Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΡΤΡ: Ο ΤΟΙΧΟΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ 30 /ΣΕΙΡΑ)

Ο ΤΟΙΧΟΣ

+
-
SARTRE JEAN-PAUL (NOBEL 1964)
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6383
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τοίχος (1939) η συλλογή Πέντε διηγημάτων του Ζ. - Π. Σαρτρ τα οποία ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήρισε "πέντε μικρές πανωλεθρίες της Ύπαρξης, τραγικές και κωμικές", γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό και την κριτική της εποχής του, προκαλώντας ταυτόχρονα σκάνδαλο στην αστική τάξη, λόγω της προκλητικότητας της γραφής και των θεμάτων που πραγματεύεται. Κοινός παρονομαστής των πέντε ηρώων είναι η ανικανότητα να κατακτήσουν την ελευθερία τους, να δραπετεύσουν από το ψέμα και να αποδεχτούν την αληθινή ύπαρξη. Τα διηγήματα, γραμμένα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, καλύπτουν μια ευρεία θεματολογία και καταδεικνύουν την εξέλιξη του συγγραφέα τους. Ο "Ηρόστρατος", η "Οικειότητα" και το "Δωμάτιο", γραμμένα το 1936, εκθέτουν σκοτεινές αναζητήσεις ατομικών παθολογιών (σχέσεις, σεξουαλικότητα, τρέλα, νοσηρότητα), ενώ το πρώτο και το τελευταίο της συλλογής επιχειρούν ένα άνοιγμα στον σύγχρονο κόσμο και στα μείζονα ζητήματα της δεκαετίας του '30. Ο "Τοίχος" έχει ως φόντο τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και η "Παιδική ηλικία ενός αρχηγού" (1938), το εκτενέστερο αφήγημα, είναι μια παρωδία μυθιστορήματος μαθητείας που αφηγείται τα παιδικά και νεανικά χρόνια ενός νέου καλής οικογένειας την εποχή της ανόδου του φασισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] στα πέντε διηγήματα εκτίθενται τα κυριότερα θέματα που τον απασχόλησαν σε ολόκληρο το έργο του: το άγχος, η παραίτηση, η ύπαρξη και η ουσία, η αδράνεια και η αναστολή - κυρίως όμως όσα συνιστούν τον πυρήνα της ελευθερίας, δηλαδή της εκλογής και της πράξης. [...]η παρούσα μετάφραση της Ειρήνης Τσολακέλλη είναι μακράν η καλύτερη και οι νεότεροι αναγνώστες θα διαβάσουν ένα σημαντικό έργο σε σωστά και ωραία ελληνικά. Αξίζει να τονίσω πως τα διηγήματα αυτά - και ειδικότερα το πρώτο - άσκησαν μεγάλη επίδραση σε έναν από τους δημοφιλέστερους μεταπολεμικούς πεζογράφους μας, τον Αντώνη Σαμαράκη. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, Το Βήμα, 12/2/2012)

H έκδοση της συλλογής διηγημάτων του Ζαν-Πολ Σαρτρ "Ο τοίχος" (εκδ. Πατάκη) γλιστράει στη σχισμή: είναι παράξενο το πόσο λίγοι ενδιαφέρονται πια για τον Σαρτρ. Ίσως λίγοι ενδιαφέρονται για τις φιλοσοφικές διαμάχες ό,τι μένει στο μυαλό του σύγχρονου ανθρώπου είναι κατακερματισμένες εικόνες: ο Σαρτρ πάνω σ' ένα βαρέλι, ο Σαρτρ σ' ένα καφέ του Σαιν Ζερμέν, ο Σαρτρ με το αλλήθωρο μάτι, ο Σαρτρ με τη Σιμόν ντε Μποβουάρ. Κι όμως, πίσω από τη φτηνή φιλολογία και τον έξαλλο ακτιβισμό υπάρχει ένας μεγάλος στοχαστής η σκέψη και η μοίρα του οποίου έχουν επηρεάσει βαθιά τον σύγχρονο κόσμο. (ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Book Press, 8/2/2012)

Περιεχόμενα

Ο τοίχος
Το δωμάτιο
Ηρόστρατος
Οικειότητα
Η παιδική ηλικία ενός αρχηγού
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE MUR
ISBN139789601622187
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΟΛΑΚΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ-ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας3330-6383
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

G.kontog, fotinipoliteia, annaserp, E5leftheria5, revoltman

Κριτικές για το προϊόν

[23/01/2019] minas.iak.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα εξαιρετικο βιβλιο απο το μεγαλο ουμανιστη φιλοσοφο. Συστηνεται ανεπιφυλακτα. Και οχι μονο αυτο, ολα τα βιβλια του αξιζουν να ειναι σε καθε βιβλιοθηκη.
[19/01/2019] G.kontog.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θεωρω οτι οποιο βιβλιο του Σαρτρ και να διαβασεις δε θα σε απογοητευσει. Ετσι και αυτο.
Πεντε ασυνδετα ιστορικα διηγηματα , οπου και στα πεντε δειχνει με διαφορετικο τροπο , την ιδιομορφια και την αναγκη ψυχολογικης εξαρτησης/εγλκωβισης του ανθρωπου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (27 π.Χ.- 476 μ.Χ)
GRIMAL PIERRE
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS