Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΙΙ ( ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ /ΣΕΙΡΑ )

ΣΤΙΓΜΕΣ III

+
-
ΚΥΡΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1861
Τιμή Έκδοσης
€12.84
Τιμή Πολιτείας
€8.99
(-30%)
Κερδίζετε €3.85


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι προηγούμενες Στιγμές (I και II) του Λεωνίδα Κύρκου αγαπήθηκαν από το κοινό, δέχθηκαν θετικές κριτικές, υπενθύμισαν περιστατικά ανθρώπινα από μια πλούσια και πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή. Στις Στιγμές III κυριαρχούν ξανά τέτοιες αναφορές. Συναντούμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, στιγμιότυπα από δίκες και απόπειρες αθώωσης στα δύσκολα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά χρόνια, από τις συλλήψεις των πρώτων ημερών της απριλιανής δικτατορίας, από μεταπολιτευτικές συζητήσεις και διαμάχες, από τολμηρά εγχειρήματα αναζήτησης διεξόδου σε επώδυνα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (Μακεδονικό). Και, ανάμεσα στις γραμμές αυτές, τα πρόσωπα: Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Γεώργιος Ράλλης, ο φτωχός αγρότης των Σερρών που δεν διστάζει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του, η αγαπημένη σύζυγος Καλλί και ο γιος Μιχάλης, οι ιερομόναχοι στο Άγιον Όρος, ο Σοβιετικός πρεσβευτής, ο χωροφύλακας από την Κρήτη που φέρεται με ανθρωπιά σε δύσκολες περιστάσεις.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και σε ένα κείμενο που αποτέλεσε την ιδρυτική διακήρυξη της μεταπολιτευτικής ανανεωτικής Αριστεράς, τους "Στόχους του Έθνους", και, που, όπως υποστηρίζει ο Λεωνίδας Κύρκος, δεν εκτιμήθηκε σωστά τότε. Αξίζει πράγματι τον κόπο να μελετηθεί ξανά, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες.
Τα μαθήματα ελευθερίας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης που διαπερνούν (και) τις σελίδες των Στιγμών III δημιουργούν στον αναγνώστη τους την αίσθηση ότι ο Λεωνίδας Κύρκος θέλει να μας υπενθυμίσει με τον δικό του τρόπο ότι πολιτική χωρίς ανθρωπιά είναι αδιανόητη. Ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές, στους πιο χαλεπούς καιρούς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Δεν είναι μόνο τα μεγάλα γεγονότα που αποδίδουν την ατμόσφαιρα της πολιτικής ιστορίας. Ενίοτε είναι μικρά περιστατικά, πότε θλιβερά, πότε διασκεδαστικά που συμπυκνώνουν το κλίμα της συγκυρίας, ακόμη και μιας ολόκληρης εποχής. Οι «Στιγμές ΙΙ» του Λεωνίδα Κύρκου (όπως και οι «Στιγμές» Ι και ΙΙΙ, όλα από τις εκδόσεις της Εστίας) περιέχουν βιώματα του μεγάλου πολιτικού που ενώ θα μπορούσαν να καταχωριστούν στα «παραλειπόμενα», ανασύρονται στην επιφάνεια από τη μνήμη κι αποκτούν αναπάντεχη βαρύτητα». (Σωτήρης Βανδώρος, bookpress.gr, 31/08/2011)

Περιεχόμενα

Έπεσες σε άγαλμα
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Η ΚΟΑ
Η πιο δύσκολη δίκη της Αυγής (Ο Τσούτσιας)
Συνεχίστε, κύριε μάρτυς
Δεν ήταν... Μότσαρτ
Από τότε που ακυρώσατε τον διμέτωπο με τον Ανδρέα
Από το Πικέρμι στη Γενική Ασφάλεια
Οι Στόχοι του Έθνους
Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Η Καλλί
Άγιον Όρος
Ένα γεύμα με τον Σοβιετικό πρεσβευτή, πολύ δύσκολο εξαιτίας μου
Σκοπιανό
Λεπτομέρειες
ISBN139789600514377
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΖΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-1861
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€25.62 €8.97
(-65%)
Κερδίζετε €16.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS