη, ήταν σκληρή, ήταν λύκαινα, όπως την αποκάλεσε ο σύγχρονός της Λέων ο διάκονος. Βασίλευε, κυβερνούσε από τον γυναικωνίτη, μισούσε χωρίς ν' αγαπάει, ώσπου κάποια αυγή, όταν πρωτόνιωσε τον έρωτα, τον πλάστη και τον χαλαστή, γνώρισε μετά από μια ανόσια πράξη της ένα τέλος φρικιαστικότερο από το θάνατο για το χαρακτήρα της: την τέλεια εξαφάνιση για πολλά χρόνια από το προσκήνιο της ζωής της Αυτοκρατορίας.
Είδα με αγάπη τους ήρωές μου, τόνισα τις μεγαλοσύνες τους, φανέρωσα, όσο μου επέτρεπαν τα μέσα μου, τον χαρακτήρα τους. Μην βιαστείτε να τους κρίνετε, η εποχή ήταν αλλιώτικη, οι άνθρωποι πιο άγριοι, το έγκλημα συγχωριότανε πολλές φορές...». (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600502466
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 69
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων558
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας1710-0279
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU, sergios1957, jpolitia, karaman

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU, aposdrak, Theodoros_g, TatSmash, yarasa, sergios1957, jpolitia, G99, dtsinis, eccolima, Spyridon1988, tapazidis, gdavrazos, alexiosp1

Κριτικές για το προϊόν

[02/06/2022] opus34.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η πρώτη μου επαφή με τον μεγάλο αυτό συγγραφέα, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Κυριαζής υπήρξε ένας πολύ μεγάλος συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, και το αποδεικνύει περίτρανα με το εν λόγω βιβλίο.
Όσοι ψάχνουν ιστορικό μυθιστόρημα, στα μεγάλα και σπουδαία ονόματα του εξωτερικού, καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά και στην εγχώρια παραγωγή, καθώς από ότι φαίνεται δεν έχει να ζηλέψει κάτι.
Η "Θεοφανώ" είναι ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο που αξίζει την προσοχή όλων και ειδικά των "φαν" του είδους.
[19/12/2020] jpolitia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θεωρώ ότι όλα τα βιβλία του Κώστα Κυριαζή που αναφέρονται στην Βυζαντινή αυτοκρατορία, ¨Θεοφανώ¨, ¨Αγνή η Φράγκα¨ (δυο τόμοι), ¨Η Τετάρτη σταυροφορία¨ κ.λ.π. είναι ό,τι καλύτερο για κάποιον που θέλει να μάθει (μέσα από μια γενική εικόνα) τα γεγονότα της εποχής αυτής και δεν θέλει να τα διαβάσει από ένα βιβλίο ιστορίας το οποίο μπορεί, από μια άποψη, να τον κουράσει αν δεν ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες των ιστορικών γεγονότων. Ο Κώστας Κυριάζης με ένα παραστατικό και γλαφυρό τρόπο σε παρασύρει και σε μεταφέρει στην εποχή! Περιμένω να επανατυπωθούν απο την ¨Εστια¨ και τα υπόλοιπα της σειράς που έχουν εξαντληθεί όπως ¨Βασιλειος ο Βουλγαροκτόνος¨ , ¨Ρωμανος ο Δοιογένης¨ κ.λ.π.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS