Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

+
-
ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-3469
Τιμή Έκδοσης
€28.86
Τιμή Πολιτείας
€20.20
(-30%)
Κερδίζετε €8.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Αθήνα είναι μία από τις μεγαλουπόλεις του σύγχρονου κόσμου που διατηρεί μέχρι τις ημέρες μας την αίγλη ενός λαμπρού ιστορικού παρελθόντος. Από τους νεολιθικούς χρόνους, οπότε παρουσιάστηκαν τα πρώτα δείγματα οργανωμένης ζωής, και από την έναρξη της διαμόρφωσης της πόλης μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα αυτό το μέρος της γης αποτέλεσε ένα εργαστήρι παραγωγής απαράμιλλης πολιτιστικής ζωής. Ο απόηχος από τα επιτεύγματα των αρχαίων κατοίκων της είναι μέχρι σήμερα αισθητός στους αρχαιολογικούς χώρους της σύγχρονης Αθήνας. Εδώ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού γίνεται αισθητή η στενή σχέση της φύσης με την ιστορία, των ανθρώπων με τον πολιτισμό, της ποιότητας της ζωής με την ανθρώπινη εμπειρία.
Στο εγχειρίδιο αυτό, το οποίο αποτελεί μια μελέτη ιστοριογραφικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, αναλύονται, εκτός από την ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης των Αθηνών, θέματα που αφορούν τη μνημειακή τοπογραφία του άστεως και των προάστιων περιοχών του. Ο συγγραφέας επιδιώκει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να φέρει σε άμεση επαφή τον αναγνώστη-μελετητή με την ιστορία και τα μνημεία του κλεινού άστεως. Η πλούσια εικονογράφηση, αποτελούμενη από τοπογραφικά σχέδια και σχέδια αποκατάστασης των μνημείων -γνωστών ερευνητών της ιστορίας των αρχαίων Αθηνών-, από εικόνες αρχαιολογικών χώρων και μεμονωμένων έργων και εμπλουτισμένη με αναλυτικές περιγραφές, βοηθάει στην πληρέστερη κατανόηση των παραμέτρων που διαμόρφωσαν αυτή την πόλη. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601607641
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων186
Διαστάσεις28x20
Κωδικός Πολιτείας3330-3469
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

makou, agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΤΥΦΛΗ ΑΚΤΗ
DOMINGUEZ CARLOS-MARIA
€5.97 €2.39
(-60%)
Κερδίζετε €3.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS