Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ (ΠΑΤΑΚΗΣ)

ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ

SEM-SANDBERG STEVE
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6352




Παρουσίαση

Το 1940 οι Ναζί ίδρυσαν στην πολωνική πόλη Γουντζ αυτό που στη συνέχεια θα γινόταν το δεύτερο μεγαλύτερο εβραϊκό γκέτο. "Οι Απόκληροι" είναι η ιστορία του διορισμένου από τους Γερμανούς Εβραίου διοικητή Μορντεχάι Χάιμ Ρουμκόφσκι και του σκοτεινού και εξαιρετικά αμφίσημου ρόλου του στο Ολοκαύτωμα των Πολωνοεβραίων.
"Οι Απόκληροι" είναι ένα μυθιστόρημα για τη ζωή στην αποκλεισμένη πόλη, για την εξοντωτική καταναγκαστική εργασία, τη λιμοκτονία και τις μάταιες απόπειρες φυγής, είναι όμως, κυρίως, ένα μυθιστόρημα για τη δίψα για ζωή και χαρά και για την τέχνη της επιβίωσης.
Έχοντας ως σημαντικότατη πηγή το Χρονικό του γκέτο, ένα καταιγιστικό αρχείο τριών χιλιάδων σελίδων, ο Σεμ-Σάντμπεργκ προσφέρει μια πλούσια και άνευ προηγουμένου, σε διεθνές επίπεδο, γνώση για την πραγματικότητα του Ολοκαυτώματος, σ' ένα βιβλίο όπου η δύναμη του λογοτέχνη αξιοποιεί με τον πιο επιτυχή τρόπο ένα ασύλληπτης δύναμης υλικό για να αφηγηθεί πέντε χρόνια βαρβαρότητας αναδεικνύοντας όλες τις αποχρώσεις της ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πάντα υπάρχει μια εξαίρεση ακόμα και στην πιο ακραία κατάσταση χάσκει μια χαραμάδα για να κάνει το αποτρόπαιο περισσότερο απάνθρωπο. Έτσι και σε αυτή τη συγκλονιστική ιστορία του Ολοκαυτώματος - εξ άλλου ποια διήγηση με θέμα αυτή την απίστευτη τερατωδία δεν συγκλονίζει την ανθρωπότητα; - υπάρχει μια ανατριχιαστική εξαίρεση που εστιάζεται στο πρόσωπο του Μορντεχάι Χάιμ Ρουμκόφσκι. Ο κύριος Ρουμκόφσκι, στο πρόσωπο του οποίου βασίζεται αυτό το πολυσέλιδο μυθιστόρημα, υπήρξε μια παραδοξότητα της ιστορίας: αν και Εβραίος στην καταγωγή, διορίστηκε από τους ναζί διοικητής της πόλης Γουντς, μιας πόλης που λίγο πριν από το 1940 την κατοικούσαν 320.000 Εβραίοι. Έτσι, οι Γερμανοί αποφάσισαν έπειτα από μια διεξοδική έρευνα των αρμόδιων αρχών να την γκετοποιήσουν. Η πόλη αποκλείστηκε - εξ ου και ο τίτλος "Οι απόκληροι" - και οι κάτοικοί της έζησαν τον εφιάλτη μιας πόλης - φυλακής, όπου οι άνθρωποι εξοντώνονταν από την καταναγκαστική εργασία, τη λιμοκτονία και τον ασφυκτικό περιορισμό της ζωής τους. Ο συγγραφέας άντλησε αυτό το εφιαλτικό υλικό από το "Χρονικό του γκέτο", ένα αρχείο τριών χιλιάδων σελίδων. Πάνω σε αυτές τις αδιαμφισβήτητες ιστορικές πληροφορίες βασίστηκε η μυθιστορηματική απόδοση της ζωής αυτής της πόλης, κατά τα πέντε χρόνια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για μια πολυσέλιδη μυθιστορηματική μαρτυρία που έρχεται στο φως αποκαλύπτοντας την επί γης κόλαση που επέβαλαν οι ναζί την ανθρωπότητα. Συγκλονιστικό ωστόσο παραμένει το γεγονός του αγώνα για ζωή, ακόμα κι όταν αυτή επιβάλλεται στα πιο επινοητικά βασανιστήρια. (Ξ. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 26/1/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDE FATTIGA I LODZ
ISBN139789601640648
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΟΓΚΟΥΣΤ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων728
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΜ-ΣΑΝΤΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΒ
Κωδικός Πολιτείας3330-6352
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΟΥΜΟΡ
EAGLETON TERRY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
WELLMER ALBRECHT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS