Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

+
-
DELILLO DON
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1430
Τιμή Έκδοσης
€42.09
Τιμή Πολιτείας
€29.46
(-30%)
Κερδίζετε €12.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο «Υπόγειος κόσμος» (1998), το τελευταίο μυθιστόρημα του ΝτεΛίλλο, θεωρήθηκε ομόφωνα από την κριτική ως το σπουδαιότερο μέχρι τώρα έργο του. Όλα τα μοτίβα των προηγούμενων μυθιστορημάτων του (η τεχνολογία, η μαζική κουλτούρα και η απεγνωσμένη αναζήτηση νοήματος στον ορίζοντα της πυρηνικής απειλής) συναιρούνται και κορυφώνονται στον «Υπόγειο κόσμο», ώστε να συγκροτήσουν ένα αληθινό έπος, το έπος της αμερικανικής ιστορίας του δευτέρου μισού του 20ού αιώνα. Η δράση ξεκινάει στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 1951 με έναν περίφημο αγώνα μπέιζμπολ, ο οποίος συμπίπτει με την πρώτη πυρηνική δοκιμή στη Σοβιετική Ένωση. Όσο προχωράει η αφήγηση, στην οποία πραγματικά πρόσωπα, όπως ο Φράνκ Σινάτρα και ο Έντγκαρ Χούβερ, αναμιγνύονται αριστοτεχνικά με τους μυθιστορηματικούς ήρωες, τόσο ο αναγνώστης οδηγείται από τη γυαλιστερή επιφάνεια στο κρυμμένο βάθος, στον υπόγειο κόσμο της Νέας Υόρκης και της αμερικανικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που φαίνεται καθαρότερα στο φως όχι αυτών που δημιουργεί και παράγει αλλά αυτών που απορρίπτει και αποβάλλει.
Ο Don DeLillo (βραβευμένος με το National Book Award του 1985 για τον «Λευκό θόρυβο», με το PEN/Faulkner Award και το Aer Lingus/Irish Times) γεννήθηκε το 1936 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Fordham College που, όπως και το Μπρονξ, δεσπόζει ως τόπος στον «Υπόγειο κόσμο», και δούλεψε για πολλά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος. Το 1971 εκδίδεται το πρώτο του μυθιστόρημα («Americana»). Έκτοτε δημοσίευσε άλλα 10 μυθιστορήματα, που είχαν όλα τους μεγάλη απήχηση. Στα ελληνικά κυκλοφορούν, εκτός από τον «Υπόγειο κόσμο», άλλα 4 βιβλία του: «Λευκός θόρυβος», «Τα ονόματα», «Ζυγός» και «Μάο ΙΙ».
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNDERWORLD
ISBN139789600509090
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων952
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΡΥΔΑ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΚΡΙΠΑ ΠΟΠΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΛΙΛΟ ΝΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας1710-1430
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, antonis moros, iliagrou, ΦΜ70, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[13/04/2023] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
O DeLillo είναι στοχαστής. Δεν μένει αμέτοχος στα προβλήματα του καιρού του, τα προβλήματα που ακολουθούν την επιστημονική πρόοδο, που προσωρινά κρύβονται κάτω από το χαλί για να επιστρέψουν μεγεθυμένα. Γραμμένο στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα μεγεθύνει το πρόβλημα των αποβλήτων πάσης φύσεως και ιδίως των πυρηνικών αποβλήτων που μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπισθεί. Οι άνθρωποι ή εγκλωβίζονται στην ανέχεια και τις επιπτώσεις της ή εξελίσσονται σε μια μεσαία τάξη που αντιπαλεύει το δικό της, εσωτερικό υπόγειο κόσμο ώσπου να φτάσει στη συνθηκολόγηση. Ο υπόγειος κόσμος μπορεί να είναι φυσικός, κοινωνικός ή ψυχικός. Σε κάθε περίπτωση παραμένει απαισιόδοξος και δυσοίωνος.
[28/05/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ακολουθώντας την διαδρομή της κατοχής μιας μπάλας του μπέηζμπωλ, ο ντελίλο συγγράφει ένα πολυεπίπεδο κοινωνικό-πολιτικό μυθιστόρημα. Χρησιμοποιώντας ανάστροφη διαλεκτική κάνει ένα ταξίδι ανάμεσα σε χωματερές, γκέτο του μπρονξ, χωριά με παραμορφωμένους (από τα πυρηνικά) κατοίκους, την κομμουνιστική ρωσία, ένα νοσοκομείο στο καζακστάν, μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ('Βόμβα νετρονίου: το καλύτερο καπιταλιστικό εργαλείο. Σκοτώνουμε τους ανθρώπους, μα όχι τις περιουσίες τους'). Βαθιά ανθρώπινο βιβλίο, ρεαλισμός που αφορά το τώρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
€20.00 €8.00
(-60%)
Κερδίζετε €12.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS