Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Ο ΚΑΜΠΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

+
-
RULFO JUAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6106
Τιμή Έκδοσης
€11.10
Τιμή Πολιτείας
€7.77
(-30%)
Κερδίζετε €3.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1953, ο Χουάν Ρούλφο δημοσιεύει μια συλλογή διηγημάτων, τον Κάμπο στις φλόγες, που παρότι λίγη αίσθηση προκάλεσε τη στιγμή της έκδοσης του, γρήγορα απέκτησε οικουμενική διάσταση και παγκόσμια φήμη. Δύο χρόνια αργότερα το μυθιστόρημα Πέδρο Πάραμο θα τον καθιερώσει ως συγγραφέα. Δεκαεπτά διηγήματα κι ένα μυθιστόρημα, κάποια σενάρια για τον κινηματογράφο, και μετά η τριαντάχρονη σιωπή μέχρι τον θάνατό του. Σύντομο και πυκνό δείγμα μιας απαράμιλλης συγγραφικής ωριμότητας, το έργο του θα γίνει θρύλος.
Στα δεκαεπτά διηγήματα αυτής της συλλογής συναντάμε όλους τους τόπους και τις θεματικές που στοιχειώνουν το έργο αυτού του ολιγογράφου συγγραφέα. Η επαρχία του Χαλίσκο, ο εμφύλιος πόλεμος των Κριστέρος, η καθημερινή ζωή των χωρικών, η άγονη και εγκαταλελειμμένη γη, η μετανάστευση, η εκδίκηση, η αιμομιξία, η ανθρώπινη οδύνη, ο θάνατος, συχνά βίαιος και ξαφνικός, η συλλογική φωνή της κοινότητας ζωντανεύουν σ' αυτές τις σύντομες αφηγήσεις, δημιουργώντας ένα μοναδικό σύμπαν όπου η ποίηση συναντά την προφορικότητα, το πραγματικό ανοίγεται στο εξωπραγματικό, ένα σύμπαν στοιχειωμένο από μια μεταφυσική της απελπισίας.
Το 2008, στον λόγο του για την αποδοχή του βραβείου Νόμπελ, ο Γάλλος συγγραφέας Ζαν Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό αναφέρθηκε στα διηγήματα του Ρούλφο μ' αυτά τα λόγια: "Γράφοντας το "Μας δώσανε τη γη", το "Μακάριο" ή τη "Νύχτα που τον άφησαν μόνο", ο Ρούλφο επινοεί μια γλώσσα που είναι μόνο δική του, όπως έκαναν ο Ζιονό, ο Σελίν ή ο Φόκνερ με αφετηρία την εμπειρία του πολέμου ή του ρατσισμού. Η γλώσσα του Ρούλφο φέρει όλο το παρελθόν του, την ιστορία της παιδικής του ηλικίας. [...] Η προφορικότητά του δεν είναι μεταγραφή, είναι μια τέχνη που ενσωματώνει το πραγματικό και το επανεπινοεί. Ο Κάμπος στις φλόγες φλέγεται μέσα στην οικουμενική μνήμη, καθένα από τα αφηγήματά του μας αφήνει ένα ανεξίτηλο σημάδι, που περιγράφει καλύτερα απ' οτιδήποτε άλλο τον παραλογισμό της ανθρώπινης ιστορίας, και γεννά τον πυρετό της συγκίνησης, τη μόνη μας ελπίδα σωτηρίας". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Μας δώσανε τη γη
Κουέστα δε λας Κομάδρες
Είναι που είμαστε πολύ φτωχοί
Ο άντρας
Το χάραμα
Τάλπα
Μακάριο
Ο κάμπος στις φλόγες
Πες τους να μη με σκοτώσουν
Λουβίνα
Η νύχτα που τον άφησαν μόνο
Πέρασμα του Βορρά
Θυμήσου
Δεν ακούς να γαβγίζουν τα σκυλιά
Η μέρα της κατάρρευσης
Η κληρονομιά της Ματίλντε Αρκάνχελ
Ανακλέτο Μορόνες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL LLANO EN LLAMAS
ISBN139789601627731
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2011
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΥΛΦΟ ΧΟΥΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-6106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[16/02/2024] nikosx1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Δεν με κράτησε καθόλου το βιβλίο αυτό. Ένα από τα αρκετά με πολύ θετικές κριτικές και κατέληξαν αδιάβαστα να κοσμούν μια βιβλιοθήκη… Όλες οι εκδόσεις έχουν υπέροχες περιλήψεις και περιγραφές. Λίγα όμως βιβλία συγκριτικά με τους τόνους των εκδόσεων αξίζουν πραγματικά. Η λογοτεχνία στις φλόγες των πωλήσεων…
[02/11/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μετά την ανάγνωση του Ματοβαμμένου Μεσημβρινού, αποφάσισα να διαβάσω τις Φλόγες στον Κάμπο που γεωγραφικά εκτυλίσσεται κοντά στον Μεσημβρινό. Μιλάμε για ακόμα ένα αριστούργημα του συγγραφέα που δυστυχώς σταμάτησε τη συγγραφή πολύ νωρίς. Πρέπει να πω ότι τα διηγήματα δεν είναι το είδος που μου αρέσει ιδιαίτερα. Αλλά εδώ μιλάμε για εκπληκτική γραφή που ζωγραφίζει μοναδικές εικόνες τόσο των τοπίων όσο και των χαρακτήρων. Φτωχοί αγρότες, επαναστάτες, φονιάδες, βασανισμένες ψυχές και φεουδάρχες κινούνται στην περιοχή του Κάμπου την εποχή που ο ένας εμφύλιος διαδέχεται τον άλλο στο Μεξικό. Εδώ ο θάνατος είναι πιο βουβός από ότι στον Μεσημβρινό αλλά το ίδιο και ίσως περισσότερο οδυνηρός. Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των μορφωμένων από τους αμόρφωτους, των φτωχών από τους πλούσιους: η μοίρα και το σκληρό τοπίο αποδίδουν τελικά σε όλους το δικό τους μερτικό.
[25/06/2020] Nickbal.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστουργηματικό βιβλίο, γεμάτο εικόνες, σύμβολα και μαγεία! Η καλύτερη εισαγωγή πριν διαβάσει κανείς το απόλυτο παραμύθι του μαγικού ρεαλισμού "Πέδρο Πάραμο".
[23/11/2019] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Υπέροχο ανάγνωσμα, μια συλλογη διηγημάτων που σε παίρνει απο το χέρι κ σε οδηγεί μέσα απο τα μάτια των ηρωων της να δείς το Μεξικό κ την ιστορία αυτού του τόπου με ένα τρόπο διαφορετικό. Με ένα τρόπο μακριά απο απλές ιστορικές αναφορές κ κοινωνικοπολιτικά στεγανά.

Ξεδιπλώνει ο Ρούλφο μπροστά μας χωρίς υπερβολές ή εξεζητημένες εκφράσεις κ αναλύσεις τον τόπο του,τη γη,την ιστορία της,τα βασανά της,την επανάσταση,τους ανθρώπους απλούς,καλούς ,κακούς,φτωχούς,πλούσιους,τυχοδιώκτες,φιλότιμους,ζωντανούς κ νεκρούς μαζι με όλα τα στοιχεία του μαγικού ρεαλισμού της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.
[03/08/2017] katerina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κείμενα δυνατά, εξαιρετικές "εικόνες", σκληρές ιστορίες από το μεξικανικό εμφύλιο. Πολύ πολύ ωραίο!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €8.37
(-55%)
Κερδίζετε €10.24
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS