Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 150 /ΣΕΙΡΑ

ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ

+
-
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1810
Τιμή Έκδοσης
€14.57
Τιμή Πολιτείας
€10.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους, ή πως ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε θρύλο. Και πως αυτός ο θρύλος επιζεί, αυθεντικός ή παραλλαγμένος, μέσα στο χρόνο. Μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση. Ένα μυθιστόρημα-έκπληξη, που ξεφεύγει από τα γνωστά σχήματα της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η δύναμη του έργου του έγκειται κατ' αρχήν στην ειλικρίνειά του. Ο συγγραφέας δεν ηθικολογεί, δεν καταδικάζει, δεν αξιολογεί, αλλά ούτε και ωραιοποιεί, δεν εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις. Παρακολουθεί μόνο, κατά πόδας θα λέγαμε, επίμονα και ακούραστα, τη βαθμιαία μεταμόρφωση ενός καθημερινού ανθρώπου σε μυθικό πρόσωπο της ιστορικής μνήμης και της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης των χωρικών της Χίου. Ο Μακριδάκης προσεγγίζει με απόλυτο σεβασμό τις διάφορες εκδοχές της λαϊκής μυθοπλασίας, η αφήγησή του γίνεται μέρος αυτής, αποκτά τις διαστάσεις μιας επιμέρους αφηγηματικής εκδοχής της, χρησιμοποιώντας τις γλωσσικές ιδιομορφίες και το λεκτικό ύφος της τοπικής κοινωνίας και διασώζει έτσι τον απύθμενο λεκτικό πλούτο μιας γλώσσας που βαθμιαία λησμονείται στη σύγχρονη Ελλάδα. (Ν.Γ.Δημητράτος, Η Καθημερινή, 21/7/2009)

Με μια εξαίρετη τεχνική παράλληλων αφηγήσεων που συχνά εσωκλείονται η μία στην άλλη σαν ρώσικη μπαμπούσκα, ο Μακριδάκης αναζητεί την αλήθεια, διερωτάται για την πραγματική της φύση και μέσω των αφηγήσεων των γερόντων (του χορού;) θέτει ζητήματα που άπτονται της ηθικής και των πεποιθήσεων της εποχής (λ.χ. συλλογική απόκρυψη του ονόματος της κοπέλας- πέτρας του σκανδάλου, δυσπιστία απέναντι στο κεντρικό κράτος, αδυναμία κατανόησης των εθνικών οραμάτων, αίσθημα κοινοτισμού και αλληλοβοήθειας). (Μ.Μοδινός, Τα Νέα, 20/9/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600513714
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων350
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1710-1810
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sdontis, mitsost, maria vouka, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[19/01/2020] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενώ στην αρχή η ροή του δημιουργούσε κλιμακωτά ενδιαφέρον για τη συνέχεια, από ένα σημείο και πέρα που αρχίζουν οι προσωπικές αφηγήσεις του συγγραφέα, οι οποίες μάλιστα γίνονται όλο και συχνότερες προς το τέλος, σε αποσυντονίζουν και δεν μπορείς να ακολουθήσεις την εξιστόρηση δίχως να νιώσεις ότι πλατιάζει πολύ. Βεέβαια, δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσε να γραφτεί μια τέτοια ιστορία και σαφώς τα τρία αστέρια είναι για όλο το πόνημα που δεν είναι κι εύκολο. Ωστόσο, προτιμώ με διαφορά το Ζουμί του Πετεινού του ίδιου. Αν και εκτιμώ τη χρήση της γλώσσας στο κείμενο, δεν εντόπισα σε αυτό το βιβλίο παρά μόνο επιφανειακές προσεγγίσεις των χαρακτήρων. Με το τελευταίο κεφάλαιο, απλώς σκεπάστηκε το συγγραφικό αδίεξοδο της κατά τα άλλα υπερβολικά περιγραφικής κι επιφανειακής εξιστόρησης. Τέλος, όπως φαίνεται, ο συγγραφέας είναι αρκετά καλός στο να περιγράφει το φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστές εικόνες, αλλά θα μπορούσε να αποφύγει τη συχνή επανάληψη των παρόμοιων τοπίων.

[02/07/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα θαυμάσιο αποτύπωμα του εσώτερου εαυτού. Οι ρίζες και το βαθύ μας εγώ,η αποτύπωση του εαυτού που μας ταιριάζει σε μια εξαίσια μεταφορά του βιβλίου. Πολύ καλό.
[01/03/2015] jamaoua.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το διάλεξα γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον η "περίληψη" στο οπισθόφυλλο και γιατί εμπιστεύομαι τις εκδόσεις Εστία.Με αποζημίωσε.Πολύ καλές περιγραφές τοπίων,ξεδιπλώνει όμορφα ένα μύθο της περιοχής χρησιμοποιώντας και ιδιωματισμούς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS