Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΝΜΠΕΡΓΚ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΕΝΜΠΕΡΓΚ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

+
-
LEIBOWITZ RENE
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4902
Τιμή Έκδοσης
€15.72
Τιμή Πολιτείας
€11.00
(-30%)
Κερδίζετε €4.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για πολλούς, σήμερα, ο Σένμπεργκ είναι ένας "κλασικός" συνθέτης, για άλλους αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου της ατονικής μουσικής. Ο Ρενέ Λεϊμποβίτς - διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης και συγγραφέας σημαντικών δοκιμίων για τη μουσική - σ' αυτό το βιβλίο ερευνά και τις δύο εκδοχές μέσα από την ανάλυση του σενμπεργκικού έργου. Ενός έργου που ήταν η πραγματική αιτία ενός διαρκούς σκανδάλου, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν γνωρίζω πόσοι ακούνε σήμερα Σένμπεργκ - με εξαίρεση ίσως τον συγκλονιστικό "Φεγγαρίσιο πιερότο" του ωστόσο το έργο του, αν δεν συνιστά πια το "σκάνδαλο" που αποτέλεσε την εποχή της δημιουργίας του, εξακολουθεί να διεκδικεί τον χαρακτηρισμό "επαναστατικό", αφού αμφισβήτησε οριακά νόμους και κληροδοτημένα μουσικά συστήματα και όχι μόνο στόχευσε σε μια νέα, διαφορετική σχέση με το ηχητικό φαινόμενο, αλλά, όπως σημειώνει ο Θωμάς Σλιώμης στον πρόλογό του, συντέλεσε "στη διεύρυνση της ανθρώπινης αντίληψης για το καλλιτεχνικό έργο και την έννοια της δημιουργίας συνολικά". Ο Αρνολντ Σένμπεργκ υπήρξε ο πατέρας του δωδεκαφθογγισμού, ο δημιουργός ενός μεγάλου και σύνθετου μουσικού έργου που άλλαξε την πορεία της μουσικής, ο θεωρητικός που ενέπνευσε, μεταξύ άλλων, και τον Αντόρνο, ο δάσκαλος πολλών σπουδαίων μουσικών - ανάμεσά τους και του δικού μας Νίκου Σκαλκώτα. Το βιβλίο του μαθητή του Ρενέ Λεϊμποβίτς είναι μια χειρονομία αγάπης προς τον δάσκαλο, μια απόπειρα αποκατάστασης των παρεξηγήσεων που σκίασαν την προσφορά του - ένα εγχείρημα, με δυο λόγια, που φωτίζει τον αγώνα του μουσουργού τόσο για τη διατήρηση του συστήματος μέσα στο οποίο γεννήθηκε και διαμορφώθηκε ο ίδιος, όσο και για τη διαρκή αμφισβήτηση αυτού του συστήματος, τη συνεχώς ανανεούμενη προσπάθεια εξόδου από αυτό. "Γιατί μιλάμε τόσο γι' αυτή τη μουσική αντί να την παίζουμε συχνότερα;" είναι το ακροτελεύτιο ερώτημα του Λεϊμποβίτς. Ισως, διαβάζοντας αυτό το ωραίο βιβλίο, να θελήσουμε, επιτέλους, να ξαναγευθούμε την παράξενη ομορφιά της μουσικής του Αρνολντ Σένμπεργκ. (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, 09/05/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSCHOENBERG
ISBN139789601622316
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΛΙΩΜΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΜετάφρασηΣΛΙΩΜΗΣ ΘΩΜΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΙΜΠΟΒΙΤΣ ΡΕΝΕ
Κωδικός Πολιτείας3330-4902
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
PSYHOULI ELENI
€19.81 €9.90
(-50%)
Κερδίζετε €9.91
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS