Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΟΝ // ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΟΝ

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

+
-
BEATON RODERICK
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7641
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ρόντρικ Μπήτον επανεξετάζει τη ζωή και το έργο του Λόρδου Μπάιρον μέσα από τη μακρά διαδρομή της σχέσης του με την Ελλάδα. Αρχίζοντας από τα νεανικά ταξίδια του ποιητή την περίοδο 1809-1811, ο συγγραφέας παρακολουθεί τα χρόνια της φήμης του στο Λονδίνο και της αυτοεξορίας του στην Ιταλία, που κορυφώθηκαν με την απόφασή του να αφοσιωθεί στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας. Στη συνέχεια διερευνά τη δραματική αυτομεταμόρφωση του Μπάιρον από ρομαντικό εξεγερμένο σε έναν "νέο δημόσιο άνδρα", ο οποίος υποτάσσεται για πρώτη φορά σε μια συγκεκριμένη πολιτική υπόθεση, προκειμένου να βάλει τα θεμέλια, στη διάρκεια των "εκατό ημερών" του στο Μεσολόγγι, ενός νέου είδους πολιτικής στην Ευρώπη - αυτής του έθνους-κράτους όπως το γνωρίζουμε σήμερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Γιατί ενεπλάκη ο Βύρων στον Ελληνικό Αγώνα; Ορμώμενος από το ερώτημα αυτό, ο Μπήτον γράφει μια συστηματική μελέτη βασισμένη σε υποδειγματική και εξονυχιστική έρευνα των πηγών... Μια από τις ασύγκριτες αρετές του βιβλίου είναι ότι φέρει την επιστημοσύνη του μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση". (Ελένη Παπαργυρίου, Η Εφημερίδα των συντακτών)
"Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο μ' αυτό το βιβλίο, γιατί ο Μπήτον έχει εξαιρετική γνώση όχι μόνο των ελληνικών και των βρετανικών πηγών, αλλά και του σύγχρονου βρετανικού και ελληνικού πολιτικοκοινωνικού πλαισίου. Ο Πόλεμος του Μπάιρον αλλάζει την αντίληψή μας για το τι προσπάθησε να επιτύχει στην Ελλάδα ο Μπάιρον και θα αποτελέσει την αφετηρία όλων των επακόλουθων συζητήσεων σχετικά με το ζήτημα αυτό". (David Roessel, Stockton University, N.J.)
"Ο Πόλεμος του Μπάιρον είναι ένα αξεπέραστο πορτρέτο μιας πολύπλοκης προσωπικότητας. Ο Μπήτον, αφού επιδόθηκε σε νέα αρχειακή έρευνα και μελέτησε τις οδυνηρές εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων επαναστατικών φατριών, συνέθεσε μια συναρπαστική αφήγηση με επίκεντρο την αυτoμεταμόρφωση του Μπάιρον από απλό φιλέλληνα σε πραγματιστή και θαρραλέο πολιτικό άνδρα. Πέρα από το στρατιωτικό παιχνίδι ή την εξιδανίκευση των κλεφταρματολών, ο Μπάιρον υπήρξε ένας εκσυγχρονιστής και διεθνιστής που είδε την Ελληνική Επανάσταση ως κρίσιμο διακύβευμα και θεώρησε ότι η μελλοντική συγκρότηση του ελληνικού έθνους θα μπορούσε να εμπνεύσει τη μεταμόρφωση της Ευρώπης". (Caroline Franklin, Πανεπιστήμιο του Swansea)
«Τα δύο βασικά ερωτήματα που θέτει ο Beaton στο έργο του Ο πόλεμος του Μπάιρον. Ρομαντική εξέγερση, ελληνική Επανάσταση είναι τα εξής: τι ώθησε έναν από τους κορυφαίους ποιητές της νεωτερικότητας να ταξιδέψει σε έναν εμπόλεμο τόπο για να βοηθήσει τους κατοίκους του να ελευθερωθούν από τον μακραίωνο ζυγό τους, ιδίως μάλιστα όταν ο ίδιος έτρεφε μάλλον αρνητικά αισθήματα για τον ίδιο ακριβώς τόπο και τους ίδιους ακριβώς κατοίκους, τα οποία γεννήθηκαν κατά τα πρώτα του ταξίδια στον ευρύτερο -και τότε ακόμα υπόδουλο- ελλαδικό χώρο; Και πώς σχετίζονται όσα βίωσε ο Μπάιρον με όσα ταλανίζουν σήμερα και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο εμάς, τους απογόνους των επαναστατών; [...] Ο Beaton δεν περιορίζεται λοιπόν στην ιστορία εκείνης της περιόδου και στη ζωή του Μπάιρον, αλλά συναρτά ορισμένα από τα τεκταινόμενα της επαναστατικής εποχής με τη μεταγενέστερη πορεία της Ελλάδας, θεωρώντας ορθά πως καταστάσεις και γνωρίσματα εκείνης της εποχής δεν πέρασαν ανεπιστρεπτί, απεναντίας επανέρχονται ποικιλοτρόπως στους δύο αιώνες που έχουν μεσολαβήσει. Δείχνοντας πειστικά πώς και γιατί ο Μπάιρον συμφωνούσε πολιτικά με τον εμφανώς αντιβυρωνικό Μαυροκορδάτο και όχι με τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους οπλαρχηγούς, υποστηρίζει πως ο Μπάιρον στάθηκε «ρεαλιστής και ανοιχτόμυαλος στο θέμα της μελλοντικής μορφής διακυβέρνησης που επιθυμούσε να δει στην ανεξάρτητη Ελλάδα». (Γιώργος Λαμπράκος, bookpress.gr - 21/03/2016)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Ονόματα, ημερομηνίες, αναφορές
Χάρτες
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Πρόλογος
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ (1809-1816)
Χώρα των χαμένων θεών...
...και των σύγχρονων τεράτων
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1816-1823)
Διστακτικός ριζοσπάστης
Μάντις ειμί εσθλών αγώνων
Θάνατος από νερό, μεταμόρφωση από φωτιά
Ο μεταμορφωμένος παραμορφωμένος
ΕΛΛΑΔΑ: ΕΙΝ' Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1823)
Προετοιμασίες για πόλεμο
Αμφιρρέποντας
Ο νέος δημόσιος άνδρας
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1824)
Πολιτική οικονομία
Αντιμετωπίζοντας τους οπλαρχηγούς
Πύρρειος νίκη
Επίλογος
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBYRON'S WAR: ROMANTIC REBELLION, GREEK REVOLUTION
ISBN139789601658148
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις24x16
ΜετάφρασηΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΙΤΟΝ ΡΟΝΤΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-7641
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
HILL STEPHEN
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
FESTY DANIELE
€11.95 €4.78
(-60%)
Κερδίζετε €7.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS