Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΑ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΩΝ

ΚΑΤΑ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΩΝ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1780-0218




Παρουσίαση

Ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός, εμφανίστηκε στα γράμματα μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, με την Ομάδα των Νέων Λογοτεχνών, που έβγαζε το περιοδικό "ΘΕΜΕΛΙΟ". Δημοσίευσε και τύπωσε τα πρώτα του βιβλία "Μεσολόγγι", "Κατά Σαδδουκαίων" και "Οροπέδιο". Μετά από επαναληπτικές εκδόσεις των έργων του, από το 1971, τύπωσε τέσσερα νέα βιβλία ποίησης και ένα ευρύ φιλοσοφικό δοκίμιο. Εκτός από την ποίηση, "αναστήλωσε" και παρουσίασε εικόνες της Επτανησιακής Σχολής. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

Κατά Σαδδουκαίων
Βησιγότθοι
Δωριείς
Αυτή την ώρα
Ξανθός όμορφος ο εχθρός του βασιλείου
Συνωμοσία
Ο δούλος
Έπρεπε τώρα
Τυφλή εποχή
Το σχήμα μου
Πώς να καταχωρίσω
Λαβδακίδαι
Στο νεκρό δάσος
Μέρες 1953
Αντίθετα
Θα σας περιμένω
Θα σας αφήσω
Όταν. . .
Η διαθήκη μου
Λεπτομέρειες
ISBN139789602083680
ΕκδότηςΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ 14
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1780-0218
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Ron, gl1996, dimos, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ron, gl1996, geopap1984, Ted Tzanatos

Κριτικές για το προϊόν

[10/12/2018] gl1996.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δυναμική αντιστασιακή ποιήση από έναν αναρχικό του πνεύματος που δίνει το σήμα του διαρκούς πνευματικού και κοινωνικού αγώνα στα χέρια του απλού ανθρώπου. Η ποίηση εδώ δεν έχει κοσμήματα και περίτεχνες δομές, αλλά με την απλότητα των λέξεων, καταδικάζεται και συντρίβεται η κοινωνική αδικία και τα δεσμά των ανθρώπων της γης.
[19/08/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένα έργο στρατευμένο, που μιλά για την υποκρισία της εξουσίας και τις ματαιώσεις των προσπαθειών εξέγερσης. Σίγουρα με τις καλές του στιγμές, με το όνειρο και τα ιδανικά, με την πίκρα, που δε στέκεται απλά ως συναίσθημα, αλλά γίνεται εφαλτήριο αντίστασης. Ένα έργο κατά βάση πολιτικό. Ένα έργο με ιστορικές εικόνες και είδωλα, που συμβολίζουν υπαρκτές συμπεριφορές. Έργο που το διαπνέει ένας άνεμος ελευθερίας και αντιεξουσίας. Έργο που καταγγέλλει όχι μόνο την εξουσία, αλλά και το συμβιβασμό. Πάντως, έχω διαβάσει πολύ καλύτερη ποίηση.
[25/04/2018] csaridakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όμορφα ποίηματα, ξεχωρίζει το ποίημα “Αντισταθείτε” και το "Κατὰ Σαδδουκαίων" ("μαζεύω τοὺς σκόρπιους σπόρους μου γιὰ τὴν καινούρια μακρινή μου ἀνάσταση")
[11/10/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
O Μιχάλης Κατσαρός, στην ποιητική συλλογή 'Κατά Σαδδουκαίων', αναζητεί το εφήμερο, την 'δόξα' της λέξης που δια-περνά, που αμφισβητεί, που 'σωρεύει' ερείπια. Η ποιητική του γραφή διαμεσολαβεί πάθη, διακρατεί το σημαίνον της διάστικτης & διαπεραστικής ιστορικής μνήμης, αντιτιθέμενη σε θέσφατα, σε αναγνωρίσεις, στις κάθε είδους εξουσιαστικές διακλαδώσεις-πολιτικές. Εντός της υπό-μνησης, ο ποιητής νοηματοδοτεί το 'αόρατο' & 'ανέστιο' πλήθος, προσφέρει 'σπαρακτικά' ονόματα, αξιώνει το δικό του 'τίποτα', φέρει την άλλη μαρτυρία για αυτό που έλαβε χώρα, ζητεί την έκκεντρη αμφιβολία για αυτό που συμβαίνει, για αυτό που εκφράζεται ως συμβολική όσο και μουσειακή αρχειοθέτηση-προβολή της ιστορίας, την αμφιβολία για τον ίδιο, για την ποίηση-λέξη που προσκαλεί και προκαλεί: ''Ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε''. Η συλλογή 'Κατά Σαδδουκαίων' φέρει τις ανεπίσημες θεάσεις, δύναται να λειτουργήσει ως μία ιδιαίτερη 'μύηση' στην κίνηση, στη 'διά-ρρηξη' της ελαφράς και μη κοινοτοπίας, 'μύηση' στο περιεχόμενο του 'Κατά'.. Αναφέροντας το ίδιο το υπόδειγμα, ο Μιχάλης Κατσαρός 'ομιλεί' για τις εντυπώσεις του βαρέος 20ου αιώνα, για τον αιώνα-'πατέρα', για τα 'θέατρα' των ιδεών, ανακαλώντας μία ποίηση εγκλητική, μία ποίηση που επιθυμεί να 'απολέσει' το όνομα της (''αντισταθείτε ως και σε μένα''), & να σημάνει την λανθάνουσα δυναμική-ενέργεια, το δυνητικό & το απρόβλεπτο μέσα στο ιστορικό προτσές, την ιδιαίτερη 'ευφορία' της εμπρόθετης δράσης & της απεύθυνσης, εκεί όπου η ποίηση νοηματοδοτεί εικόνες, σε πρόσωπα, σε τρόπους προσπέλασης.. ''Υπάρχουνε προϋποθέσεις για μια καινούργια άνοιξη''. Ή όπως το θέτει ο ίδιος στην ποιητική του συλλογή 'Ο πατέρας του ποιητή'': ''Ένωση ανθρώπου κοινού ανθρώπου Χριστού ανθρώπου ερωδιού''. Ο Μιχάλης Κατσαρός διαβάζεται και αντίστροφα: ως προθυμία, ως ΄μυστική απεύθυνση στους διάφορους 'Σαδδουκαίους'..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS