Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ (SAVE THE STORY 10 / ΣΕΙΡΑ)

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ

(ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΛΑΝΙΑ ΓΚ. ΜΑΤΖΟΥΚΚΟ)

+
-
SHAKESPEARE WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7556
Τιμή Έκδοσης
€11.90
Τιμή Πολιτείας
€4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τρεις χιλιάδες εκατόν πενήντα χρόνια από τις απαρχές του κόσμου, όταν η ισχυρή πόλη της Τροίας ήταν ήδη από αιώνες ένας σωρός συντρίμμια, σε μια μακρινή χώρα της Βόρειας Θάλασσας ζούσε ένας βασιλιάς. Το όνομα του ήταν Ληρ. Κάποτε ήταν ευτυχισμένος. Είχε καταφέρει μάλιστα να κατακτήσει όλα τα γειτονικά του εδάφη, που όλα μαζί σχημάτιζαν τη Βρετανία, ένα νησί γεμάτο καταπράσινα λιβάδια, άφθονο νερό, πρόβατα και ομίχλη. Ο Ληρ ήταν ισχυρός, θαρραλέος και γεμάτος πάθος. Ήξερε καλά πώς να μάχεται, να αγαπάει, να ιππεύει, να αφανίζει τους εχθρούς σε πολέμους και δίκες, να τιμωρεί όποιον επαναστατούσε, να επιβραβεύει όποιον τον σεβόταν. Είχε στην κατοχή του χρυσάφια, ασήμια, μπρούντζο, παλάτια, κάστρα, σκυλιά και υπηρέτες. Και ήταν τόσο πολλά που δεν μπορούσε καλά καλά να τα μετρήσει. Ο λόγος του ήταν νόμος. Μέχρι που γέρασε. Γιατί και οι βασιλιάδες είναι άνθρωποι κι αυτοί. Όταν γέρασε έγινε δυστυχής. Τον είχαν κουράσει τα πάντα. Είχε κουραστεί να πολεμάει, να διατάζει, να σκοτώνει, να τιμωρεί. Τον είχε κουράσει ακόμα και ο ίδιος του ο εαυτός. Μα ήταν βασιλιάς κι αυτό δεν μπορούσε να αλλάξει. [...] (Από την έκδοση)

Ο Βασιλιάς Ληρ γράφτηκε το 1609. Ο Ληρ, βασιλιάς της Βρετανίας, πριν μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορντέλια, ζητάει από την καθεμιά να του δηλώσει το μέγεθος της αγάπης της. Κολακευμένος από τις υπερβολικές απαντήσεις των δύο μεγαλύτερων θυγατέρων τους, αποκληρώνει την ειλικρινή Κορντέλια και εξορίζει τον δούκα του Κεντ που τον συμβουλεύει να πράξει το αντίθετο. Η αποκληρωμένη Κορντέλια παντρεύεται τον βασιλιά της Φραγκιάς. Ο ηλικιωμένος βασιλιάς που αναζητά στήριγμα και επιβεβαίωση φιλοξενείται εναλλάξ από τις δυο μεγαλύτερες κόρες του. Κοντά του βρίσκεται ο πιστός δούκας του Κεντ που έχει επιστρέψει κοντά στον Ληρ μεταμφιεσμένος, ενώ πάντα ακολουθείται και από τον γελωτοποιό του. Οι δυο κόρες διώχνουν τον πατέρα τους που περιπλανιέται μέσα σε μια άγρια νύχτα με καταιγίδα και καταφεύγει σ' ένα καλύβι ξεστομίζοντας βαριές κατάρες. Βρίσκεται πια στα πρόθυρα της τρέλας. Μετά από πολλές περιπέτειες, δολοφονίες, δηλητήρια, προδοσίες και μια πολεμική σύγκρουση αλλά και άλλες δραματικές εξελίξεις όπου η κορύφωση της διχόνοιας μεταξύ των μεγάλων αδελφών τις οδηγεί σε τραγικό τέλος, έρχεται το τέλος και για την μικρή, τρυφερή κόρη Κορντέλια και τον πατέρα της βασιλιά Ληρ. Η εκδοχή που προτείνεται για τα παιδιά στη νέα αφήγηση βάζει το ερώτημα «Γιατί πρέπει να πεθάνει η γλυκιά Κορντέλια;» Η απάντηση που δίνεται δεν είναι μια ωραιοποιημένη και λιγότερη θλιβερή εκδοχή της ιστορίας αλλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος ή πώς οι ίδιες πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με το πώς τις «βλέπει» κανείς. Η σειρά Save the story, στην οποία κυκλοφορούν δέκα τίτλοι, αποτελεί σύμπραξη της σχολής αφηγηματικής τέχνης Scuola Holden και της Biblioteca Di Repubblica-L'Espresso. Η ιδέα που υπηρετεί είναι η διάσωση ιστοριών που προέρχονται από κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς προκειμένου να τις γνωρίσουν οι μικροί αναγνώστες μέσα από μια νέα αφήγηση. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά του δημοτικού, μαθητές των τελευταίων τάξεων, και σε παιδιά των πρώτων τάξεων του γυμνασίου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα καταλάβουν το πάθημα του βασιλιά που τυφλωμένος από την εξουσιομανία του και την ανάγκη του για υποστήριξη θα κάνει τις λάθος επιλογές. Η δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται με τη νέα αφήγηση θα ικανοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Για να εισάγουν τα παιδιά στον σαιξηπηρικό κόσμο, έναν κόσμο όπου τα ερωτήματα τίθενται με ανοιχτό τρόπο και οι απαντήσεις δεν είναι αποτέλεσμα της θείας δίκης αλλά των πράξεων των ανθρώπων. Για να τους εξοικειώσουν με το βασιλιά Ληρ και την πάλη ανάμεσα σε όσα μπορούμε να δούμε (όραση) και όσα χάνουμε εξαιτίας των εμμονών μας (τύφλωση). (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 23/04/2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKING LEAR
ISBN139789601650883
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράSAVE THE STORY 10
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων116
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΕικονογράφησηORCIARI EMANUELA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΞΠΙΡ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας3330-7556
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

soniaok, paulosstrouggaris

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHELLEY MARY
€14.89 €7.44
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS