Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

+
-
KOESTLER ARTHUR
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7259
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Μηδέν και το Άπειρο (1940) υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια εκδοτική και εμπορική επιτυχία. Μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και, επάξια, κατέκτησε θέση ανάμεσα στα κορυφαία "μυθιστορήματα ιδεών" του 20ού αιώνα. Με εντυπωσιακή οξυδέρκεια, αλλά και με τη ματιά και τη γνώση του ανθρώπου που γνωρίζει "από μέσα" τις πρακτικές του κομμουνιστικού κινήματος, ο Καίσλερ προσεγγίζει εδώ, εμμέσως πλην σαφώς, το ακανθώδες ζήτημα των περιβόητων Δικών της Μόσχας, στις οποίες ο Στάλιν και το καθεστώς του εξόντωσαν -μεταξύ άλλων- και όλη την "παλιά φρουρά" των Μπολσεβίκων.
Μέσω του ήρωα του, του Ρουμπάσοφ, μέλους της ιστορικής ηγεσίας του Κόμματος, αλλά και μέσω των παράπλευρων ιστοριών και των άλλων χαρακτήρων του μυθιστορήματος, ο Καίσλερ φωτίζει τους μηχανισμούς και τις ψυχολογικές διεργασίες που ωθούσαν τους κατηγορουμένους σε αυτές τις "δίκες" να ομολογούν εγκλήματα που... ποτέ δεν διέπραξαν.(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του μεταφραστή
Η πρώτη ανάκριση
Η δεύτερη ανάκριση
Η τρίτη ανάκριση
Αυτό το δημιούργημα της γραμματικής
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDARKNESS AT NOON
ISBN139789601658568
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων342
Διαστάσεις20x15
ΜετάφρασηΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΣΤΛΕΡ ΑΡΘΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-7259
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

giovand, ΦΜ70, nmpoutis, Nikos Tgas, mitsost, Damascius, blacknarcissus, irini tro, Χρήστος Τσανάκας

Κριτικές για το προϊόν

[24/01/2023] Edelexia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"Να υπηρετείς χωρίς ματαιοδοξία, θυσιάζοντας τον εαυτό σου μέχρι την έσχατη λογική συνέπεια", ιστορία σφιχτοδεμένη με ρυθμό. Δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα που μέσα της ζεις καθ' όλη την ανάγνωση, εγκάθειρκτος στην απόγνωση των ανθρώπινων φαντασιακών για τη δόμηση μιας άλλης κοινωνίας. Στραπατσαρισμένο Εγώ στο άρμα του Κόμματος. Δε διαβάζεται, είναι ένα σύντομο -ευτυχώς- ταξίδι.
[10/04/2021] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπουδαίο βιβλίο, από τα σημαντικότερα του περασμένου αιώνα.Αναφέρεται στις δίκες της Μόσχας.Αποτελεί μια διαχρονική καταγγελία του σταλινισμού και των εγκλημάτων του.
[19/01/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απαύγασμα εσωτερικότητας και απόδειξη της ζωής ως σύμβαση όπου μηχανισμοί πέρα από το άτομο αυθαιρέτως στηριγμένοι ακριβώς στην ατομική δήθεν αλάθητη βούληση, το κείμενο. Μια φρίκη,ένα λιτό και απέριττο αποδεικτικό στοιχείο του πόσο ανελεύθερα μπορεί να δράσει ο οποιοσδήποτε πρεσβεύει την ακαταμάχητη αλήθεια καβαλώντας εξουσία. Μάθημα σημαντικό για επίδοξους εραστές της αυθαιρεσίας.Καθόλου αυτονόητο το αυτονόητο. Χαρακτήρες που ανατρέπονται σαν τραπουλόχαρτα και πέφτουν στο τραπέζι έρμαια από τον εκάστοτε πολιτικό άνεμο.
[18/04/2018] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άριστο μυθιστόρημα με θέμα τις ανακρίσεις και τις δίκες των αντιρρησιών του σταλινικού καθεστώτος. Πέρα από τις λεπτομερείς περιγραφές των τρόπων με τους οποίους οι αρχές αποσπούσαν ψευδείς πολλές φορές ομολογίες, ο συγγραφέας δημιουργεί εκπληκτικούς χαρακτήρες. Τόσο ο Ρουμπάσοφ όσο και οι ανακριτές του αναλύονται σε βάθος και οι σκέψεις που χτίζουν την ιδεολογία τους γίνονται ανάγλυφες. Επίσης διάφανοι γίνονται οι δευτερεύοντες ήρωες τόσο από το παρελθόν του Ρουμπάσοφ όσο και οι συγκρατούμενοί του.
[15/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο χαρακτήρας του Καίσλερ, ο Ρουμπασόφ είναι ένα από τα χιλιάδες θύματα του σταλινισμού και των δικών-παρωδιών της Μόσχας. Μία ιδεολογία κι ένας κόσμος που εξοντώθηκε εκ των έσω.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΛΙΑΝΑ
€77.00 €34.65
(-55%)
Κερδίζετε €42.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS