Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΧΑΝΝΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΚΥΚΝΟΙ 91 / ΣΕΙΡΑ)

Η ΧΑΝΝΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

+
-
BALLERINI LUIGI
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7672
Τιμή Έκδοσης
€7.90
Τιμή Πολιτείας
€5.53
(-30%)
Κερδίζετε €2.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Οι ναζί μπορούν να μας πάρουν τα πάντα, μα όχι τις αναμνήσεις μας, ούτε και τη λαχτάρα μας να τις αφηγηθούμε, να τις μοιραστούμε μ' αυτούς που αγαπάμε. Μπορούν να αρπάξουν τις φωτογραφίες μας, να καταστρέψουν τα κάδρα που κεντήσαμε με αγάπη, να κρύψουν τα βιβλία μας, να κλέψουν όλα τα αντικείμενα της ζωής μας, αλλά δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε, τουλάχιστον όχι όσο είμαστε ζωντανοί..."
Θεσσαλονίκη, 1943. Οι Ες Ες έχουν καταφτάσει στην πόλη με σκοπό να εξοντώσουν τη μεγάλη και πλούσια εβραϊκή κοινότητα που ζει εκεί εδώ και αιώνες, απελαύνοντας όλες τις οικογένειες και κλέβοντας τις περιουσίες τους. Ενώ τα τρένα φεύγουν αδιάκοπα με προορισμό την Πολωνία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Θεσσαλονίκη, ρημαγμένη από το ναζιστικό μένος, δύο ιστορίες κυλούν παράλληλα.
Η ιστορία της Χάννα και του Γιοσέφ, δύο δεκαπεντάχρονων παιδιών που ζουν στο γκέτο της Καλαμαριάς και αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας για να ξεφύγουν από τη βία και τις θηριωδίες των ναζί, και η ιστορία του Ιταλού πρόξενου Γκουέλφο Ζαμπόνι και του λοχαγού Λουτσίλλο Μέρτσι, οι οποίοι κόντρα στον χρόνο αγωνίζονται να σώσουν όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούν. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας, της ανθρωπιάς και της έμπρακτης αλληλεγγύης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η περιγραφή της πρόσληψης του κίτρινου αστεριού από τη 15χρονη Χάννα στο ξεκίνημα της αφήγησης δίνει εξαρχής μια πολύ όμορφη αντίστιξη μεταξύ του κόσμου των παιδιών και της ναζιστικής βαρβαρότητας. «Ποιος θα το 'λεγε ποτέ ότι ένα αστέρι θα μπορούσε να προκαλέσει έτσι ξαφνικά το κλάμα των ανθρώπων;» αναρωτιέται η Χάννα αφού ο τριτοπρόσωπος αφηγητής έχει περιγράψει το εβραϊκό αστέρι ως σύμβολο πίστης, ελπίδας, χαράς. Σε επτά κεφάλαια, με τα έξι πρώτα να εναλλάσσονται μεταξύ δύο χώρων, του «Γκέτο» και της «Βίλας Όλγα», ενώ το έβδομο να διαδραματίζεται στον «Σταθμό», ο Λουίτζι Μπαλλερίνι ξεδιπλώνει την ιστορία της εκκαθάρισης της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Δυο 15χρονα παιδιά, η Χάννα και ο Γιόσεφ ζουν στο γκέτο της Καλαμαριάς αναζητώντας τρόπους να ξεφύγουν από τη θηριωδία που σταδιακά εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Η αφήγηση ξεκινά τον Φεβρουάριο του ' 43 και ολοκληρώνεται το μαύρο καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 12 ετών και άνω, σύμφωνα και με τη σχετική σήμανση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Οπωσδήποτε μια κουβέντα με τους γονείς θα βοηθήσει στην πρόσληψη αυτού του δύσκολου θέματος, τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Εγκαταλείποντας την παιδική ηλικία και εισερχόμενα στην εφηβεία άλλοτε με ορμή κι άλλοτε με διασταγμό, τα παιδιά γοητεύονται και συγκινούνται από τις αληθινές ιστορίες και ειδικότερα από τα όσα υπέφεραν συνομίλικοί τους. Μαθαίνοντας για τον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστορία της Χάννα και του Γιοσέφ θα αγαπήσουν το βιβλίο, και ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας που πιθανότατα αγνοούν ακόμη και οι γονείς τους. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Η σχεδόν ολοκληρωτική εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, και τα όσα ντροπιαστικά ακολούθησαν, είναι μέρος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και συζητείται πλέον ανοιχτά, από ιστορικούς και συγγραφείς. Εκτός από το ειδικό ενδιαφέρον που έχει το βιβλίο βοηθώντας τα παιδιά να προσεγγίσουν μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, παγκόσμιας και ελληνικής, το βιβλίο Η Χάννα δεν κλείνει ποτέ τα μάτια δίνει ταυτόχρονα ένα δυνατό παράδειγμα θάρρους, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 28/1/2016)

Περιεχόμενα

Αντί προλόγου
Τι είναι αυτό το αστέρι;
Εγώ αποφασίζω ποιος είναι Ιταλός!
Αυτό που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει
Ήταν ποτέ δυνατόν να μην το κάνουμε;
Κανείς δε θα 'πρεπε να φεύγει
Οι τελευταίοι σχεδόν Ιταλοί
Το τρένο της σωτηρίας
Το τέλος της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη
Πώς γεννήθηκε αυτό το βιβλίο
Θεσσαλονίκη, πόλη της ειρήνης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHANNA NON CHIUDE MAI GLI OCCHI
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΥΚΝΟΙ 91
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2016
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΕΡΙΝΙ ΛΟΥΙΤΖΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-7672
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Bettina Vogiatzoglou , vs1974, Κυριακή Σκλία

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS