Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

+
-
FORD RICHARD
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7894
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Φρανκ Μπάσκομπ, στον απόηχο ενός διαζυγίου και του τέλους της καριέρας του ως αθλητικογράφου, έχει μπει στην "Υπαρξιακή Περίοδο" της ζωής του, πουλώντας ακίνητα στο Νιου Τζέρζι και προσπαθώντας να βαδίσει στο τεντωμένο σκοινί της ομαλότητας.
Ωστόσο, στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που συμπίπτει με την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, ο Φρανκ καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει την περιπλοκότητα της ζωής. Η Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι μια συγκινητική και ανυπέρβλητα διασκεδαστική οδύσσεια δια μέσου της Αμερικής και της πολυεπίπεδης συνείδησης μιας από τις πλέον συναρπαστικές λογοτεχνικές ενσαρκώσεις της, δοσμένης από την πένα ενός μυθιστοριογράφου που διαθέτει εξαιρετική ενσυναίσθηση και αντίληψη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το καλύτερο μυθιστόρημα που γράφτηκε στην Αμερική εδώ και πολλά χρόνια. Ο αστείος και οδυνηρά θλιβερός απολογισμός της καταστροφικής εκδρομής ενός πατέρα με τον γιο του και πολλά άλλα... Απλώς αριστούργημα". (Τζον Μπάνβιλ, The Guardian)
"Η Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι ένα βιβλίο που το διάβασμα του εμψυχώνει και παρηγορεί. Ο Ρίτσαρντ Φορντ δημιούργησε στο πρόσωπο του Φρανκ Μπάσκομπ έναν σπουδαίο Αμερικανό ήρωα του καιρού μας". (Μικ Μπράουν, Daily Telegraph)
"Το ώριμο συγγραφικό ύφος του Φορντ, με τις μεγάλες και περίτεχνες προτάσεις και τον γλωσσικό του πλούτο, έχει καταστεί μία από τις δόξες της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας". (Τζόναθαν Ρέιμπαν, The Observer)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINDEPENDENCE DAY
ISBN139789601669052
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων704
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΚΑΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΕπιμέλειαΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΡΝΤ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3330-7894
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, deus, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

liamq123, ΦΜ70, kikujiro, Krvag

Κριτικές για το προϊόν

[01/03/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Φορντ με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Είναι ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο, με άφθονο χιούμορ και ένα κεντρικό ήρωα που μένει στο μυαλό του αναγνώστη. Πολύ λεπτομερείς περιγραφές τοπίων, συναισθημάτων και κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης των ΗΠΑ τη δεκαετία των 80. Το γεγονός ότι δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Μπάσκομπ απαιτεί από τον αναγνώστη να μπει στον ρυθμό αυτό. Εκεί που μπαίνεις όμως σε αυτό τον ρυθμό, θεωρώ ότι αρχίζουν κάποιες υπερβολές. Ο Μπάσκομπ που διανύει μια υπαρξιακή περίοδο της ζωής του (κατά τα δικά του λεγόμενα) είναι άλλοτε κριτικός απέναντι στα πάντα (ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό του) και άλλοτε κυνικός. Τελικά όλες αυτές οι σκέψεις του δημιουργούν μια αίσθηση ότι διαβάζουμε πιο πολλά από όσα χρειάζεται και ότι περιμένουμε απλά να περάσουν οι σελίδες για να φτάσουμε σε ένα τέλος που λίγο-πολύ δεν προσθέτει πολλά. Θα ήθελα να βάλω 3,5 αστέρια αν υπήρχαν γιατί εκτός των άλλων θετικών, η έκδοση είναι πολύ καλή σε μετάφραση και υποσημειώσεις.
[15/12/2020] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι να πω γι' αυτό το καταπληκτικό βιβλίο και την ώριμη γραφή του Φορντ! Ο ήρωάς του διεισδυτικος στις ενδότερες σκεψεις και τα συναισθήματά του, φέρεται πότε ανθρώπινα ή με μελαγχολική ανειλικρίνεια, πότε αμήχανα ή στοργικά και τρυφερα στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν στην Υπαρξιακή του Αναζήτηση. Με ανέλπιστο και καλοδεχούμενο χιούμορ και όπως πάντα υπέροχες περιγραφές, απόλαυσα όλες τις 700 σελίδες του διαβάζοντας το νωχελικά προσπαθώντας να παρατείνω την απόλαυση της ανάγνωσης.
[14/08/2020] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Φιλόδοξη εκδοτική προσπάθεια και πολύ καλή μεταφραστική δουλειά αλλά νομίζω το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Ο συγγραφέας πλατιάζει πολύ σε κάποια σημεία και κουράζει, ενώ οι καλές ιδέες και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις σε θέματα οικογένειας/αμερικανικής κοινωνίας/μοναξιάς/εργασίας κλπ τελικά μένουν άνευ αντικρίσματος. Αν ήταν μισό σε έκταση θα ήταν σίγουρα πιο ελκυστικό. Θεωρώ πολύ καλύτερη προσέγγιση στα εν λόγω θέματα τις "Διορθώσεις" του Φράνζεν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS