Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ( ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ /ΣΕΙΡΑ )

ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

KAFKA FRANZ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1154




Παρουσίαση

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Εγγραφέας;
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
Ναι, ΕΓΓΡΑΦΕΑΣ. Ταιριαστό όνομα, δεν βρίσκετε; Οι βελόνες του είναι τοποθετημένες όπως στη σβάρνα του γεωργού και λειτουργεί όπως αυτή, αν και σε πε-ριορισμένο χώρο και πολύ πιο καλλιτεχνικά. Ο Κατά-δικος είναι ξαπλωμένος στο ΚΡΕΒΑΤΙ. Ολόκληρη η επιφάνεια του ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ είναι καλυμμένη από ένα στρώμα βαμβάκι. Ξαπλώνουμε τον Κατάδικο, γυμνό φυσικά, μπρούμυτα πάνω στο βαμβάκι με τα λουριά αυτά τον κρατάμε δεμένο απ' τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό. Εδώ, στην κορυφή του ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ, ο άνθρωπος ακουμπάει το κεφάλι του. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα μικρό τσόχινο βούλωμα, που ρυθμίζεται εύκολα για να μπαίνει αμέσως στο στόμα του. Σκοπός του είναι να εμποδίσει τον άνθρωπο να φωνάξει ή να δαγκώσει τη γλώσσα του. Ο Κατάδικος δεν μπορεί παρά να βάλει την τσόχα στο στόμα του, αλλιώς το λουρί του λαιμού θα του τσακίσει τον σβέρκο! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIN DER STRAFKOLONIE
ISBN139789602119044
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2009
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΣΤΡΟΥΜΠΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας2990-1154
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mariazervoupap, jdoulfis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap, nikourem, ioanna, GIOTSU, dimos, asd1982, ημίφως, wstavac, maurogato, vagz, agelikiparask, Foteinikos, kostastz, sporos2403, sea2773, avgi7, Lenamic1990, sharpblad3, orwell52, kikika, t_someone, tzemmanouela, stel4, clea, ΡΗΓΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Δημητρης 1973, Feanor, Τριανταφυλλιά Βράνα, Irene, KoMaFi, alathiti, eleni.ior, biancpolit, makou, dvo dav, FEVGATOS, NafsiK, manos_arkas, azissis, George_B, DimitrisPer, jsspyrou, georgesydneyart, marinamarina, christos raptis, moglis__, johkal, nikosantoniadis, YANKARA, xpetra82, Antisocial, StavriLina, bioms, seth, Aberdeen Cobain, dimitris kalimeris, mariouzo, Μιχαλης Πατσαλιδης , dimitrios.n.t, NickKarv, chorilias, DimiPapS, jimbo83h, iwgerou, Γιώργος Παν, JohnD, blacknarcissus, Ioannis Papathanasiou, mitsost, Grigoris Marduk, georgesgouros, antigone ignatiadou, stella.estella.stella, GPORT, kyr1960, Maria996, jo81, bowser, sophiakotsi, fluck, Панаётис, jimmis77, TSOUK87, m.sioula, xaitase, Migel19, pinelopii_mst, Nefeli Karapiperi, dimmanol, blaxos, verbooky, geopap1984, charesalex, San Junipero, axaga93, JimELES, vera_k, Krvag, alex.anast, TeacherPan, salonique, Victor Dunwich, lab.alex, Trismegistos, tosca88, elina_kslp, ManosVas, Μαρια Τσικε, gerasi, Στένια, Christos Kitsos, Μαρια Κυρτση , catherine.liapi, spstrouzas, ioannisch86, martio83, nas_os, tinoli00, irini tro, yanyan80, Silverchild, nikhms95, DIMITRIS KAZAKIDIS, Elton1998, Μαριτίνα Λεοντίου, nkarakasis, antonino88, NickAngel, Vasilikichira, vt1977, bwkini, ani.rst, KaterinaKoltsida, revoltman, BigBOSS, Βεδές Δημήτριος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως το καλύτερο τρομακτικό διήγημα του Φ. Κάφκα, ακόμη καλύτερο κι από τη Μεταμόρφωση. Στη σωφρονιστική αποικία όλα φαίνονται παράλογα, παρόλο που δίνεται προσπάθεια από τον αξιωματικό να δώσει μια λογική ερμηνεία και υπόσταση. Όλα αρχίζουν παράλογα, με ερωτηματικά, εξελίσσονται παράλογα, με ερωτηματικά και τελειώνουν παράλογα, με ερωτηματικά. Δε θα έλεγα ότι είναι ένα πολιτικό διήγημα, υπέρ των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Στόχος του Κάφκα είναι περισσότερο να τονίσει τον παραλογισμό στη ζωή και στη διοίκηση των κοινωνιών. Έχει κάποια κοινά σημεία με τη Δίκη. Είναι φοβερό το πως καταφέρνει σε τόσες λίγες σελίδες να σε προβληματίσει και να σε αφήσει απορημένο. Οι θύτες και τα θύματα εναλλάσσονται, το παλιό καθεστώς με το νέο γεφυρώνονται, μια μόνιμη ατμόσφαιρα του παραλόγου αιωρείται. Τελικά, ακόμα και ο ίδιος ο Ερευνητής είναι παράλογος, γιατί παρά τη θέση του κατά του παλιού καθεστώτος και των βασανιστηρίων, φαίνεται να μη κυριαρχείται από κανένα συναίσθημα. Στο διήγημα αυτό το «σιδερένιο κλουβί του ορθολογισμού» παίρνει σάρκα και οστά και το παράλογο νικά στο τέλος. Πολλά στοιχεία δεν διευκρινίζονται. Ο τόπος, ο χρόνος, ο ρόλος του κάθε πρωταγωνιστή, οι αιτίες της ύπαρξης της σωφρονιστικής αποικίας παραμένουν ασαφή δεδομένα. Το διήγημα είναι σαν να εκτυλίσσεται προς το τέλος μιας ιστορίας, χωρίς να μας δίνει ιδέα για τις απαρχές της. Όλα φαντάζουν ανεξήγητα και απόκοσμα. Οι ρόλοι και τα καθήκοντα πρέπει να εκτελούνται χωρίς ενστάσεις και δισταγμό, αλλά ανατροπές φέρνουν μια αλλόκοτη τροπή. Ανάμεικτα συναισθήματα: χαράς, λύπης, δικαίωσης, αδικίας. Μα ο πραγματικός πρωταγωνιστής του διηγήματος είναι το παράλογο. Ένα παράλογο πιο έντονο και από αυτό στον Ξένο του Αλμπέρ Καμί. Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμί ήταν ένας αντιήρωας. Στη σωφρονιστική αποικία κανένας δεν καταφέρνει να γίνει ούτε ήρωας, αλλά ούτε και αντιήρωας. Σε τούτο το μικρό διήγημα οι πρωταγωνιστές δεν έχουν καν κάτι το ανθρώπινο πάνω τους.


[22/06/2016] bowser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όσοι διαβάσουν το διήγημα αυτό θα βρουν στοιχεία που υπάρχουν στην Δίκη και στον Πύργο. Και εδώ κυριαρχεί το συμβολικό που καλείσαι ως αναγνώστης να αποκωδικοποιήσεις για να αρχίσεις να προβληματίζεσαι με ερωτήματα. Ο Kafka πέτυχε να δώσει σε ένα σύντομο κείμενο αυτό που χρειάζεται ένα διήγημα για να είναι απολαυστικό: Ανατρεπτικότητα και κορυφώσεις.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
HILL STEPHEN
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS