Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ ( ΕΣΤΙΑ )

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Μ.
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0385




Παρουσίαση

Η μητέρα του Μ. Καραγάτση, Ανθή Ροδοπούλου, πεθαίνει στις 25 Μαρτίου 1946. Ο Καραγάτσης αμέσως αρχίζει να γράφει τον Μεγάλο Ύπνο, που τυπώνεται τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. "Το έντονο αυτοβιογραφικό στοιχείο, μια μελαγχολική ή και πένθιμη ατμόσφαιρα οικειότητας και θαλπωρής (έστω και, συχνά διαβρωμένης), δίνουν έναν διαφορετικό, ηπιότερο χαρακτήρα στο έργο. Οι τόνοι είναι χαμηλοί, οι εντάσεις χαλαρές, η γλώσσα ομαλότερη, χωρίς υπερβολές. [...] Δεν λείπουν οι συνήθεις προβληματισμοί και στοχασμοί του συγγραφέα για τα ανθρώπινα, τη λογοτεχνία και πλήθος άλλων θεμάτων : από την αμφισβήτηση της συμβατικής ηθικής και τους φιλοσοφικούς διαλογισμούς για τον έρωτα και το θάνατο, τα δύο φύλα, τις ιδεολογίες, τη φυλετική ταυτότητα, το ένστικτο της κυριαρχίας και το Ριζικό, μέχρι τους εγκωμιαστικούς λόγους για τον Βίκτωρα Ουγκό και τους "φοβερούς όρχεις του". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600503975
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 95
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων188
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας1710-0385
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kallirroi, evangeliaoikonomou, sergios1957

Κριτικές για το προϊόν

[07/05/2017] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές που το οπισθόφυλλο περιγράφει τόσο καλά το βιβλίο. Αξίζει να το διαβάσει κανείς, ιδιαίτερα αν είναι θαυμαστής του συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS