Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

GRAZZI EMANUELE
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0840




Παρουσίαση

Μια μεγάλη χώρα, αφού εγγυήθηκε αυθόρμητα σε μια μικρότερη χώρα ότι θα σεβασθεί τα σύνορά της και ότι δεν θα αναλάβει την πρωτοβουλία στρατιωτικών μέτρων εις βάρος της, αφού της παρέσχε άφθονες, χωρίς καν να της ζητηθούν, εκδηλώσεις εγκαρδιότητας και φιλίας, αποφασίζει αιφνιδιαστικά να της επιτεθεί, από καθαρό κατακτητικό πνεύμα και πνεύμα βίαιης επιβολής, επικαλούμενη για να δικαιολογήσει την επίθεσή της μηδαμινές και ψευδέστατες προφάσεις. Η μικρή χώρα, διατηρώντας όλες της τις δυνάμεις μέχρις εσχάτων, χαλυβδώνοντας όπλα και καρδιές σε μια αρραγή ενότητα αντιστέκεται νικηφόρα στην επίθεση, καταφέρει στην μεγάλη χώρα βαρύτατες απώλειες αίματος, απώλειες υλικές, εδαφικές και γοήτρου και δεν υποκύπτει παρά μόνο όταν μια άλλη χώρα, ακόμα μεγαλύτερη από την πρώτη, της επιτίθεται από τα νώτα και την συνθλίβει. Αυτή είναι η ιστορία της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος. Είναι ο αρχαίος μύθος του προβάτου και του λύκου, με την παραλλαγή ότι το πρόβατο, αντί να αφήσει τον λύκο να το καταβροχθίσει, του τρίζει θαρραλέα τα δόντια και κατορθώνει να του αντισταθεί γενναία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

1. ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
2. Η ΙΤΑΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
3. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ
4. Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5. ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
6. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600512922
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 13
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων308
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΚΙΚΑ ΧΡΥΣΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΑΤΣΙ ΕΜΑΝΟΥΕΛΕ
Κωδικός Πολιτείας1710-0840
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

permar08, pagaion, Ιωάννης Ζ., Βιβλιοφάγος

Κριτικές για το προϊόν

[14/11/2019] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Εμανουέλε Γκράτσι διετέλεσε πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κατά την κρίσιμη περίοδο 1939-1940. Ο άνθρωπος λοιπόν που επέδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου 1940, αναλύει πλήρως σε αυτό το βιβλίο, το τι συνέβη τότε, δίνοντας μας μία σαφή εικόνα της ελληνικής και της ιταλικής εξωτερικής πολιτικής. Ο συγγραφέας δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έγραψε αυτό το βιβλίο ως απολογητής της ελληνικής πολιτικής(φαίνεται άλλωστε αυτό σε σημεία όπως οι επικρίσεις του για τον τότε πρέσβη της Ελλάδος στην Ιταλία, Ιωάννη Πολίτη και τις πληροφορίες που αυτός μετέδιδε στην Ελλάδα, καθώς και οι επικρίσεις του για κάποιο από τα περιεχόμενα της ελληνικής Λευκής Βίβλου), απλώς επιθυμούσε να γράψει την αλήθεια. Η αλήθεια όπως προκύπτει από τα γεγονότα, ήταν σαφώς υπέρ της Ελλάδος και από εκεί προκύπτει το αρκετά φιλελληνικό ύφος γραφής του Γκράτσι εν τέλει. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο Γκράτσι εδώ δεν γράφει μόνο τις αναμνήσεις του από αυτά τα γεγονότα, άλλα κάνει και χρήση αρκετών διπλωματικών εγγράφων, κάτι που καθιστά το βιβλίο, περισσότερο μια ιστορική-διπλωματική μελέτη, παρά απομνημονεύματα! Στα κορυφαία σημεία του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται, ο αντίλογος-αποδόμηση που κάνει ο Γκράτσι στα "επιχειρήμάτα" που χρησιμοποίησε ο Άξονας για να καταδείξει την παραβίαση της ελληνικής ουδετερότητας από την κυβέρνηση Μεταξά και συγκεκριμένα αναφέρομαι, στο ζήτημα της μη ανανέωσης του ελληνοιταλικού συμφώνου φιλίας του 1928, στα έγγραφα της Σαριτέ, τις δήθεν βάσεις που είχαν οι Άγγλοι στην Ελλάδα κατά την έναρξη του πολέμου και την ναύλωση ελληνικών εμπορικών πλοίων από την Αγγλία εκείνη την εποχή! Καλό θα ήταν να τα διαβάσουν αυτά κάποιοι γερμανόψυχοι Ελληνόφωνοι που αναπαράγουν ακόμα και σήμερα, την φιλοαξονική προπαγάνδα.
[11/08/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο πρεσβευτης της Ιταλιας στην Ελλαδα, με γλαφυρο τροπο (πολυ καλη πενα και πολυ καλη μεταφραση), περιγραφει μεταξυ αλλων πως προειδοποιησε πολλες φορες τον Τσιανο οτι ο Μεταξας ηταν αποφασισμενος να αντισταθει στην εισβολη, οτι συσπειρωσε τον λαο και κινητοποιησε τον στρατο, αλλα δεν εγινε πιστευτος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ
PONS MAURICE
€12.32 €6.16
(-50%)
Κερδίζετε €6.16

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS