Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΚΔΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ κ ΚΟΣΜΟΣ ΙΔ

Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

+
-
KURIYAMA SHIGEHISA
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1618
Τιμή Έκδοσης
€24.35
Τιμή Πολιτείας
€17.05
(-30%)
Κερδίζετε €7.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η πραγματική δομή και οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος είναι, πιστεύουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε, παντού οι ίδιες, συνιστώντας μια καθολικά ισχύουσα «πραγματικότητα». Ωστόσο, αν στραφούμε στο παρελθόν, η εντύπωση αυτή κλονίζεται: ο λόγος περί του σώματος στις διάφορες ιατρικές παραδόσεις συχνά διαφέρει ριζικά, περιγράφοντας ξένους, σχεδόν άσχετους μεταξύ τους, κόσμους. Πώς είναι δυνατόν ο τρόπος αντίληψης ενός στοιχείου τόσο βασικού και οικείου, όπως του σώματος, να διαφέρει σε τέτοιο βαθμό; Ο Σιγκεχίζα Κουριγιάμα επιχειρεί μια διερεύνηση αυτού του θεμελιώδους ερωτήματος, προβάλλοντας τις διαφορές στις περιγραφές του ανθρώπινου σώματος ανάμεσα στην κλασική ελληνική ιατρική και την ιατρική της αρχαίας Κίνας. Αποκαλύπτοντας πως η πρόσληψη του σώματος είναι στενά συνδεδεμένη με τη συνολικότερη αντίληψη του εαυτού, η συγκριτική του έρευνα μας προκαλεί - κατ' ουσίας μας αναγκάζει - να επανεκτιμήσουμε τις συνήθειες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

«Ο Κουριγιάμα περιγράφει τις διαφορές και τις αντιθέσεις ανάμεσα στην ιατρική της Κίνας και την ιατρική της Δύσης, συνοδεύοντας αυτήν την περιγραφή με μια ιδιοφυή και θαυμαστά επεξεργασμένη ανάλυση της αρχαίας ελληνικής και της αντίστοιχης κινέζικης ιατρικής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εντυπωσιακά πρωτότυπη ανάγνωση της πρώιμης ιατρικής. (Arthur Kleinman, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ) «Ο Κουριγιάμα προσφέρει στον αναγνώστη όχι απλώς μια ιστορία των αρχαίων αντιλήψεων σχετικά με το σώμα, αλλά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους ο άνθρωπος ζει μέσα στον κόσμο. (Geoffrey Lloyd, Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ), «Πρόκειται για ένα αριστούργημα της ιστορικής έρευνας. Καλογραμμένο, το βιβλίο συνιστά πρόκληση στους συμβατικούς τρόπους με τους οποίους εποπτεύουμε και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. (Gunter B. Risse, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEXPRESSIVENESS OF THE BODY AND THE DIVERGENCE OF GREEK AND CHINESE MEDICINE
ISBN139789600511055
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2004
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΑΣΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜετάφρασηΠΑΣΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΥΡΙΓΙΑΜΑ ΣΙΓΚΕΧΙΖΑ
Κωδικός Πολιτείας1710-1618
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS