Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΥΡΗ ΠΙΣΤΑ

ΜΑΥΡΗ ΠΙΣΤΑ

MANZINI ANTONIO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7262




Παρουσίαση

Μισοθαμμένο στη μέση μιας πίστας του σκι στις ιταλικές Άλπεις, στο χειμερινό θέρετρο του Σαμπολύκ, στη Βαλ ντ' Αόστα, ανακαλύφθηκε ένα πτώμα. Επάνω από το σώμα είχε περάσει το ερπυστριοφόρο όχημα που στρώνει το χιόνι στις πίστες και το είχε παραμορφώσει, δυσκολεύοντας έτσι την αναγνώρισή του. Ελάχιστα ίχνη υπήρχαν για να βοηθήσουν την έρευνα του υποδιοικητή Ρόκκο Σκιαβόνε, που είχε μετατεθεί πριν από λίγο καιρό στην περιοχή. Ίχνη από καπνό στριφτού τσιγάρου, κομμάτια από ρούχα, από σάρκες και ένα μακάβριο σημάδι αποδεικνύουν ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά για έγκλημα.
Το θύμα αποκαλύπτεται πως ονομάζεται Λεόνε Μιτσικέ, κατάγεται από την Κατάνια, η οικογένειά του έχει οινοποιείο ήρθε στις κορυφές των Άλπεων και στους αιώνιους παγετώνες για ν' ανοίξει ένα πολυτελές καταφύγιο μαζί με τη σύζυγο του Λουίζα Πεκ, μια έξυπνη και όμορφη γυναίκα, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές άλλες. Ο υποδιοικητής Σκιαβόνε πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις πιθανές εκδοχές: βεντέτα της Μαφίας, χρέη, έγκλημα πάθους, ενώ καλείται να διαλευκάνει μια υπόθεση μέσα σε μια μικρή πόλη όπου σχεδόν όλοι είναι συγγενείς μεταξύ τους κι όλοι έχουν οικονομική άνεση. Και όλοι τους κινούνται μεταξύ μιας μπουτίκ με πανάκριβα σπορ ρούχα, ενός μπαρ που μοσχομυρίζει vin brule, της σχολής του σκι και ενός εστιατορίου με θεϊκές γεύσεις... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Σάββατο βράδυ
Κυριακή
Δευτέρα
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPISTA NERA
ISBN139789601658544
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΕΡΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΑΝΤΟΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-7262
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dsapo094

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

toflakos, christinakakani

Κριτικές για το προϊόν

[14/05/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Λοιπόν, ο Μαντζίνι, ενδεχομένως, να έχει δημιουργήσει τον λιγότερο συμπαθή βασικό ήρωα αστυνομικών μυθιστορημάτων, τον υποδιοικητή Ρόκκο Σκιαβόνε, ο οποίος είναι υπέρμαχος της ρήσης 'Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα', καταλήγοντας ουκ ολίγες φορές να 'περνά' την λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, αλλά να χρησιμοποιεί, ακόμα, καί τη σωματική βία για να λύσει μια υπόθεση. Η 'Μαύρη Πίστα' είναι από τα αστυνομικά μυθιστορήματα με πιο έντονα τα 'νουάρ' από τα τα 'καθαρά' ααστυνομικά, ενώ πολλοί αναγνώστες θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν σαν το 'απόλυτο' αστυνομικό μυθιστόρημα της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης (2013), αφού, σε πολλά σημεία του βιβλίου, ο συγγραφέας δεν παραλείπει να καυτηριάζει τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που έχει υποστεί η Ιταλία, μετα την κρίση - ο υποδιοικητής Σκιαβόνε έχει προσαρμόσει αναλόγως καί τις εργασιακές τακτικές του. Το βιβλίο έχει ένα από τα ωραιότερα γυαλιστερά εξώφυλλα αστυνομικών μυθιστορημάτων όπου 'εκπέμπεται' στον αναγνώστη η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα των Ιταλικών Άλπεων και του χειμερινού θερέτρου Σαμπολύκ - μια πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο του Σαμπολύκ χαρακτηρίζεται στον τίτλο 'μαύρη' λόγω ενός κρυμμένου πτώματος στο χιόνι της. Το 1ο μέρος του βιβλίου είναι πιο αργό, με κετατεμένες περιγραφές του τοπίου και του χιονοδρομικού κέντρου του Σαμπολύκ, ενώ το 2ο είναι πιο ουσιαστικό και ενδιαφέρον φέρνοντας στο προσκήνιο 'φλέγοντα' κοιωνικά θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αλλά καί ο παράνομος χρηματισμός των αστυνομικών - σε αυτό το σημείο, ο Μαντζίνι φαίνεται να κάνει μνεία στον Ίαν Ράνκιν. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ο αναγνώστης θα εκπλαγεί από τον τρόπο διαλεύκανσης του μυστηρίου, αλλά, ωστόσο, θα επισημάνει ότι οι ύποπτοι για τη δολοφονία του Λεόνε Μιτσικέ δεν αναλύονται επαρκώς, αλλά επιφανειακά. Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
[02/03/2018] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου αυτού, ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ρόκκο Σκιαβόνε, αγαπά τη Ρώμη, μισεί τη Βαλ ντ' Αόστα όπου μετατέθηκε, καπνίζει (όχι μόνο τσιγάρο) και δε διστάζει να γίνει βίαιος προκειμένου να αποσπασει στοιχεία και πληροφορίες ώστε να επιλύσει τις υποθέσεις που του ανατίθενται. Δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά ο προσωπικός του κώδικας ηθικής έχει ενδιαφέρον. Το βιβλίο διαβάζεται αρκετά ευχάριστα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
ΨΑΡΡΟΥ ΠΑΟΛΑ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS