Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΑΤΗΣ... Ή ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ; (ΚΥΚΝΟΙ 87 / ΣΕΙΡΑ)

ΘΕΑΤΗΣ... Ή ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ;

+
-
PRELLER JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7003
Τιμή Έκδοσης
€9.80
Τιμή Πολιτείας
€6.86
(-30%)
Κερδίζετε €2.94


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Έρικ είναι καινούριος στην πόλη αλλά και στο σχολείο. Μια μέρα γνωρίζει τον Γκρίφιν, έναν πολύ κουλ και δημοφιλή συμμαθητή του που πάντοτε περιστοιχίζεται από τη συμμορία του. Ο Έρικ βλέπει τη βία και τον εκφοβισμό που ασκεί η συμμορία του Γκρίφιν, αλλά προτιμάει να μένει σιωπηλός θεατής. Φοβάται μη γίνει κι αυτός θύμα τους. Κάποτε όμως ο Γκρίφιν τον προκαλεί. Και τότε ο Έρικ θα σπάσει τη σιωπή... Ένα καθηλωτικό βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό και τη συνωμοσία της σιωπής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η αφήγηση της ιστορίας του 13χρονου Έρικ έχει ως αφετηρία μια σκηνή όπου ένα τρομαγμένο παιδί τρέχει για να ξεφύγει. Μια δυνατή εικόνα που εισάγει ευθύς εξαρχής το θέμα του εκφοβισμού (bullying, όπως είναι ο όρος στα αγγλικά), όπου θύτες και θύματα αποτελούν τους παίκτες μιας παρτίδας στο αδιέξοδο παιχνίδι της λεκτικής, της φυσικής, της έμμεσης βίας ή του εκφοβισμού. Οι ρόλοι εναλλάσσονται και ο θύτης μιας ιστορίας μπορεί κάλλιστα να είναι το θύμα μιας άλλης. Στην προσέγγιση που κάνει ο Πρέλλερ ενδιαφέρον έχει η επιλογή του να εντάξει το γνωστό ψυχολογικό πείραμα του Στάνλεϋ Μίλγκραμ περί υπακοής στη σχολική πραγματικότητα*. Αυτό γίνεται αμέσως μετά από μια οργανωμένη συζήτηση στην τάξη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Και τα δύο περιστατικά λειτουργούν για τον αναγνώστη και ως παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι καθηγητές του Γυμνασίου (μπορούν ή θα μπορούσαν να) συζητούν το φαινόμενο με τους μαθητές τους. Η γλώσσα της πρωτοπρόσωπης αφήγησης των εμπειριών του Έρικ ορισμένες φορές ξενίζει καθώς περισσότερο παραπέμπει στην αντίληψη που έχουν οι μεγάλοι για το πώς σκέπτονται οι έφηβοι, ωστόσο οι προβληματισμοί του 13χρονου ήρωα είναι απολύτως συμβατοί με το πνεύμα της ταραγμένης εφηβείας που πολλά παιδιά βιώνουν. Στην περίπτωση του βιβλίου μάλιστα πρόκειται για ένα αγόρι που νοιώθει προδωμένο από τον πατέρα του ενώ οι συνομίλικοί του δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των προσδοκιών του. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά του Γυμνασίου που έχουν παρόμοιους προβληματισμούς με τους ήρωες του βιβλίου παρά τις σημαντικές διαφορές στον τρόπο που διαρθρώνεται η σχολική ζωή των παιδιών στην Ελλάδα και την Αμερική όπου ζουν οι ήρωες του βιβλίου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά που έχουν πια μπει στην εφηβική ηλικία θα αγαπήσουν το βιβλίο για την ιστορία που αφηγείται και την ευθύτητα με την οποία ο συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα από τη σκοπιά του θεατή και ταυτόχρονα δυνητικού θύματος ή θύτη. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Επιλέγοντας το Θεατής... ή το επόμενο θύμα; οι γονείς ανοίγουν στην πραγματικότητα τη συζήτηση με τα παιδιά τους πάνω στο θέμα του εκφοβισμού, της βίας, των ορίων, της σιωπής και της συνενοχής και άρα της ηθικής και της ευθύνης. «Εγώ δεν έκανα τίποτα. Αλλά γιατί νοιώθω σα να έχω κάνει;...» αναρωτιέται μια ηρωίδα του βιβλίου τοποθετώντας το θέμα στην ουσία του: η σιωπή και η ανοχή δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνενοχή κι ευθύνη. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 22/4/2014)

Περιεχόμενα

Κέτσαπ
Ομορφούλης
Πλάκα
Ξεκίνημα
Σχολείο
Χάλλενμπακ
Μεσημεριανό
Καταγοητευμένη
Τσίχλα
Φίλος
Τρελός
Μελανιά
Κόμπος
Τίναγμα
Επισκέπτης
Μαίρη
Συκοφαντία
Ιστορία
Πλησίασμα
Έξω
Προδομένος
Μποτάκι
Ανεπίδοτο
Επιπτώσεις
Χαλασμένοι
Ποδήλατο
Φωριαμός
Εξομολόγηση
Απειλή
Επισκευές
Πάτσι
Πόρτα
Πατούμενα
Κλείσιμο
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBYSTANDER. A BYSTANDER? OR THE BULLY'S NEXT TARGET?
ISBN139789601650999
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΥΚΝΟΙ 87 - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2014
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΦΤΕΡΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΕΛΕΡ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΑΣΤΑΝΓΚΑ ΓΙΟΓΚΑ
SIMMHA ANTON
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS