Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

+
-
HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1922
Τιμή Έκδοσης
€22.90
Τιμή Πολιτείας
€16.03
(-30%)
Κερδίζετε €6.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Μισέλ Ουελμπέκ, ποιητής, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος και κινηματογραφιστής, έγινε γνωστός με το μυθιστόρημα "Επέκταση του πεδίου της πάλης" και, ιδίως, με τα "Στοιχειώδη σωματίδια" τη δεκαετία του 1990. "Ο χάρτης και η επικράτεια" είναι το πέμπτο του μυθιστόρημα και απέσπασε τη σημαντικότερη γαλλική διάκριση για τη λογοτεχνία, το βραβείο Γκονκούρ, το 2010.
Κεντρικό πρόσωπο είναι ο μονήρης καλλιτέχνης Ζεντ Μαρτέν. Παρακολουθούμε τις σημαντικές στιγμές της βιογραφίας του, την επαγγελματική του πορεία, τη σχέση του με τις γυναίκες, με τον πατέρα του και με το κύκλωμα της τέχνης. Μια από αυτές τις στιγμές είναι η στροφή του από τη φωτογραφία στη ζωγραφική. Για τον κατάλογο της έκθεσης ζητά από τον συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ να γράψει ένα κείμενο και έτσι ξεκινά μια σχέση, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε φιλία, εάν δεν τη διέκοπτε η άγρια δολοφονία του συγγραφέα.
Μέσα από τη ζωή του Ζεντ, ο σύγχρονος δυτικός κόσμος παρουσιάζεται υπό το πρίσμα του τεχνητού, του κατασκευασμένου, του μαζικού και προτυποποιημένου, το άτομο ορίζεται ως τηλεθεατής, καταναλωτής, πελάτης, τουρίστας, χρήστης του ίντερνετ. Μόνο στο έργο τέχνης αποδίδεται η ιδιότητα του φορέα αλήθειας το έργο τέχνης μένει ανεπηρέαστο από το γεγονός ότι αποτελεί διαπραγματεύσιμη αξία στην αγορά.
Ο επίλογος του βιβλίου εκτυλίσσεται στο μέλλον: η Ευρώπη δεν έχει πια καθόλου βιομηχανική παραγωγή. Η Γαλλία επιβιώνει, έχοντας μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό του αγροτουρισμού, στο γερμανικό Ruhrgebiet η βλάστηση έχει πνίξει όσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν μετατράπηκαν σε εκθεσιακούς ή συναυλιακούς χώρους. Ο Ζεντ περνάει τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του σε πλήρη απομόνωση, δημιουργώντας βίντεο που "συμβολίζουν την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους" και τον "θρίαμβο της βλάστησης". (ΛΙΝΑ ΣΙΠΗΤΑΝΟΥ, αποσπάσματα από το κείμενό της στην Ελευθεροτυπία, 30.4.11. Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μέταλλο η πρόζα του, με ποιητικές εκλάμψεις πάντα και αιχμές κοινωνιολογικής οξύνοιας. [...] Ο Χάρτης και η Επικράτεια είναι, παρά το άγριο φονικό, το πιο μειλίχιο μυθιστόρημα του Ουελμπέκ. Και το πιο παιγνιώδες. Ο αναγνώστης θα συναντήσει πολλές μορφές της τέχνης και του στοχασμού των τελευταίων δεκαετιών (Λε Κορμπυζιέ, Βιτγκενστάιν, Τζεφ Κουνς, Ντάμιεν Χερστ) και σκληρές, αλλά εύστοχες παρατηρήσεις για το σύμπαν/κύκλωμα των εικαστικών πραγμάτων. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ, LiFO, 28/3/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA CARTE ET LE TERRITOIRE
ISBN139789600515176
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2012
Αριθμός σελίδων422
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΠΗΤΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-1922
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, ninagal, agrofylakas, Ελισάβετ., apralnoath, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

[02/07/2019] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ο χρόνος που θα ξεχαστεί το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι αντιστρόφως ανάλογως με την κούραση για να ολοκληρωθεί η ανάγνωσή του. Ένας εμπνευσμένος διαφημιστής. Τίποτα παραπάνω.
[10/01/2012] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κάθε τίτλος και καλύτερος. Ο Μισέλ Ουελμπέκ δεν σταματάει να με εκπλήσσει. Οι ήρωές του πάντα απίστευτα μοναχικοί και απόλυτα ειλικρινείς, αληθινοί - δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί κατηγορείται τόσο έντονα για μισανθρωπισμό... Κατά τη γνώμη μου ο άνθρωπος αυτός είναι ανθρώπινος, πολύ ανθρώπινος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS