Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ

MARSE JUAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7046




Παρουσίαση

Ο Μανόλο Ρέγιες, όμορφος αλήτης της Βαρκελώνης, περνάει τις μέρες του κλέβοντας μηχανάκια και αλλάζοντας κορίτσια. Ένα βράδυ γλιστράει στους κήπους μιας υπέροχης βίλας με μόνο σκοπό να κατακτήσει μια ωραία και πλούσια κοπέλα. Όμως στο παιχνίδι της αγάπης πιάνεται στα δίχτυα καμιά φορά ο ίδιος ο ψαράς...
Τα "Τελευταία απογεύματα με την Τερέζα", μυθιστόρημα-σταθμός της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας και το έργο που καθιέρωσε διεθνώς τον συγγραφέα του, είναι η ιστορία ενός θυελλώδους έρωτα στη Βαρκελώνη της δεκαετίας του '60. Του έρωτα ενός νεαρού άντρα, με τσιγγάνικη καταγωγή και μεγαλωμένου στις φτωχογειτονιές, η μεγαλύτερη φιλοδοξία του οποίου είναι να αποκτήσει κοινωνικό γόητρο, και μιας όμορφης και ευγενικής νεαρής γυναίκας, της Τερέζας, γόνου οικογένειας της υψηλής καταλανικής κοινωνίας της πόλης. Τα πρόσωπα αυτού του μυθιστορήματος ανήκουν πλέον δικαιωματικά στην πινακοθήκη των λογοτεχνικών ηρώων που αντικατοπτρίζουν μια ολόκληρη εποχή και εκφράζουν την ανθρώπινη κατάσταση στην πιο μύχια αλήθεια της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η μεγάλη λογοτεχνία δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια αιώνια και συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου, σε διάφορα χρονικά πλαίσια, σε διαδοχικά έργα, κάθε φορά που το ταλέντο ενός συγγραφέα ξεσκονίζει αυτή ή την άλλη πτυχή της ανθρώπινης ψυχής... Ιστορία, αφήγηση, μυθιστόρημα, όπου κάθε αναγνώστης αναγνωρίζει τον εαυτό του γιατί τελικά πρόκειται για τη δική του ιστορία. Να γιατί, λοιπόν, από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, όταν ο Μανόλο Ρέγιες σπρώχνει την καγκελόπορτα του κήπου για να πάει να συναντήσει το όνειρο που ενσαρκώνει μια γυναίκα που ακόμη μόνο φαντάζεται πώς μπορεί να είναι, να γιατί ο αναγνώστης νιώθει ο ίδιος να τον διαπερνά η συγκίνηση και ένα αίσθημα κινδύνου απέναντι σε συναισθήματα που ακόμη δεν έχει νιώσει..." (Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Εισαγωγή
Βαδίζουν αργά πάνω σ' ένα στρώμα από κομφετί και σερπαντίνες
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Υπάρχουν ψευδώνυμα που επεξηγούν
Το Μόντε Καρμέλο είναι ένας γυμνός ξερόλοφος
Όταν κατάφερε τελικά να αποκτήσει συνείδηση
Από την κορυφή του Μόντε Καρμέλο
Αγαπιόντουσαν πάνω στον ψίθυρο των κυμάτων
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Εκείνος ο χειμώνας πέρασε
Σε καιρό διακοπών
Τώρα δεν κατάφερνε να κοιμηθεί
Ο Οριόλ Σερράτ μπήκε στην κλινική
Οδηγούσε το Floride ως την κορυφή του Καρμέλο
Η κατάσταση της Μαρούχα παρέμενε σταθερή
Το μυστήριο του ηρωικού μπανταρίσματος
Τα πρώτα βήματα υπήρξαν ασυντόνιστα
Η Τερέζα Σίμμονς με μπικίνι να τρέχει στις παραλίες
Πάντα υπήρξε ιδιαίτερα ευάλωτος στο μαγικό
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ
Η φύση της επιρροής που ασκούν είναι διφορούμενη
Χρόνια μετά, στη θύμηση εκείνου του καυτού καλοκαιριού
Ο δρόμος έμοιαζε με κοίτη ποταμού
Η αργή φθορά του μύθου απέδωσε καρπούς
Μέσα στη χλωμή διαφάνεια
Κάτω από τον ήλιο του μεσονυχτίου, στα ήσυχα ιδιωτικά νερά
Το πρωινό δονείται
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςULTIMAS TARDES CON TERESA
ISBN139789601640594
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2014
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΣΙΝΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΣΕ ΧΟΥΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-7046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jimlondos, giorgpanag, iceage2609

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

jimlondos, iceage2609

Κριτικές για το προϊόν

[01/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μπορεί να μην είναι εφάμιλλο ακριβώς των πολύ μεγάλων έργων, αλλά αξίζει αυτή τη βαθμολογία για το μαγικό τρόπο που παρουσιάζει την ιστορία των ηρώων και τη Βαρκελώνη! Σου αφήνει πολύ ευχάριστη ανάμνηση.
[25/06/2020] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σίγουρα η πολύ θετική κριτική με επηρέασε να ασχοληθώ με το βιβλίο. Όμως φευ, άνθρακας ο θησαυρός. Πρόζα για την πρόζα, βαρύγδουπες φράσεις κενές περιεχομένου και στο τέλος -κατά την άποψή μου- μια απογοήτευση. Κρίμα γιατί από την Ισπανία έχουμε δει πολύ ενδιαφέροντα έργα τον τελευταίο καιρό (Αραμπουρου, Θέλα, Cabre Jaume).
[13/04/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μυθιστόρημα που με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Από την μια πλευρά οι εξαιρετικές περιγραφές της ατμόσφαιρας της πόλης και της εποχής, των χαρακτήρων και των "ιδεολογιών τους". Βάζω εισαγωγικά γιατί ο Μαρσέ με πολύ εύγλωττο τρόπο αφήνει να εννοηθεί ότι όλοι του οι ήρωες (κεντρικοί και δευτερεύοντες) έχουν μια μάλλον δήθεν άποψη για τη ζωή που μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα του συγγραφέα. Από ένα σημείο και μετά όμως θεωρώ ότι υπάρχει φλυαρία σε πολλά σημεία που επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Αυτό δίνει στο σύνολο του βιβλίου περιττό όγκο και θεωρώ ότι σε ένα μέγεθος 300-350 σελίδων θα μπορούσα να το απολαύσω περισσότερο. Επίσης η προβλεψιμότητα της ιστορίας ως το τέλος μείωσαν αρκετά την απόλαυση της ανάγνωσης. Ναι μεν δεν είναι στόχος του Μαρσέ να περιμένεις τι θα γίνει. Αλλά σε ένα σχετικά κοινότυπο θέμα σαν αυτό του συγκεκριμένου βιβλίου, προσωπικά περιμένω κάτι παραπάνω για να το θυμάμαι σαν σημαντικό.
[11/12/2019] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5

Προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο βιβλίο ένα διαμάντι κ ίσως απο τα ωραιότερα που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Το ιδιαίτερο στυλ γραφής του συγγραφέα, που γνώρισα μέσα απο το «Σεργιάνι στο Γκιναρντο» εδώ είναι πλέον στο απόγειό του, πιο ολοκληρωμένο, πιο μεστό.

Ο Μarse δν περιορίζεται απλα στν υπέροχη μεταφορά του κλίματος της μεταπολεμικης βαρκελωνης, αλλά πάει παραπέρα. Στήνει έναν καμβά κ πάνω του μας δίνει ενα πραγματικο πανόραμα της ζωής . Τοποθετεί ενα πρισματικό φακό κ μέσα απο αυτο μας καλεί να δούμε όλο το φάσμα ή εστω να το φανταστούμε.

Μέσα απο τους πραγματικά αλησμόνητους χαρακτήρες του, παρελαύνουν πολιτική και κοινωνία, ταξική πάλη, αξίες κ ιδανικά ψεύτικα ή μη,ιδεαλισμός,φιλοδοξίες,αριβισμός,έρωτας καθώς και εμμονές αλλά και το αμετάκλητο μοίρας και πεπρωμένου πολλές φορές που στοιχειώνει ή κυνηγά τον κάθε ένα απο εμάς.
Εξαιρετική και η μετάφραση.
[02/11/2015] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για σημείο αναφοράς στην ισπανόφωνη λογοτεχνία, ενός πολυ σημαντικού συγγραφέα που ασχολήθηκε εκτενώς με τη μεταπολεμική Βαρκελώνη και εκθέτει το ζήτημα της πάλης των τάξεων, αλλά και των δύο φύλων. Πρωταγωνιστής ένας νεαρός τυχοδιώκτης που προσπαθεί να κατακτήσει, αρνούμενος την καταγωγή του και στην προσπάθειά του να ανέβει κοινωνικά, μια μεγαλοαστή φοιτήτρια, η οποία κατά ένα τρόπο αρνείται κι αυτή την τάξη της, όντας υποστηρίκτρια της Αριστεράς κι οραματιζόμενη την επανάσταση. Πάρα πολύ ωραια γραμμένο, και αρκετά προσεγμένη η μετάφραση, μιας και είχα την τύχη να το διαβάσω και στο πρωτότυπο κείμενο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
MIGEOTTE LEOPOLD
€14.84 €6.68
(-55%)
Κερδίζετε €8.16
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS