Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΥΤΙΚΙΣΜΟΣ - Η ΔΥΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ( ΚΟΣΜΟΣ 16 /ΣΕΙΡΑ )

ΔΥΤΙΚΙΣΜΟΣ

Η ΔΥΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

+
-
BURUMA IAN, MARGALIT AVISHAI
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0458
Τιμή Έκδοσης
€9.95
Τιμή Πολιτείας
€6.96
(-30%)
Κερδίζετε €2.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πώς βλέπουν τη Δύση όσοι ορκίζονται εκδίκηση; Πώς διαμορφώνονται τα αντιδυτικά στερεότυπα που γεμίζουν με μίσος τις καρδιές των οπαδών της Τζιχάτ και της Αλ-Κάιντα; Οι Ίαν Μπουρούμα και Αβισάι Μαργκαλίτ υποστηρίζουν ότι οι ρίζες τους πρέπει να αναζητηθούν στην ίδια τη Δύση. Ο αντιδυτικός ιός βρήκε πρόσφορο έδαφος στον ισλαμικό κόσμο για πολλούς λόγους, αλλά δεν γεννήθηκε εκεί. Η Δύση, που οι οπαδοί του ιερού πολέμου αντιπαλεύουν, αποτελεί την ίδια απειλή που πλανιόταν στα μυαλά πολλών επαναστατικών κινημάτων από τις αρχές του 19ου αιώνα. Οι μεγάλες πολιτισμικές αντιθέσεις ανάμεσα στους δύο κόσμους είναι αυτές που τρέφουν το μίσος: η μεσοαστική, κομφορμιστική αντίληψη ενάντια στην ηρωική-επαναστατική, η βιομηχανική κοινωνία ενάντια στην κοινότητα «αίματος και εδάφους», ο ορθολογισμός που χαρακτηρίζει τον δυτικό τρόπο σκέψης ενάντια στην «εσώτερη ζωή» του πνεύματος και τη θρησκευτική πίστη. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν τις παραπάνω αντιθέσεις με πρωτοτυπία και τόλμη και προτείνουν ένα νέο πλαίσιο για την κατανόησή τους και για την αντιμετώπιση κρίσιμων παγκόσμιων προβλημάτων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Στο ευσύνοπτο και προκλητικά ενδιαφέρον βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Δυτικισμός (Occidentalism, 2004) οι ακαδημαϊκοί Ian Buruma και Avishai Margalit αναλύουν τις διάφορες εκφάνσεις μίσους απέναντι στη Δύση στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνιών, ιδίως δε στις περιπτώσεις της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των ισλαμικών χωρών. Ο όρος «δυτικισμός» χρησιμοποιείται κατ’ αντιδιαστολή με τον όρο «οριενταλισμός», που καθιέρωσε ο Edward W. Said για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε συχνά ο κόσμος της Ανατολής από τους Δυτικούς ανθρώπους. Ως «δυτικισμός», επομένως, εννοείται ο αποανθρωποποιημένος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον δυτικό κόσμο και πολιτισμό οι άνθρωποι που τον μισούν. Το βιβλίο, επιχειρώντας μια ιστορική αναζήτηση των πηγών του αντιδυτικού μίσους, εστιάζει στις περιπτώσεις των Ιαπώνων εθνικιστών, των Ρώσων σλαβόφιλων και των ισλαμιστών ταλιμπάν». (Μύρωνας Ζαχαράκης, bookpress.gr - 08/03/2019)

Περιεχόμενα

Πόλεμος ενάντια στη Δύση
Η δυτική πόλη
Ήρωες και έμποροι
Το δυτικό πνεύμα
Η οργή του Θεού
Η σπορά της επανάστασης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOCCIDENTALISM - THE WEST IN THE EYES OF ITS ENEMIES
ISBN139789602185193
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράCOSMOS 16
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2007
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
ΕπιμέλειαΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΝΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΡΟΥΜΑ ΙΑΝ, ΜΑΡΓΚΑΛΙΤ ΑΒΙΣΑΙ
Κωδικός Πολιτείας2410-0458
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dmim67, dimbik, Dorilo

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Dorilo, georgevou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90
11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS