Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ) ...

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

+
-
HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1397
Τιμή Έκδοσης
€14.58
Τιμή Πολιτείας
€10.21
(-30%)
Κερδίζετε €4.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Ήδη πριν από τέσσερα χρόνια ''Η επέκταση του πεδίου της πάλης'' ήταν κάτι παραπάνω από μία υπόσχεση. Το μυθιστορηματικό ταλέντο του Ουέλμπεκ δεν κοιτάζει απλά τον κόσμο. Τον διαπερνάει. Τον αναποδογυρίζει. Συσχετίζοντας πράγματα εκ πρώτης όψεως παράταιρα, φέρνει στο φως πλευρές τις οποίες ο γυμνός οφθαλμός αδυνατεί να συλλάβει και που οι εντεταλμένοι περί τα ανθρώπινα επιστήμονες (κοινωνιολόγοι και τα ρέστα) αγνοούν. Για παράδειγμα, το κύριο μέρος της Επέκτασης του πεδίου της πάλης είναι μια ενδελεχής υπαρξιακή έρευνα της περίφημης σεξουαλικής απελευθέρωσης, σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού. Όπου αποδεικνύεται περίτρανα, με πολύ χιούμορ και άλλη τόση πίκρα, ότι οι ίδιοι νόμοι διέπουν τα δύο φαινόμενα, ότι ο όχλος χαχανίζει και βαυκαλίζεται με απελευθερώσεις και ατέλειωτες ηδονές και ενώ τη λεία τη νέμονται όλο και λιγότεροι, του όχλου δεν του μένουν, στην ουσία, παρά οι ερεθιστικές εικόνες, ο αυνανισμός και η ψυχανάλυση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEXTENSION DU DOMAINE DE LA LUTTE
ISBN139789600508383
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2006
Αριθμός σελίδων204
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΕΞΗΣ
ΕπιμέλειαΚΡΙΠΑ ΠΟΠΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-1397
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

clea, bipetras, AndreasK25, Plata, Paras92, Γιάννης Κακούλας, annamavr, nikhms95, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

[05/09/2020] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο ανάγνωσμα. Καυστικό και φαινομενικά υπερβολικό ως προς τις καταστάσεις που παρουσιάζει και τα αδιαμφισβήτητα "αξιώματα" που διατυπώνει. Αν ο σύγχρονος άνθρωπος κοιτάξει την κατ' επίφασιν επιτυχημένη ζωή του χωρίς ωραιοποιήσεις και υποκειμενικές θεωρήσεις, θα διαπιστώσει κοινά αδιέξοδα με τον αφηγητή-ήρωα του βιβλίου. Σε συνθήκες άκρατου φιλελευθερισμού άλλοι ευνοούνται και αποθεώνονται, άλλοι κατακρημνίζονται. Άλλοι διαβιούν στο μεταίχμιο της αδιάκοπης προσπάθειας και των αντιστρόφως ανάλογων απολαβών σε διαπροσωπικό είτε οικονομικό είτε κοινωνικό επίπεδο. Αν και ό ίδιος ο Ουελμπέκ δηλώνει πολέμιος της ψυχανάλυσης, το βιβλίο του θα έλεγα ότι είναι μια οξυδερκής ψυχαναλυτική προσέγγιση του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής και εν γένει του δυτικού πολιτισμού.
[01/07/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του Ουελμπέκ μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις (εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα αν και σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρώ ακροδεξιό και ρατσιστή όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί κριτικοί, μάλλον σκεπτικιστή αναρχοσυντηρητικό θα τον έλεγα, δείτε κάτι δικούς μας ακροδεξιούς και συγκρίνετε τους με τον Ουελμπέκ, δεν υπάρχει καμία σχέση). Δεν μπορείς όμως να απαξιώσεις αυτό το πηγαίο συγγραφικό του ταλέντο που είναι πλέον τόσο σπάνιο. Με την "επέκταση του πεδίου πάλης" ουσιαστικά συστήνεται στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό με το ύφος και τη θεματολογία πάνω στην οποία κινείται: προβληματισμός απέναντι στην κρίση και την παρακμή του δυτικού πολιτισμού από την αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση, επαναπροσέγγιση της κλασικής ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, αναστοχασμός πάνω στο ιδεολογικό εποικοδόμημα που διαμόρφωσε τις συνειδήσεις των μεταπολεμικών γενεών κ.ο.κ.

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση είναι πηγαία και ρέουσα, σε σημεία θα μπορούσες να την πεις και "τολμηρή", όμως το βάθος και η ποιητική της αμφισημία δένουν όλα τα στοιχεία σε ένα υπέροχο αμάλγαμα. Δεν είναι ούτε 200 σελίδες, όμως μόλις το τελειώνεις σου αφήνει την αίσθηση της πληρότητας. Είναι το δεύτερο βιβλίο του Ουελμπέκ που διαβάζω και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.
[18/08/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πρωτο του βιβλιο νομιζω. Πραγματευεται το αγαπημενο του θεμα, το πως οι κοινωνικοοικονομικες εξελιξεις του δευτερου μισου του 20ου αιωνα επηρεασαν τη σεξουαλικοτητα αλλα κατ επεκταση και το θεσμο της οικογενενειας. Στενοχωρο μεχρι αυτοκτονικου ιδεασμου ( του αναγνωστη) αλλα ευστοχο, πρωτοτυπο και υπεροχο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS