Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ

+
-
ARAGON LOUIS
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0253
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φαίνεται πως κάθε ιδέα σήμερα έχει ξεπεράσει την κρίσιμή της φάση. Έχει γίνει γενικά δεκτό πως μια γενική εξέταση των αφηρημένων εννοιών του ανθρώπου ανεπαίσθητα τις έχει εξαντλήσει, πως το ανθρώπινο φως εισέδυσε παντού και έτσι τίποτα δεν διέφυγε απ' αυτή την παγκόσμια διαδικασία, που να επιδέχεται περισσότερη αναθεώρηση. Βλέπομε λοιπόν όλους τους φιλόσοφους του κόσμου να επιμένουν προτού να θίξουν το παραμικρό πρόβλημα να εκθέτουν και να ανασκευάζουν ό,τι λένε γι' αυτό το θέμα οι πρόδρομοί τους. Και γι' αυτό το λόγο δεν σκέπτονται τίποτε που να μην είναι λειτουργία μιας προγενέστερης πλάνης, που να μη στηρίζεται σ' αυτήν, να μη συμμετέχει σ' αυτήν. Περίεργη μέθοδος παράδοξα αρνητική: φαίνεται να φοβάται την μεγαλοφυΐα, ακόμα κι εκεί που τίποτα δεν θα επεβάλλετο εντούτοις που να μην είναι αυτή η ίδια η μεγαλοφυΐα, η καθαρή εφεύρεση και η αποκάλυψη. Την ανεπάρκεια των διαλεκτικών μέσων, την έλλειψη αποτελεσματικότητος στην πορεία κάθε βεβαιότητος, κάθε τόσο φαίνεται πως αυτοί που έκαναν τη σκέψη πεδίο της δραστηριότητάς των, φευγαλέα τη συνειδητοποίησαν. Αλλά αυτή η συνείδηση τους οδήγησε να φιλονικήσουν μόνο για τα μέσα της διαλεκτικής κι όχι για την ίδια τη διαλεκτική, κι ακόμα λιγότερο για το αντικείμενό της, την αλήθεια. Ή αν αυτή, ως εκ θαύματος, τους απασχόλησε, αυτό έγινε επειδή τη θεωρούσαν σκοπό, και δεν την έβλεπαν αυτή καθ' αυτήν. Η αντικειμενικότητα της βεβαιότητας, να γιατί φιλονικούσαν χωρίς δυσκολίες: την πραγματικότητα της βεβαιότητος, κανένας δεν την είχε σκεφτεί. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Η ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ
Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΤΙΣ BUTTES-CHAUMONT
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE PAYSAN DE PARIS
ISBN139789601703473
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2015
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΚΟΥΜΑΝΟΥΔΗΣ Ν. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΜΟΣΧΟΝΑΣ ΜΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΑΓΚΟΝ ΛΟΥΙ
Κωδικός Πολιτείας4350-0253
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, agrofylakas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

GKOLIANOPOULOS_G, NickKarv

Κριτικές για το προϊόν

[29/12/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Παριζιάνος χωρικός αποτελεί μία σουρεαλιστική αποθέωση, ένα παραλήρημα του Αραγκόν καθώς σκιαγραφεί τη στοά της όπερας του Παρισιού και μία βόλτα με τον Αντρέ Μπρετόν. Μέσα από τις περιγραφές δρόμων, πάρκων, κτιρίων και καταστημάτων, αλλά και ανθρώπων, ξεσπαθώνει με δαιμονιώδη ρυθμό ενάντια στον σύγχρονο πολιτισμό, μικροαστισμό και νεοπλουτισμό, ενάντια στον σύγχρονο αναγνώστη. Η γλώσσα του είναι καθαρή, ρέουσα, κατηγορηματική, μοιάζει με αυτήν του Μίλλερ στον Τροπικό του καρκίνου, αποφεύγοντας τις αναισχυντίες και τις λεκτικές υπερβολές του τελευταίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΝΩΣΗ
STREETER MICHAEL
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
Ανθολογία πορτογαλικής ποίησης
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS