Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ( ΕΣΤΙΑ )

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ

STENDHAL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0357




Παρουσίαση

«Πολύ μικρός, είχε στιγμές γεμάτες έκσταση. Τότε σκεπτόταν με ηδονή πως κάποια μέρα θα παρουσιαζόταν στις ωραίες γυναίκες του Παρισιού. Θα έκανε να τον προσέξουν με κάποια παράξενη πράξη. Και γιατί να μην τον αγαπήσει κάποια απ' αυτές, όπως ο Βοναπάρτης, φτωχός ακόμα, αγαπήθηκε από την περίφημη κυρία ντε Μπωαρνέ; Από χρόνια ο Ιουλιανός δεν μπορούσε να περάσει ούτε μία ώρα ίσως της ζωής του χωρίς να συλλογιστεί πως ο Βοναπάρτης, ένας άσημος και φτωχός υπολοχαγός, κατάφερε να κατακτήσει όλον τον κόσμο με το σπαθί του».
Ο Ιουλιανός Σορέλ, γιος ξυλουργού από το Βεριέρ, άνθρωπος ευαίσθητος όσο και φιλόδοξος, απεχθάνεται (όπως ο δημιουργός του, ο Σταντάλ) τη γαλλική επαρχία και αναζητά την τύχη του στην υψηλή κοινωνία του Παρισιού, για να καταλήξει τέλος στη λαιμητόμο. Θα μπορούσε ίσως να είχε μεγαλουργήσει στα στρατεύματα του Ναπολέοντα (το κόκκινο), θρεμμένος καθώς ήταν με τα ιδανικά της δημοκρατίας. Σε μιαν εποχή, ωστόσο, που μόνον η Εκκλησία (το μαύρο) παρέχει σ' έναν φτωχό και ταπεινής καταγωγής νέο τις δυνατότητες για κοινωνική αναρρίχηση, ο Σορέλ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, ακόμη και τον έρωτα, για να πετύχει. Μέσα από την ιστορία του Ιουλιανού Σορέλ, που συμπυκνώνει στο πρόσωπό του όλες τις αντιφάσεις της εποχής του, το πραγματικό πάθος με την υποκρισία, το υπερήφανο ήθος του επαναστάτη με την ευελιξία του τυχοδιώκτη, ο Σταντάλ σκηνοθετεί τη γαλλική κοινωνία την εποχή της Παλινόρθωσης (1814-1830). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600513578
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΑΝΤΑΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-0357
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, kostastz, titiki2109, Nefeli Karapiperi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

katiachor, alkis73, nasia78, kostastz, maria tsadiraki, ycaralis, biancpolit, Nefeli Karapiperi, Krvag, geopap1984, Christos Kitsos, Κ. Ν. Κούρος, t_someone

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2021] Antzelao21.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σε όποιον θελήσει να διαβάσει αυτό το βιβλίο θα ομολογήσω πως θα υπάρξουν στιγμές απογοήτευσης ως προς τη μετάφραση που κάποιες φορές αστοχεί ή τα τυπογραφικά λάθη που είναι αρκετά και τέλος θα υπάρξουν φορές που θα διαβάσει δύο φορές το ίδιο απόσπασμα(πχ.η σελίδα 255 επαναλαμβάνεται ολόκληρη ) καθώς και άλλα μιρκοδιάφορα .Χρειάζεται χιούμορ από τον αναγνώστη και ένα μολύβι.Κατά τα άλλα απολαύστε .Δε βάζω άσχημη βαθμολογια στο μυθιστόρημα, βάζω στην ελληνική έκδοση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 1944-1946
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δ. ΙΑΚΩΒΟΣ
€17.14 €8.57
(-50%)
Κερδίζετε €8.57
Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS