Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

+
-
CERCAS JAVIER
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7364
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια συγκλονιστική ιστορία για την αγάπη και τους δύσκολους έρωτες, την εξαπάτηση και τη βία, την αφοσίωση και την προδοσία, για τα άλυτα αινίγματα και την αναπάντεχη εκδίκηση.
Το καλοκαίρι του 1978, ενώ η Ισπανία πασχίζει ακόμα να απαλλαγεί από τα κατάλοιπα του φρανκικού καθεστώτος και να εδραιώσει τη δημοκρατία, τα κοινωνικά και ηθικά σύνορα φαίνονται πιο πορώδη από ποτέ. Ένας έφηβος, ο Ιγνάθιο Κάνιας, γνωρίζει τυχαία τον Γαλανομάτη και την Τέρε, δύο συνομήλικούς του παραβάτες, και αυτή η συνάντηση θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Τριάντα χρόνια αργότερα, ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να γράψει ένα βιβλίο για τον Γαλανομάτη, που έχει μετατραπεί σε μύθο της νεανικής παραβατικότητας στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Αναζητώντας την αλήθεια για τη ζωή του Γαλανομάτη, όμως, θα ανακαλύψει μια άλλη αλήθεια, αναπάντεχη και οικουμενική, που μας αφορά όλους.
Έτσι, μέσω μιας ξέφρενης αφήγησης που διαβάζεται απνευστί και ξεδιπλώνει την απρόβλεπτη πολυπλοκότητά της κάτω από μια διάφανη επιφάνεια, το μυθιστόρημα "Οι νόμοι των συνόρων" μετατρέπεται σε μια παθιασμένη αναζήτηση των ορίων της ελευθερίας μας, των ανεξιχνίαστων κινήτρων των πράξεών μας και της άπιαστης φύσης της αλήθειας. Με το μυθιστόρημά του αυτό ο Χαβιέρ Θέρκας καθιερώνεται ανάμεσα στις πιο αδιαμφισβήτητες μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΛΕΥΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ:
ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΔΩ ΠΛΕΥΡΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΓΚ ΣΑΝ ΠΟ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLAS LEYES DE LA FRONTERA
ISBN139789601654331
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 321
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2015
Αριθμός σελίδων526
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΕΡΚΑΣ ΧΑΒΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-7364
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kikika, ani.rst

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gkoukos, dimitrios.n.t, G CHAMAKOS

Κριτικές για το προϊόν

[14/11/2018] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θεωρώ ότι είναι κατώτερο από τους "Στρατιώτες της Σαλαμίνες" και την "Ταχύτητα του φωτός" που έχει γράψει ο Θέρκας. Παρόλα αυτά δίνω 4 αστέρια γιατί δεν υπάρχουν 3,5 και γιατί καταφέρνει να κρατάει τον αναγνώστη χάρη στην απίστευτη κινηματογραφικότητα με την οποία αφηγείται τη μαθητεία του κεντρικού του ήρωα δίπλα αλλά και πάντα παράλληλα με τα χαμίνια της γειτονιάς του. Με το πόδι στο γκάζι περιγράφει την εφηβική εποχή τους που συμπίπτει με το τέλος της εποχής Φράνκο στην Ισπανία. Σκιαγραφεί λεπτομερέστατα χαρακτήρες που στο δεύτερο μισό του μυθιστορήματος, είκοσι χρόνια μετά γίνονται θύματα της εποχής της εικόνας. Η αμφιβολία για την αγάπη, τη φιλία, την προδοσία, τη δειλία είναι το συναίσθημα που διέπει όχι μόνο τον ήρωα αλλά όλη την τριάδα της παρέας. Έτσι τελικά παρά το γεγονός ότι ο Θέρκας ασχολείται με ένα θέμα σχετικά τετριμμένο όπως η νεανική παραβατικότητα και ο θρύλος που δημιουργεί, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον ως το τέλος του βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ)
DURAS MARGUERITE
€10.60 €4.24
(-60%)
Κερδίζετε €6.36
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS