Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2540-3831




Παρουσίαση

Εκείνο το βράδυ στα Σεπόλια έγιναν πολλές αναποδιές. Ήμασταν τέσσερις, είχαμε επισημάνει μια καμιονέτα. Στην οδό Αυλώνος, όπως κατεβαίναμε από τη Ρόδου.
Τα δύο περιπολικά είχαν κατεβεί από την οδό Ρόδου. Το πρώτο προσπέρασε τη γωνία με την Αυλώνος, ύστερα έκανε όπισθεν. Πετάχτηκε ένας, ο καουμπόης. Με προτεταμένο το περίστροφο και την αλαζονεία της εξουσίας διέταξε "Ψηλά τα χέρια". Λάθος πόρτα χτύπησε. Βουτήξαμε πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Ο καουμπόης καλύφθηκε. Νομίζω τον πήρε μια σφαίρα. Αργότερα, μετά τους πυροβολισμούς του εναντίον μου. Καλύφθηκαν και οι άλλοι από τα δύο περιπολικά που κατέβηκαν τη Ρόδου. Ρίχναμε αραιά πυρά -δεν είχαμε πολλές σφαίρες. Μία μία, να τους κρατάμε καθηλωμένους όσο αποχωρούσαμε.
Υποχωρούσαμε στην Αυλώνος. Πήρα μια χειροβομβίδα από ένα σύντροφο. Την πέταξα πίσω από τους οχυρωμένους αστυνομικούς. Πάνω που είχαν ξεθαρρέψει και έβγαιναν από το καβούκι τους. Λούφαξαν ξανά. Ο ένας από αυτούς είχε βγει στη μέση του δρόμου με το αυτόματο, έτοιμος να ρίξει. Θα μας χτυπούσε, θα χτυπούσε και το συγκεντρωμένο κόσμο πίσω μας. Έριξα τη χειροβομβίδα εκεί, για να λουφάξει. Ανάμεσά τους. Εκεί δεν υπήρχε κόσμος, δεν κινδύνευε κανένας, μόνο οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρόμαξαν, κρύφτηκαν. Υποχωρήσαμε στην Αυλώνος, προς Αθήνα. Πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει, έκλειναν το δρόμο. Μπροστά ήταν ένα παλιό ταξί. Βγάλαμε τον πελάτη του. Βγάλαμε τον ταξιτζή. "Μια στιγμή να πάρω τις εισπράξεις", "Καλά, παρ' τες".
Οι αστυνομικοί από τη μεριά της Ρόδου πήγαν να ξεμυτίσουν. Τους φώναξα "Ρίχνω κι άλλη χειροβομβίδα". Ξαναλούφαξαν. Πρώτος αυτός με το αυτόματο.
Ένα -τρίτο ή τέταρτο;- περιπολικό ήρθε στην Αυλώνος από τη μεριά της Αθήνας. Μπλοκαρίστηκε από τα σταματημένα αυτοκίνητα. Κατέβηκαν, μας έριχναν από πίσω, από δυο τρία μέτρα απόσταση. Ανταποδώσαμε τα πυρά. Ξεκίνησα αργά, έστριψα αριστερά, στη Χρηστομάνου, ξανά αριστερά στη Δυρραχίου, ξανά αριστερά, πήρα την Αγίου Μελετίου. Ακούσαμε σειρήνα πίσω μας. Είπα να πετάξουν χειροβομβίδες. Δεν μας κυνηγούσαν, μετέφεραν τους τραυματίες τους. Όταν άκουσαν τις εκρήξεις, εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Γιατί αυτό το βιβλίο
Δημήτρη, σύντροφε
17 ιδιαιτερότητες
Το τυχαίο
Η γέννηση
Η πολιτική εφηβεία
Από το μαζικό στο πολύμορφο
Τα πρώτα βήματα στον τόπο των παρανόμων
Τα Λιπάσματα της παρανομίας
Ο πρώτος νεκρός
Τέλος της Μεταπολίτευσης. Τέλος της πρώτης φάσης του ένοπλου
Αναβάθμιση. Η πρωτοβουλία μας
Οι αντάρτικες ρίζες
Οι απαρχές της 17Ν
Η ενότητα. Τα Κουπόνια
Από το πολύμορφο στο ένοπλο
Μονολιθικότητα μέσω ακρωτηριασμών
Η αρχή της πυκνής δράσης 1983-1992
Το πέρασμα στη χώρα της παρανομίας
Το χρονικό της πυκνής δράσης
Αλλαγή του πολιτικού τοπίου
Αναγκαίος ο απολογισμός
Να κρατηθεί η σπίθα
Οι υπάλληλοι ενός προτεκτοράτου
Τέλος μιας εποχής του αντάρτικου
Το Τραύμα
Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά
Η απόφαση. Το τέλος της ένοπλης διαδρομής μου
Επίλογος και πρόλογος μαζί
Λεπτομέρειες
ISBN139789601427959
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2540-3831
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Andy1979, dimos, Νίκος Σιμορέλης , GPORT, nefmpi, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nefmpi, Andy1979, Νίκος Σιμορέλης , Antisocial, superfreak80, GPORT, moglis__, navasr21, Nikitas M, provatarianna, gorilos4

Κριτικές για το προϊόν

[10/05/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Το συστημα που μισει και το πολεμησε δολοφονωντας ανθρωπους, παρεχει στον εγκληματια τη δυνατοτητα να εκφρασει τις οποιες αποψεις του σε βιβλιο. Σε μια κοινωνια δικη του θα ηταν ανεκδοτο η παροχη αντιστοιχης δυνατοτητας στους αντιπαλους του.
[15/09/2014] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην υπόθεση του ένοπλου αντάρτικου πόλεως στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την 17 Νοέμβρη προέρχονται από επικριτές και αντιπάλους της. Για πρώτη φορά εκφράζεται η άποψη της οργάνωσης και εξηγούνται όλες της οι ενέργειες και οι λόγοι για τους οποίους έλαβαν χώρα. Τα απομνημονεύματα του Κουφοντίνα είναι απαραίτητα για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας γράφει με ένα απλό κατανοητό ύφος και δίνει απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες που ακούγονται από τα ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία. Οι περιγραφές των επιθέσεων είναι συγκλονιστικές και πραγματικά τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος. Ένα απαραίτητο βιβλίο για την ιστορία της νεωτέρας Ελλάδας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΖΑΡΙ
EKELAND IVAR
€20.29 €8.12
(-60%)
Κερδίζετε €12.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS