Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ( 1861 - 1

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (1861-1922)

+
-
ΜΑΜΩΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΙΣΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΗΔΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1720
Τιμή Έκδοσης
€22.16
Τιμή Πολιτείας
€15.51
(-30%)
Κερδίζετε €6.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η μελέτη της ιστορίας των ελληνικών συλλόγων μέσα στα όρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας αποκαλύπτει πτυχές και φάσεις ενδιαφέρουσες για τη διαμόρφωση του πολιτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου στις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Ανατολής. Με τη βεβαιότητα αυτή ξεκίνησα για τη συστηματική συγγραφή εργασίας που θα περιελάμβανε τη συλλογική δραστηριότητα Θράκης, Κωνσταντινουπόλεως και Μικράς Ασίας. Από πολλών χρόνων, παράλληλα με τις λοιπές εργασίες μου, σχετικές με θέματα βυζαντινής και νεότερης ιστορίας και φιλολογίας του ελληνισμού των αλησμόνητων πατρίδων, συγκέντρωνα υλικό και για την ιστορία και δράση των αντίστοιχων συλλόγων.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα αρχείο που έπρεπε βέβαια να διευρυνθεί και να ενταχθεί σε ειδολογικούς και ιδεολογικούς πυρήνες. Αυτό και έγινε.
[...] Η συνεργασία της κυρίας Ιστικοπούλου απέβη επωφελής για την πληρέστερη μορφή του συνόλου της εργασίας. Τελειώνω τον πρόλογο αυτό με δύο σκέψεις: α. η συνεργασία παλαιότερων και νεότερων ερευνητών διευρύνει τον κύκλο των γνώσεων και μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στην έρευνα β. η συγκέντρωση σε έναν τόμο εργασιών που έχουν αναγκαστικά διασπαρεί σε ποικίλα περιοδικά και μάλιστα πολλές φορές δυσεύρετα, διευκολύνει κατά πολύ την έρευνα. (ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΜΩΝΗ)

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ολοκληρωμένα η σωματειακή οργάνωση της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για τέσσερις μελέτες που κάλυψαν σταδιακά τα σωματεία του μικρασιατικού ελληνισμού.
Αρχικά, το 1893, οι σύλλογοι της Βιθυνίας, Αιολίδας, Λυδίας, Καρίας, Λυκίας, Παμφυλίας, Πισιδίας, Φρυγίας, Γαλατίας και Λυκαονίας. Δύο χρόνια αργότερα, το 1985, οι σύλλογοι Ιωνίας. Το 1986 - 87 οι σύλλογοι Καππαδοκίας, Πόντου και, τέλος, το 2004, οι σύλλογοι Κιλικίας, Μυσίας και Παφλαγονίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΒΙΘΥΝΙΑ
ΑΙΟΛΙΔΑ
ΛΥΔΙΑ
ΚΑΡΙΑ
ΛΥΚΙΑ
ΠΑΜΦΥΛΙΑ
ΠΙΣΙΔΙΑ
ΦΡΥΓΙΑ
ΓΑΛΑΤΙΑ
ΛΥΚΑΟΝΙΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΩΝΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΜΥΡΝΗ
ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600512472
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2006
Αριθμός σελίδων300
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1710-1720
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS