Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VAROUFAKIS YANIS
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7157




Παρουσίαση

Όποιος δεν μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια δύσκολες έννοιες σε νέους ανθρώπους απλά δεν τις κατανοεί αρκετά καλά ο ίδιος. Αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση των Μαύρων Τρυπών στα πέρατα του Σύμπαντος όσο και σε εκείνη των μαύρων τρυπών του δημόσιου χρέους και των τραπεζικών ζημιών. Το βιβλίο τούτο πασχίζει λοιπόν να παραθέσει μια αφήγηση για την οικονομία που η κόρη του συγγραφέα δεν θα τη βαριόταν και η οποία, παράλληλα, θα εξηγούσε δύο πράγματα: πώς προέκυψε ο σύγχρονος κόσμος μας και γιατί οι θεωρίες των οικονομολόγων είναι μέρος των προβλημάτων -και όχι των λύσεων- που γεννά ο κόσμος αυτός. Θέτει, και απαντά, προκλητικά ερωτήματα, όπως:
-Γιατί εισέβαλαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αυστραλία και όχι οι Αβορίγινες στην Αγγλία;
-Πότε και πώς γεννήθηκε η πρωτοκαθεδρία του κέρδους;
-Γιατί δεν θα υπήρχε ποτέ πλούτος χωρίς χρέος;
-Από πού προκύπτει η εξοργιστική εξουσία των τραπεζιτών;
-Τι κρύβεται πίσω από τις οικονομικές κρίσεις;
-Υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να πάψει να λειτουργεί ως ανόητος ιός που σκοτώνει τον οργανισμό στον οποίο ζει;
-Τι είναι το χρήμα και γιατί έχει "ανάγκη" τη δημοκρατία;
Αν και δεν εστιάζει στην ελληνική καθημερινότητα των τελευταίων, θλιβερών ετών, το βιβλίο πραγματεύεται τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνικής οικονομίας που αγγίζουν όλους τους ανθρώπους, παντού, αλλά με τρόπο που, όποιος αναγνώστης θέλει, μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να δει με διαφορετικό μάτι την πρόσφατη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους λόγους που οι κρατούντες αρνούνται πεισματικά να λάβουν τις αποφάσεις που θα έφερναν τη λύτρωση των κοινωνιών μας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στον κόσμο όλο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
1. Γιατί τόση ανισότητα;
2. Τιμές εναντίον αξιών
3. Χρέος, κέρδος πλούτος
4. Πίστη, κρίση, κράτος
5. Στοιχειωμένα μηχανήματα
6. Δύο οιδιπόδειες αγορές
7. Ηλίθιοι ιοί;
8. Χρήμα
Αντί επιλόγου: Το κόκκινο χάπι
Λεπτομέρειες
ISBN139789601655444
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά«ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ...»
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7157
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

oropos1999, dencat, spyrosk2, dimos, agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μπορεί ο Γ. Βαρουφάκης να μην τα πήγε καλά στη σύντομη πολιτική του καριέρα, αλλά ως οικονομολόγος διακρίνεται για την οξυδέρκειά του, την καλή του γραφή και την κριτική του ματιά. Με εντυπωσιάζει ο τρόπος γραφής του και τα επιχειρήματά του. Η φαντασία του και η σεμνότητα στα γραφόμενά του.
Έχοντας διαβάσει το μνημειώδες έργο του «Πολιτική Οικονομία», που απευθύνεται σε σπουδαστές, διάβασα με μεγάλη περιέργεια την παρούσα εκλαϊκευτική δουλειά, στην οποία δεν απουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της σκέψης του: η φαντασία, η πρωτοτυπία, η κριτική ματιά και η δυνατή πένα.
Απορώ γιατί το έργο αυτό δεν διδάσκεται στο Λύκειο-στην πρώτη τάξη τουλάχιστο… Ένας εκπαιδευτικός, διαβάζοντάς το, μου είπε με απογοήτευση: «Τι διδάσκουμε στα σχολεία;».
Μελετώντας το κανείς, μαθαίνει πολλά, για τις ανισότητες, τις στρεβλώσεις και τις αδικίες, για τη χρησιμότητα του χρέους στην οικονομία, για το ρόλο του κράτους και των τραπεζών, τον τρόπο δημιουργίας των κραχ, την οικολογική κρίση που επέφεραν οι κοινωνίες των αγορών και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό ότι, ανάμεσα σε όλα τα οικονομικά βιβλία που έχω διαβάσει, εκλαϊκευτικά και μη, είναι το μόνο που μου έδωσε να καταλάβω πώς δημιουργούνται τα κραχ και οι κρίσεις με τόσο απλό και σαφή τρόπο!
Το βιβλίο απευθύνεται σε έφηβους και σε κάθε μετέπειτα ηλικία. Είναι πιο χρήσιμο, μάλιστα, να το κοιτάξουν οι γνώστες και οι ειδικοί επί των οικονομικών! Είναι κατανοητό και εύληπτο, μα καθόλου απλοϊκό και σχηματικό. Συχνά μιλά σαν ιστορικός, λιγότερο συχνά σαν λογοτέχνης και κριτικός τέχνης, προσελκύοντας έντονα το ενδιαφέρον οποιουδήποτε αναγνώστη. Η γραφή του είναι το αντίθετο της «ξύλινης γραφής».
Πραγματικά, εντυπωσιάστηκα… Αν η Πολιτική Οικονομία είναι το μανιφέστο του διανοούμενου καθηγητή Βαρουφάκη, το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να είναι ένα άλλο, παραπλήσιο, αλλά και διαφορετικό μανιφέστο, προσαρμοσμένο, ώστε να γίνεται κατανοητό από τις μάζες και τους μαθητές.
[21/05/2015] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Παρακολουθουσα αραια την αρθρογραφια του αλλα ειναι το πρωτο βιβλιο του που διαβαζω. Ειναι εξαιρετικα απλο, πραγματικα για παιδια, πραγμα που ειναι καλο για καποιον που ειναι ασχετος με οικονομικα. Το βιβλιο ειναι μικρο και αρκετες φορες επαναλαμβανεται. Θιγει μερικα ζητηματα οικονομικης φυσης κυριως αυτα που θα τον βοηθησουν να στηριξει την αποψη του για τη δημιουργια της κρισης και το πως αυτη αντιμετωπιζεται. Η αντιμετωπιση του δεν ειναι λαθος αλλα σιγουρα μονομερης εως στρατευμενη πραγμα που στα ματια μου του κοβει ποντους απο τη συμπαθεια που του ειχα. Στο μονο που συμφωνω απολυτα μαζι του ειναι η αποψη του για τους οικονομολογους. Μοιαζει σαν μια πολυ εκτεταμενη εκδοση ενος φυλλαδιου που θα μοιραζε η κυβερνηση στις φτωχογειτονιες για να στρατολογησει απλους ανθρωπους στο οικονομικο ανταρτικο.
[04/01/2015] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
To συγκεκριμένο βιβλίο αναλύσει τις βασικές έννοιες με πολύ γλαφυρό και
κατανοητό τρόπο. Το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο για τον καθένα. Και φυσικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS