Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΑ ΑΝΤΙ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

+
-
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0379
Τιμή Έκδοσης
€8.96
Τιμή Πολιτείας
€6.27
(-30%)
Κερδίζετε €2.69


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η σειρά "Ιδέες σύγχρονης διακυβέρνησης" απευθύνεται σε ερευνητές και σπουδαστές της δημόσιας πολιτικής, σε πολιτικούς, δημοσιογράφους καθώς και σε κάθε ενημερωμένο πολίτη. Επιδίωξη της σειράς είναι να θίξει κρίσιμα ζητήματα δημόσιας πολιτικής που απασχολούν την κοινή γνώμη, συνδυάζοντας την επιστημονική εγκυρότητα με την ελκυστική και προσιτή γραφή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί, ασχέτως αν κάποιος διαφωνεί-όπως για παράδειγμα εγώ- με ορισμένες από τις διαπιστώσεις του.
Είναι μια προσεγμένη επιστημονική εργασία, που τέμνει τους χώρους της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας, με πρωτότυπα επιχειρήματα και ιδέες που σχετίζονται με την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα". (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Καθηγητής Οικονομικών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών)
"Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσιάζει έναν εντυπωσιακά διεισδυτικό σχολιασμό της πορείας διαμόρφωσης των νεοφιλελεύθερων και, κυρίως, των εκσυγχρονιστικών απόψεων και πρακτικών. Η συστηματική κριτική του εστιάζεται στη ρητορική του εκσυγχρονισμού, στην έλλειψη ηθικής, στη σαθρή του νεωτερικότητα, στην εμμονή του στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού και, κυρίως, στην ανυπαρξία κάποιας ουσιαστικής θεωρητικής ανάλυσης. Ανάμεσα στα πολλά προτερήματα του βιβλίου αξίζει να σημειωθούν δύο που σχετίζονται με την κατηγορηματική πεποίθηση του Τσακαλώτου ότι υπάρχουν δυνατότητες επανάκαμψης της Αριστεράς. Το πρώτο είναι το επιχείρημα ότι η Αριστερά πρέπει να (επαν)εξετάσει τις αξίες της, να τις προβάλει επιθετικά και να ενισχύσει την ιδεολογική της παρουσία. Το δεύτερο εκφράζει την άποψη ότι μέσα από τη συμμετοχή σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα, η Αριστερά θα καταφέρει να μορφοποιήσει τις προτάσεις της, και δεν θα είναι ένας οργανισμός που απλώς θα προσαρμόζει "αριστερότερα " διάφορες τεχνοκρατικές προτάσεις". (ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών)
"Μου θύμισε το αυτοκόλλητο που κυκλοφόρησε μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Εκείνο το λιτό, αλλά τόσο διεισδυτικό "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Όπως η Κύπρος, έτσι και η Αριστερά της εποχής μας υποφέρει κι αυτή από καταπατήσεις και εισβολές. Μέσα στη σύγχυση των ημερών μας, το "Δεν ξεχνώ" του Ευκλείδη Τσακαλώτου -έτσι το είδα- μας θυμίζει πως η Αριστερά, πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα, είναι αξίες: αυτή είναι η αξία της Αριστεράς. Όταν, μάλιστα, οι αξίες δεν μένουν μετέωρες, ως απλά ηθικά προτάγματα ή φωτεινά σήματα, αλλά γίνονται πολιτικές ή απαντήσεις σε καίρια προβλήματα, όπως ο ίδιος το επιχειρεί, τότε η δύναμή τους γίνεται ισχυρότερη, άμεση και λειτουργική". (ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, βουλευτής Β' Αθηνών)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Εισαγωγή: Γιατί δεν είμαι εκσυγχρονιστής
Κεφάλαιο 1: Επιστήμη, αξίες και τα επιχειρήματα της Αριστεράς
Κεφάλαιο 2: Η υποχώρηση από τις αξίες της δημοκρατίας, της δημόσιας υπηρεσίας, της αλληλεγγύης και της ισότητας
Κεφάλαιο 3: Η πολιτική οικονομία του νεοφιλελευθερισμού
Κεφάλαιο 4: Εκδοχές ενός εφικτού μέλλοντος
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789602184370
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΙΔΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 2
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων180
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
ΕπιμέλειαΜΑΤΣΑΓΓΑΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2410-0379
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tanstil

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ
LORIDAN-IVENS MARCELINE
€6.90 €2.07
(-70%)
Κερδίζετε €4.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS