Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

+
-
FINLEY H. JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0037
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€14.31
(-25%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα όλων των εποχών, είναι από εκείνα τα έργα που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε απόλυτα την έννοια του "κλασικού". Ένα πολεμικό γεγονός του μακρινού παρελθόντος γίνεται στα χέρια του μεγάλου τεχνίτη ένα έργο πάντα επίκαιρο, που πάντα έχει να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει βαθύτερα τα προβλήματα της δικιάς του εποχής.
Προϊόν ενός μεγάλου πνεύματος και μιας λαμπρής εποχής, η "Ιστορία" μοιράζεται τούτο το χαρακτηριστικό με τις άλλες κορυφαίες στιγμές της αρχαίας ελληνικής σκέψης: ότι προσέρχεται στα πράγματα για πρώτη φορά στην ιστορία του πνεύματος, με τη χαρακτηριστική αγνότητα και το δέος μπροστά στο νέο και πολυπλοκότερο, αποκαλύπτοντας όλες τις αντιθέσεις και αντιφάσεις που συνεπάγεται η μετάβαση αυτή. Έτσι, η πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Σπάρτη είναι για το Θουκυδίδη κάτι παραπάνω από μια σειρά πολεμικών γεγονότων. Στο έργο του προβάλλουν καθαρά οι έννοιες της πολιτικής ενοποίησης σε αντίθεση με τον τοπικό κατακερματισμό, του φιλελευθερισμού σε αντίθεση με τον περιορισμό της ελευθερίας, της δημιουργικότητας σε αντίθεση με τον εφησυχασμό. Καθεμιά όμως έχει τις αντιφάσεις της και η ανάγλυφη προβολή αυτών των αντιφάσεων, που κορυφώνεται σε μέρη όπως ο Διάλογος των Μηλίων, η Παθολογία του πολέμου ή η καταστροφή στη Σικελία, δίνει στο έργο μια αίσθηση τραγικότητας. Όπως στην τραγωδία, έτσι κι εδώ οι ήρωες είναι τοποθετημένοι σε καταστάσεις διλημματικές και συνθήκες πολύπλοκες που συχνά δύσκολα φαίνεται η σχέση τους μ' αυτούς. Αλλά η έκβαση οφείλεται τελικά στην κρίση και τη δράση τους. Η ευθύνη του ανθρώπου προβάλλει έντονα μέσα στις σελίδες της "Ιστορίας".
Πρόκληση παραμένει πάντα για το μελετητή ο Θουκυδίδης, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το πλήθος των μελετών και των βιβλίων για το έργο του που βλέπουν το φως κάθε χρόνο σ' όλον τον κόσμο. Η ανάγκη για ένα συνθετικό έργο στη γλώσσα μας είναι αισθητή από καιρό και σ' αυτήν επιχειρεί να ανταποκριθεί η έκδοση αυτή. Το βιβλίο του J.H. Finley συνδυάζει τη βαθιά γνώση του θέματος με την απλότητα. Θίγοντας αδρομερώς ή αφήνοντας για τον ειδικό μελετητή τα πολυάριθμα τεχνικά προβλήματα του έργου, ρίχνει το βάρος στο πολιτικό και πνευματικό κλίμα της εποχής του Θουκυδίδη φροντίζοντας να δείξει μεσ' από ποιες συνθήκες ξεπήδησε αυτό το λαμπρό πνεύμα κι αυτό το υπέροχο έργο. Στη συνέχεια παρακολουθεί το κείμενο τονίζοντας τα κυρία σημεία του σχεδίου του και τις καθοδηγητικές γραμμές της σκέψης του ιστορικού και προβάλλοντας τα μέρη εκείνα όπου κορυφώνεται η διεισδυτική ματιά του. Δυο κεφάλαια για το ύφος και τη σκέψη του κλείνουν το βιβλίο. [...] (Από τον πρόλογο του μεταφραστή)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ : ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΗΣ «ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Η ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΩΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΙΑ
ΕΚΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Η ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ
ΟΓΔΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHUCYDIDES
ISBN139789602060018
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2013
Αριθμός σελίδων404
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΚΟΥΛΙΟΣ ΤΑΣΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΝΛΕΙ Χ. ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3210-0037
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Katerinel, pmanolak, lab.alex, Syntactician

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

pmanolak, Syntactician

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78
ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS