Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΣΟΠΡΑΚΟΜΙΤΟΣ

ΣΟΠΡΑΚΟΜΙΤΟΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΡΩΜΑΣ Α. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1159
Τιμή Έκδοσης
€22.16
Τιμή Πολιτείας
€15.51
(-30%)
Κερδίζετε €6.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Περίπλους είναι έργο μίας ολόκληρης ζωής. Το υλικό του το μαζεύω σαράντα τώρα χρόνους. Κύριος φορέας του ιστορικού τούτου ρομάντσου, που δρασκελίζει τρεις αιώνες, είναι κάποια φανταστική ζακυνθινή φαμελιά, οι Νταβιτσέντσα. Ο Περίπλους θα ολοκληρωθεί σε τρεις τριλογίες. Στην πρώτη, που αρχίζει μ’ αυτόν τον (μυθογραφικά ολότελα αυτοτελή) τόμο, θα συναντήσουμε Ζακυνθινούς, άρχοντες και ποπολάρους, χωριάτες και αστούς, σοφούς και αναλφάβητους, Έλληνες και Φράγκους, να ξαφνιάζονται ξαφνικά από την εφιαλτική κραυγή: Hannibal ante portas! Ο ψυχοφθόρος τούτος βραχνάς του ολοκληρωτικού τους αφανισμού από τον χριστιανομάχο Οθωμανό εισβολέα, θα τους κατατυραννεί όσο θα κρατήσει η παντοδυναμία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Καμπόσους παναπεί αιώνες! Στο διάστημα όμως αυτό, η ζωή βέβαια του νησιού δεν σταματάει. Συνοδευόμενη, πότε πένθιμα και πότε θριαμβικά, από τις πολεμόχαρες ιαχές και κλαγγές των όπλων, εξακολουθεί να ξετυλίγει την ατέρμονη καθημερινή της μελωδία. Οι Τζαντιώτες αγωνίζονται, θρησκεύονται, ερωτεύονται, φτωχεύουνε, μισούνε, καλογερεύουνε. . . Κοντολογίς: γεννιούνται, γεννοβολάνε και πεθαίνουνε, πασκίζοντας για τ’ αρεσούμενο του κορμιού και τη σωτηρία της ψυχής τους! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600508772
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 85
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων452
Διαστάσεις18x13
ΠρόλογοςΡΩΜΑΣ Α. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-1159
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

andpapas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

KATHERINE KOURTI, tapazidis

Κριτικές για το προϊόν

[20/04/2016] damker.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ἐξαιρετικὴ ἡ σειρὰ τῶν βιβλίων τοῦ Διονυσίου Ρώμα! Καὶ εὐτυχῶς ποὺ τὰ βρῆκα σ'αὐτὸ τὸ βιβλιοπωλεῖο, ἂν καὶ εἶχα διαβάσει τὰ περισσότερα στὴ βιβλιοθήκη τοῦ σχολείου μας. Ἡ ἀπόκτησή τους μετὰ ἀπὸ τόσο ψάξιμο ἦταν γιὰ μένα μεγάλη ἐπιτυχία! Ὀ ἀναγνώστης μαθαίνει τὰ πάντα γιὰ τἂ Ἑπτάνησα τῆς ἐποχῆς, ποὺ πραγματεύεται ἡ σειρὰ αὐτή· ὄχι μόνο τὴν κοινωνικοπολιτικὴ κατάσταση, ἀλλὰ τὰ βιβλία ἀποτελοῦν καὶ μιὰ ἐξαίρετη εἰσαγωγὴ στὴν Ἑπτανησιακὴ ντοπιολαλιά!
[21/02/2015] ifadisilias.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όλη η σειρά των βιβλίων της τριλογίας [ 6 βιβλία ] είναι γραμμένη στη ζακυνθινή διάλεκτο της εποχής, δύσκολο και συνάμα εντυπωσιακό επίτευγμα κατά τη γνώμη μου. Μυθιστόρημα εξαιρετικό αλλά και διδακτικό.Οι σημειώσεις του συγγραφέα πρέπει να μελετηθούν και όχι απλώς να διαβαστούν [άπειρες πληροφορίες σχετικά με τη Ζάκυνθο, τα επτάνησα ,το κοινωνικό-οικονομικό καθεστώς της εποχής,τη Βενετία,τη αρχιτεκτονική των σπιτιών , τους Τούρκους κλπ κλπ]. Τα 5 αστέρια είναι απλά λίγα!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS