Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Α΄Τ Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛ

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

FUENTES NORBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4085




Παρουσίαση

Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο είναι αναμφίβολα η πιο πλήρης και λεπτομερής, αλλά και η πιο εμπεριστατωμένη, βιογρα-φία που γράφτηκε μέχρι σήμερα για τον Κουβανό ηγέτη. Συνδυάζοντας τη συγγραφική δεινότητα με την πλήρη εποπτεία του θέ-ματός του, ο Νορμπέρτο Φουέντες παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο, που διαβάζεται σαν το πιο καλογραμμένο μυθι-στόρημα, με αμέτρητα άγνωστα στοιχεία -ακόμα και για τους ειδικούς και τους βιογράφους-, ενώ αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από τα γεγονότα: τα κίνητρα και -πίσω και από αυτά- τις προθέσεις, όπως μπορεί να τις γνωρίζει μόνο κάποιος που υπήρξε συνοδοιπόρος και φίλος του Φιντέλ.
Πέρα και από τη μυθοποιημένη εικόνα που ο ίδιος ο Φιντέλ επιχείρησε να καλλιεργήσει και από τις διαστρεβλώσεις που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι επιθυμούν να τον μειώσουν, "Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο" μας παρουσιάζει την προσωπική ματιά του πιο αμφιλεγόμενου ηγέτη των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών για όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του. Ο συγγραφέας λαμβάνει υπόψη του όλα τα ιστορικά τεκμήρια στα οποία είχε πρόσβαση, προκειμένου να ρίξει φως σ' όλα εκείνα τα γεγονότα που είτε ο επαναστατικός ρομαντισμός είτε οι λίβελοι των εξόριστων θέλησαν να αποκρύψουν.
Στον παρόντα τόμο ο Νορμπέρτο Φουέντες στηρίζεται στις εξομολογήσεις του Κουβανού ηγέτη και του πιο στενού του κύκλου για να περιγράψει την προσωπική διαδρομή του Φιντέλ Κάστρο από την παιδική του ηλικία μέχρι την Επανάσταση και την πτώση του Φουλχένσιο Μπατίστα.
"Ο καλύτερος Κουβανός συγγραφέας των τελευταίων χρόνων" (El Pais), "Ο Φουέντες αποφασίζει να πει αυτά που κανείς άλλος δεν τολμά να πει [...]. Το αποτέλεσμα ενοχλεί και την Αβάνα και τους αντιφρονούντες στο Μαϊάμι" (La Razon), ""Η αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο" είναι ανώτερη της βιογραφίας που εκδόθηκε πρόσφατα με την έγκριση του ίδιου του Κάστρο. Το βιβλίο του Φουέντες, αριστοτεχνικά γραμμένο, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για το καθεστώς του Κάστρο και τις μεθόδους του" (El Periodico). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ι. Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αναλύω, άρα γράφω-Ένας πρόλογος
ΟΙ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ
Η Κούβα την ημέρα της γέννησής του. Η οικογένειά του εκείνη ακριβώς την ημέρα και οι πρώτες αναμνήσεις. Οι προσωπικοί πόλεμοι του πατέρα, του Γαλικιανού Άνχελ Κάστρο, κατά της Γιουνάιτεντ Φρουτ, στο διπλανό κτήμα. Μικρή άνοδος των αντιαμερικανικών συναισθημάτων.
ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Η παιδική ηλικία σ' εκείνη την περιοχή -το Μπιράν- στα ανατολικά της Κούβας, η φιλία του με τον Μπαουδίλιο Καστεγιάνος και οι πρώτες περιπέτειες στα βουνά. Η θέα των απέραντων φυτειών ζαχαροκάλαμου και το εργοστάσιο επεξεργασίας του. Απόρριψη της αγροτικής ζωής και επιθυμία μετακόμισης σε μια πόλη. Το χάσιμο της παρθενιάς.
Η ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ
Οι σπουδές μέχρι το τέλος της εφηβείας στα δύο βασικά σχολεία των Ιησουϊτών στην Κούβα - τα κολέγια Ντολόρες, του Σαντιάγο ντε Κούβα και του Μπελέν, της Αβάνας. Μύηση με την ιεραποστολική έννοια στην Εταιρεία και η αντίστοιχη πολιτική του εκπαίδευση με τους ιερείς. Τα νεανικά χρόνια μέχρι την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας.
ΙΙ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
Σπουδές Νομικής και ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Πρώτο έγκλημα από το ίδιο του το χέρι. Η κατάσταση στα μισά της απόστασης ανάμεσα στον πολιτικό της εποχής εκείνης και στον πιστολέρο των λεγόμενων αψίθυμων ημερών. Αποτυγχάνει στην προσπάθειά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μανόλο Κάστρο. Έρχεται σ' επαφή με τους ανθρώπους της αντίπαλης παράταξης UIR (Εθνική Εξεγερτική Ένωση) και καταφέρνει να πλησιάσει τον τρομερό αρχηγό της, τον Εμίλιο Τρο.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η αποστολή στο Κονφίτες και ο καλύτερος μαχητής της. Ανακαλύπτει τον "Ηγεμόνα" του Μακιαβέλι και μένει έκθαμβος από το "Κράτος και επανάσταση" του Λένιν. Αρχίζει να κατανοεί πως το Κράτος πρέπει να καταλυθεί προκειμένου να βασιλέψει σ' αυτό. Η επίδραση της λενινιστικής θεωρίας. Περιδιαβαίνει την πόλη κάτω από τη σκιά των αψιδωτών στοών της. Αβάνα, ανοιχτή πόλη.
ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΜΟΥ
Η Κούβα, ένας ξένος παράδεισος κι εκείνος ακόμα χωρίς νεότερες εφεδρείες για οπισθοφυλακή. Εμφανίζεται η Μίρτα Ντίας-Μπαλάρτ. Μια κοπελίτσα. Η Μίρτα. Ο Φιντέλ αναθέτει στον Αλφρέδο Γκεβάρα την κοσμοπολίτικη εκπαίδευση του αδελφού του Ραούλ. Φίλοι και εχθροί στο πανεπιστήμιο και κανείς τους δε βλέπει το μέλλον.
ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Η Μπογοτά ως επαναστατικό βάπτισμα του πυρός, από το οποίο το πιο σημαντικό μάθημα είναι ότι ο πρώτος στόχος σε σχέση με τις μάζες είναι πως πρέπει να ελέγχονται. Η αμερικάνικη κατασκοπεία δε θα αναγνωρίσει το χειρότερο εχθρό της για τον επόμενο μισό αιώνα στον Κουβανό που τριγυρίζει με ένα μάουζερ ανάμεσα στις φωτιές και στις λεηλασίες της εξεγερμένης πόλης. Γάμος με τη Μίρτα. Η Μίρτα και το Μαϊάμι. Η Μαρία και η σιωπή. Μια μαύρη Λίνκολν στο Διαπολιτειακό US-1 του Νότου.
III. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ
Αποφοιτά ως δόκτορας Νομικής και ανοίγει το δικηγορικό γραφείο Ασπιάσο, Κάστρο και Ρεσέντε και στη συνέχεια οι πρώτες προσπάθειες να εκλεγεί βουλευτής. Αυτοκτονία του Εδουάρδο Τσιμπάς, του εθνικού πολιτικού προτύπου. Ο Μπατίστα παίρνει την εξουσία στην Κούβα και ο Φιντέλ καταλαβαίνει ότι είναι η ώρα της επανάστασης. Προετοιμασία της επίθεσης στο στρατώνα Μονκάδα του Σαντιάγο ντε Κούβα. Ήττα και σύλληψη.
ΑΒΑΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ
Προετοιμασία της αγόρευσης αυτοϋπεράσπισης και προσπάθειες δηλητηρίασης. Ο στρατός αναθέτει στον υπολοχαγό Χεσούς Γιάνες Πελετιέ να χορηγήσει το δηλητήριο αλλά αυτός ο ίδιος προειδοποιεί το Φιντέλ. Ο Φιντέλ και οι 28 σύντροφοί του μεταφέρονται στις Εθνικές Ανδρικές Φυλακές της 'Ισλα ντε Πίνος. Εγκλεισμός του Φιντέλ στην απομόνωση. Απώλεια της Μίρτα. Δίαιτα με γκρέιπφρουτ, βιβλία και πούρα. Απεσταλμένοι του Μπατίστα και αμνηστία. Η επόμενη αριστοκρατία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα.
ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ
(...)
ΕΤΣΙ ΔΕΘΗΚΕ Τ' ΑΤΣΑΛΙ
ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA AUTOBIOGRAFIA DE FIDEL CASTRO - I. EL PARAISO DE LOS OTROS
ISBN139789601615653
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2005
Αριθμός σελίδων230
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΔΟΥΚΑ ΣΤΕΛΛΑ, ΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΝΟΡΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-4085
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
MARX KARL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS