Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

+
-
SCHOPENHAUER ARTHUR
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7583
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή πραγματεία πρακτικής σοφίας με στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας. Πως όμως ο δάσκαλος του σύγχρονου πεσιμισμού, ο Άρτουρ Σοπενχάουερ, καταπιάστηκε με ένα τέτοιο εγχείρημα; Το έκανε διότι άλλο η θεωρητική φιλοσοφία και άλλο η πρακτική σοφία της ζωής: δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την ελπίδα ούτε να γυρνάμε την πλάτη σε κανόνες ζωής, αποφθέγματα και συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.
Η πεσιμιστική πεποίθηση ότι η ζωή μας αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον πόνο και στην ανία είναι αυτή ακριβώς που καθιστά επιτακτική την ανάγκη μιας πρακτικής σοφίας για να ζούμε καλύτερα. Είναι προς όφελός μας να βρούμε κανόνες ζωής για να περιορίσουμε τα δεινά της ύπαρξης, να αντέχουμε τα χτυπήματα της μοίρας και να κατακτήσουμε, αν όχι την απόλυτη ευτυχία, μια ευτυχία σχετική, την ευτυχία εκείνη που συνίσταται στην απουσία του πόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η τέχνη του να είσαι ευτυχισμένος ή Ευδαιμονολογία
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE KUNST, GLUCKLICH ZU SEIN
ISBN139789601662091
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις18x15
ΜετάφρασηΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΜΥΡΤΩ
ΕπιμέλειαΒΟΛΠΙ ΦΡΑΝΚΟ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ ΑΡΘΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-7583
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maryk92, Apostolis812

Κριτικές για το προϊόν

[31/07/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Υπερβολικά μέτριο βιβλίο. Ο Σοπενχαουερ το μόνο που κάνει είναι να βάζει σε μια σειρά "κανόνες της ζωής" όπου ήδη ξέρει ο καθένας μας, είτε βιωματικά είτε με την σκέψη.
Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να το αγοράσει, ειδικά άμα έχει διαβάσει δύο τρία πράγματα για φιλοσοφία, αλλά και κάποιος που δεν ξέρει τίποτα, ας Πάρει καλύτερα Νίτσε, Μάρκο Αυρήλιο, Αριστοτέλη. Για να καταλάβει κάποιος την μετριότητα του βιβλίου αρκεί μόνο αυτό: Ο Σοπεναχαουερ παραθέτει αρκετά αποφθέγματα από τις Επιστολές του Σενέκα προς τον Λουκιλιο, και πραγματικά είναι άκρως πιο ενδιαφέρουσα από αυτά που λέει ο Σοπεναχαουερ... Δηλαδή μερικά "συμπληρωματικά" αποφθέγματα, καταλήγουν να επισκιάζουν το βιβλίο...(όπου ο Σοπεναχαουερ θεωρεί κιόλας τον Στωικισμό ως ένα από τα δύο άκρα για την αντιμετώπιση της ζωής, πράγμα υπερβολικά άτομο, καθώς μια από τις βάσεις του Στωικισμου είναι το να ακολουθείς πάντα την λογική)
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ
SCIASCIA LEONARDO
€8.48 €3.82
(-55%)
Κερδίζετε €4.66
Θανάσιμη ενέδρα
JAMES PETER
€17.90 €8.95
(-50%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS