Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΗΔΟΝΟΠΙΤΑ ( ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 238 /ΣΕΙΡΑ )

Η ΑΗΔΟΝΟΠΙΤΑ

+
-
ΖΟΥΡΓΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5121
Τιμή Έκδοσης
€22.40
Τιμή Πολιτείας
€15.68
(-30%)
Κερδίζετε €6.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η περιήγηση ενός Αμερικανού φιλέλληνα στον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η μανική του προσήλωση στον αγώνα των λαών ενάντια στην απολυταρχία δίνουν την αφορμή να ξεδιπλωθούν πέντε χρόνια πολέμου και ονείρων, από τον ξεσηκωμό της Μακεδονίας ως τα βουνά του Ασπροπόταμου, της Ρούμελης κι από κει στο έγκλειστο Μεσολόγγι. Η «Αηδονόπιτα» είναι το μυθιστόρημα μιας μεγάλης περιπέτειας, που στις σελίδες του συναντάμε τον Νικόλαο Παπάφη, τον Κασομούλη, οπλαρχηγούς της Ρούμελης και του Ολύμπου, τον Μπάιρον, ακόμα και τον Ανώνυμο, τον συγγραφέα της «Ελληνικής Νομαρχίας». Είναι ένα βιβλίο στραμμένο στον αγώνα του ανθρώπου για ελευθερία και αυτοδιάθεση, μα πιο πολύ στο ζεστό κουκούλι του έρωτα, που είναι ο δρόμος και ο βατήρας της άλλης ελευθερίας, της υπαρκτικής. Όλα αυτά συμβαίνουν στις ατραπούς μεγάλων ταξιδιών, καθώς η ανθρώπινη μοίρα, δεμένη πισθάγκωνα στο μεσιανό κατάρτι, χαρτογραφεί με το βλέμμα της τα έσχατα του ωκεανού. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο Ζουργός γεμίζει 597 σελίδες αυτή τη φορά εγκαταβυθιζόμενος στη βαθύτερη ιστορία στα χρόνια στα οποία ξεκινούν οι υπόνοιες περί εθνικιστικών εξάρσεων. "Πάντα υπήρχε τάση εξιδανίκευσης του παρελθόντος σε σχέση νοήματος με το σήμερα. Τον 19ο αιώνα υπήρχε νοηματοδότηση της ζωής. Εκείνες οι εποχές ήταν λιγότερο επώδυνες υπαρξιακά. Σήμερα, κάτι πρέπει να βρούμε για να συντηρούμαστε. Αυτή η πορεία υπαρξιακού ιλίγγου και ζόφου όλων μας έχει την Ιστορία ως αφορμή" λέει στα "ΝΕΑ". Αρνείται κατηγορηματικά το απολιτίκ που του καταλογίζουν. Δηλώνει πως θεωρεί παγίδα τον εγκλωβισμό της λογοτεχνίας στην επικαιρότητα. Οσο για το πολιτικό στοιχείο; Ισχυρίζεται πως υπάρχει με τον χαρακτήρα της ταξικής ανισότητας. "Οι ήρωές μου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη σκιά της ταξικής τους μοίρας. Κανείς δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ταξική του μοίρα".
"Είμαι της γενιάς των κομπάρσων. Ούτε ήρωες, ούτε αντιήρωες. Σ' όλους τους τομείς. Είμαι περισσότερο θλιμμένος και λιγότερο αγανακτισμένος" μου έλεγε πρόσφατα. "Πριν από την οικονομική κρίση μ' ενοχλούσε η ηθική και αισθητική κατάρρευση. Βιώσαμε ως γενιά πολλές εγκατακρημνίσεις ζώντας σε κοινωνίες χωρίς αξιολογικούς μηχανισμούς. Τώρα ξυπνήσαμε. Ίσως είναι μια ευκαιρία να ενηλικιωθούμε". (ΒΙΚΥ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ, τα Νέα, 18/6/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601627526
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 238
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων600
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΤΣΙΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-5121
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

elenic, jamaoua, MAATHNASOPOULOU, navasr21, IoannisTopalidis, katerinamicalef, elnvouk, Chaosman, Dimitrisp78

Κριτικές για το προϊόν

[11/09/2022] Ικαρα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό!!!! Με συνεπήρε και με συνεπαίρνει κάθε φορά που το ξαναδιαβάζω. Από τα καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
[17/12/2018] IoannisTopalidis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Ρ Γ Η Μ Α. Ένας μεγάλος μάστορας της τέχνης του λόγου ο Ζουργός. Η διττή έννοια της λέξης "αηδονόπιτα" αλλά και η ερωτική φράση "φλουρί μου", με έκαναν να συγκλονιστώ, μέσα στο πέλαγος των ιστορικών δεδομένων και πληροφοριών. Ένα βιβλίο που πρέπει να μπει στο σχολείο οπωσδήποτε.
[31/08/2016] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ καλό ιστορικό αφήγημα. Παρά τον μεγάλο αριθμό των σελίδων του, δεν ήταν καθόλου κουραστικό. Πολλές φορές σκέφτηκα να το αποκτήσω και πάντα κολλούσα στον τίτλο. Τελικά άξιζε ο χρόνος που του αφιέρωσα.
[22/06/2016] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ καλός τεχνίτης της γλώσσας. Γραφή με αφηγηματική δύναμη και εξαιρετικά παραστατική. Ωστόσο, κατά την άποψή μου οι περιγραφές αρκετές φορές είναι αδικαιολόγητα μακρόσυρτες, μου προκαλούσαν το αίσθημα να τρέξω γρήγορα τις γραμμές, γνωρίζοντας ότι τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό δε θα μου ξέφευγε από την πλοκή. Χρησιμοποιεί μία επιτηδευμένη γλώσσα, που σε μία πρώτη επαφή εντυπωσιάζει αλλά σταδιακά κουράζει και αφαιρεί ένα μέρος της αναγνωστικής απόλαυσης.
[05/04/2015] Dionysis Gioulis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετική,όπως πάντα, αφήγηση.Κάθε σελίδα πλημυριζει τον αναγνώστη με εικόνες. Αυτό δεν σημαίνει λογοτεχνία?

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS