Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

+
-
DEBRAY REGIS
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2044
Τιμή Έκδοσης
€20.70
Τιμή Πολιτείας
€14.49
(-30%)
Κερδίζετε €6.21


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στη Γαλλία ό,τι μετράει και είναι υπολογίσιμο θέλει να είναι και να λέγεται "δίχως σύνορα". Αν όμως η ιδεολογία του "δίχως σύνορα" δεν είναι παρά απάτη, απόδραση, δειλία;
Παντού στον πλανήτη, και πέρα από κάθε προσδοκία, χαράσσονται ή αναβιώνουν νέα και αρχαία σύνορα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Σαν καλός Ευρωπαίος, επιλέγω να εξυμνήσω εκείνο για το οποίο άλλοι θρηνούν: τα σύνορα ως εμβόλιο κατά της επιδημίας των τειχών, αντίδοτο στην αδιαφορία και προστασία για ό, τι ζωντανό.
Αποτέλεσμα, αυτό το Μανιφέστο, που πάει αντίθετα στο ρεύμα, παράδοξο και παράφωνο, και το οποίο ωστόσο, αποκωδικοποιώντας το παρελθόν μας, τολμά να αντικρίσει το μέλλον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Αντίθετα στο ρεύμα
Εν αρχή ήν το δέρμα
Φωλιές και κόγχες, η επιστροφή
Περιφράξεις και πύλες, η άνοδος
Ο νόμος διαχωρισμού
ΕΣΤΙΑ ΙΔΕΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςELOGE DES FRONTIERES
ISBN139789600516302
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΕΣΤΙΑ ΙΔΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2015
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΜΠΡΕ ΡΕΖΙΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-2044
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Paras92

Κριτικές για το προϊόν

[24/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο συγγραφέας είναι συντηρητικός. Εγκωμιάζει τα σύνορα και τις ξεχωριστές κουλτούρες και κάνει μια πολιτισμική κριτική ανάλυση, με όμορφη φιλοσοφική γλώσσα, η οποία μεταχειρίζεται εργαλεία ιστορίας και σημειολογίας-ακόμα και βιολογίας και ιατρικής. Θεωρεί επικίνδυνο το να μην υπάρχουν όρια και σύνορα, όταν αυτό συμβαίνει παντού: στη φύση, στη μυθολογία, στις θρησκείες, τα κράτη. Στηλιτεύει το διεθνισμό τόσο του κεφαλαίου όσο και του κομμουνισμού. Ανατρέχει στο παρελθόν για να υπενθυμίσει μια βασική συνθήκη της γήινης ζωής: τα όρια, την αναγνώριση του εαυτού και του άλλου, την ανάγκη διαχωρισμού, που βάζει μια τάξη στο χάος. Την άρση των συνόρων, κατά τον συγγραφέα, την προωθούν οι αριστεροί διεθνιστές, η παγκοσμιοποίηση και οι μαφιόζοι. Τα σύνορα, τα όρια, οι διαχωριστικές γραμμές επωφελούν, κατά το συγγραφέα, τους πιο ανίσχυρους και τους πιο φτωχούς. Επίσης, τα σύνορα είναι το αντίδοτο στα τείχη, και, εφόσον αναπτύσσουν εισροές και εκροές, είναι σαν ν' αναπνέουν. Ο Ντεμπρέ επιθυμεί επιστροφή στις παραδόσεις και τις ξεχωριστές κουλτούρες. Η κριτική του είναι για την παρακμή της Γαλλίας-και της Δύσης, ενώ εκθειάζει την Ιαπωνική κουλτούρα που οι Ιάπωνες έχουν οικοδομήσει και προστατέψει με διάφορους τρόπους. Το έργο του αυτό απευθύνεται στο Ιαπωνικό κοινό-και έμμεσα στο Γαλλικό. Στο γιαπωνέζικο κοινό γίνεται ένα εγκώμιο, ενώ στο κοινό της Δύσης μια πολιτισμική κριτική. Η ιδεολογία «δίχως σύνορα» είναι για το συγγραφέα οικονομισμός, τεχνικισμός, απολυταρχισμός και ιμπεριαλισμός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS