Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ // Η ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

+
-
ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7488
Τιμή Έκδοσης
€9.70
Τιμή Πολιτείας
€6.79
(-30%)
Κερδίζετε €2.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τον Μάιο του 2014, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Σ' αυτήν λέγει ότι "πολλών τύπων ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια δεν μπορούν πλέον να θεραπευθούν με τα συνήθη αντιβιοτικά. Το πρόβλημα αναφέρει η ανακοίνωση "είναι σοβαρό, σε βαθμό τέτοιο που τείνει να καταστρέψει όλα τα επιτεύγματα της μοντέρνας ιατρικής". Ο προσεκτικός αναγνώστης δε θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι αυτά τα οποία επισήμανα σε ομιλίες μου, ήδη από το έτος 1972, προέβλεπαν αυτό που τώρα συμβαίνει και υποδείκνυαν πώς μπορεί να αποτραπεί.
Γι' αυτό τον λόγο είναι τώρα πιο επιβεβλημένο από κάθε άλλη εποχή να κατανοήσουμε σε βάθος τη γενεσιουργό αιτία εξάπλωσης των ασθενειών, ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε με ένα άλλο μέτρο την παρούσα κατάσταση.
Επιπλέον όμως το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ένα νέο ιατρικό πρότυπο, η μελέτη του οποίου θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση της δομής του όλου ανθρώπου και πώς αυτό επηρεάζεται από την υγεία και την αρρώστια.
Αυτό το βιβλίο ξεκίνησα να το γράφω το έτος 1985, λίγα χρόνια μετά την καταιγίδα εμφάνισης του AIDS. Από εκείνη την εποχή θεώρησα την εμφάνιση αυτής της διαταραχής ως αποτέλεσμα των παρενεργειών των χημικών φαρμάκων που χρησιμοποιούσε η καθιερωμένη ιατρική, αποδομώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το όλο πόνημα φαίνεται να είναι μια σκληρή κριτική για τη "θεραπευτική" που εφαρμόζεται στην καθημερινή πρακτική και τις παρενέργειες που επισωρεύει στον ανθρώπινο οργανισμό. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

"Οι μεταλλάξεις ιών, ως μια επίπτωση της χρήσης χημικών φαρμάκων στην οικολογία του ανθρώπινου οργανισμού, είναι μια αδιάσειστη θέση βασισμένη στα δεδομένα που παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Γιώργος Βυθούλκας. Τονίζεται έντονα ότι χρειάζεται να εστιάσουμε σε μια "ενεργειακή" ιατρική για να διορθώσουμε τις ελλείψεις της συμβατικής ιατρικής". (William A. Tiller, Ph. D., Material Science and Engineering, Stanford University)
"Το να δαμάσεις το τεράστιο υλικό συσσώρευσης στοιχείων από παρατηρήσεις περιπτώσεων φυσικών ή πειραμάτων και το να ξεφύγεις από το αναμάσημα γνωστών απόψεων με τη διατύπωση αυτού του μοντέλου, κατ' εμέ είναι αντίστοιχο με τη μεγάλη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στις επιστήμες, δηλαδή το να ξεφύγουν από τις εμπειρικές γνώσεις των πρακτικών μαθηματικών και να διατυπώσουν "αξιωματικές θεωρίες" για την αριθμητική, τη γεωμετρία, την αστρονομία και τη μουσική.
Σε αντίθεση προς τις τέσσερις μαθηματικές επιστήμες, η ιατρική είχε παραμείνει έως τώρα ένα, σεβαστό κατά τ' άλλα, σύνολο ποικίλων εμπειρικών γνώσεων. Θεωρώ, λοιπόν, το βιβλίο του Γιώργου Βυθούλκα ορόσημο για την ιατρική, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της διατυπώθηκε ένα πλήρες και συμβιβαστό καθ' εαυτό "αξιωματικό σύστημα". Θα έλεγα, μάλιστα, ότι τώρα η ιατρική από εμπειρική γίνεται "επιστημονική"". (Μάρω Παπαθανασίου, Καθηγήτρια, Τμήμα Μαθηματικών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην παρούσα έκδοση
Πρόλογος στην πρώτη έκδοση
Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση
Εισαγωγή
Πρόταση για ένα νέο μοντέλο σχετικά με τους νόμους και τις αρχές που διέπουν την υγεία και την αρρώστια
Η κατάσταση στην ιατρική σήμερα
Αποσαφηνίσεις για το νέο μοντέλο
Το ενεργειακό σύμπλεγμα του ανθρώπινου σώματος
Ορισμός και μέτρο της υγείας
Η σχέση του ανθρώπινου όντος με το ενεργειακό του περιβάλλον
Αποσύνδεση των επιπέδων
Εξέλιξη ή εκφυλισμός
Ερέθισμα ή πληροφορία
Κορεσμός
Η φύση της αιτιολογίας των ασθενειών
Η ενεργειακή δομή του μοντέλου
Η σπουδαιότητα των επιπέδων
Προδιαθέσεις
Το σύστημα άμυνας του οργανισμού
Η κατεύθυνση της διαταραχής
Διαγράμματα
Αποσπάσματα από το βιβλίο του συγγραφέα "Ομοιοπαθητική, η Νέα Ιατρική"
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA NEW MODEL FOR HEALTH AND DISEASE
ISBN139789601657912
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2015
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΛΕΦΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΑΛΑ ΣΤΕΛΛΑ (ΣΤΥΛΙΑΝΗ)
Κωδικός Πολιτείας3330-7488
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

pvivika, alven

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS