Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ Γ/Λ ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΕΚΘΕΣΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2540-2822




Παρουσίαση

Η φιλοσοφία του βιβλίου διαφέρει από την αντίστοιχη των περισσοτέρων που ως τώρα έχουν εκδοθεί. Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση διδασκαλίας του μαθήματος και όχι απλά ένα βοήθημα για κάποια τάξη του Λυκείου. Γι' αυτό το λόγο εμπεριέχονται κεφάλαια που αναφέρονται στην αξιολόγηση και τη μεθοδολογία της έκθεσης, καθώς και στη θεωρία γενικά και των τριών τάξεων του Λυκείου. Επίσης, οι δεκαπέντε θεματικές ενότητες που διαπραγματεύονται πληροφοριακό υλικό και κριτήρια αξιολόγησης περιέχουν έννοιες που δεν εφάπτονται πλήρως με την ύλη της Γ' Λυκείου, αλλά περιέχουν και προβληματισμούς που μπορούν να αφυπνίσουν κριτικά το μαθητή και να του δώσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη για τα πράγματα. Επίσης, τα θέματα έκθεσης είναι διατυπωμένα με τρόπο που να βοηθούν τους υποψήφιους να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες κάθε θέματος.
Η πλειοψηφία των θεμάτων έκθεσης που ζητούνται για ανάπτυξη στα κριτήρια αξιολόγησης είναι θέματα εστιασμένα σε συγκεκριμένα ερωτήματα και συνδυαστικούς προβληματισμούς. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής θα βοηθηθεί, ώστε να σκέφτεται πιο λογικά, να κατανοεί σε βάθος κάθε θέμα και τα ζητούμενά του και τελικά να διαπραγματεύεται κάθε προβληματισμό. Παράλληλα, οι περιλήψεις και οι άλλες ασκήσεις στοχεύουν στην εμπέδωση της μεθοδολογίας και της θεωρίας που έχουν αναπτυχθεί στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου.
Ειδικότερα για τις γλωσσικές ασκήσεις που υπάρχουν στα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να τονίσουμε ότι το σύνολό τους επικεντρώνεται στην αναζήτηση συνωνύμων, όχι διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ποικιλίας (αντώνυμες, δημιουργία προτάσεων, ετοιμολογία, αντιστοίχηση, συμπλήρωση κενών), αλλά επειδή αυτές είναι συνήθως που εξετάζονται στις Γενικές Εξετάσεις. Εξάλλου, η εξοικείωση του μαθητή με το παιχνίδι αναζήτησης συνωνύμων λέξεων είναι σημαντική και για την Περίληψη και για την Έκθεση, αφού απαιτείται στο γραπτό λόγο η αποφυγή των επαναλήψεων και η κατάλληλη για την περίσταση εκφραστική ποικιλία.
Καταλήγοντας, φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει το βιβλίο πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια που οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης, καταβάλλουν, για να διδάξουν με αποτελεσματικότητα τις αρχές της Έκθεσης και γενικότερα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Από την άλλη, ευελπιστούμε πως, μέσω του βιβλίου, δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις σε όλους τους μαθητές Λυκείου, ώστε να προετοιμαστούν αποτελεσματικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που απευθύνεται σε όλες τις Κατευθύνσεις. Τέλος, στο βιβλίο περιέχονται προτάσεις διδακτικής που είναι χρήσιμες για όλους, ειδικά για τους νεοεισερχόμενους στο χώρο της Εκπαίδευσης, συναδέλφους. (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1ο Κεφάλαιο: Η αξιολόγηση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας
2ο Κεφάλαιο: Μεθοδολογία έκθεσης - περίληψης
3ο Κεφάλαιο: Θεωρία Νεοελληνικής Γλώσσας:
Συνοπτική παρουσίαση θεωρίας Α' Λυκείου
Συνοπτική παρουσίαση θεωρίας Β' Λυκείου
Αναλυτική παρουσίαση θεωρίας Γ' Λυκείου
4ο Κεφάλαιο: Κριτήρια Αξιολόγησης
Θεματικές ενότητες:
1η: Ανθρώπινα δικαιώματα - Ο ρόλος του ΟΗΕ
2η: Εκπαίδευση και νέες πραγματικότητες
3η: Διαφήμιση - Προπαγάνδα
4η: Ζητήματα Δημοκρατίας
5η: Ηθικά διλήμματα / Ευθύνη επιστήμης
6η: Εθελοντισμός / Ενεργοί πολίτες
7η: Όψεις κοινωνικής δυσλειτουργίας
8η: Ο πολιτισμός της καθημερινότητας
9η: Εμπορευματοποίηση της τέχνης
10η: Παράδοση και ελληνικότητα
11η: Πολιτισμός και τύχη
12η: Ελλάδα και Ευρώπη
13η: Οικουμενικός πολιτισμός
14η: Παγκόσμια προβλήματα
15η: Θέματα φιλοσοφικού στοχασμού
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789601414461
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις27x19
ΕπιμέλειαΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΥΡΤΩ
Κωδικός Πολιτείας2540-2822
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS