Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

+
-
ROTH JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 2410-0092
Τιμή Έκδοσης
€9.95
Τιμή Πολιτείας
€6.96
(-30%)
Κερδίζετε €2.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο "Ιστός της Αράχνης" είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Γιόσεφ Ροτ, αποκαλυπτικό ήδη του ταλέντου και της ιδιαιτερότητας του ύφους που κατατάσσει το συγγραφέα στους σημαντικότερους τεχνίτες του λόγου. Ήρωας του μυθιστορήματος ένας ασήμαντος "μικρός άνθρωπος", ο Τέοντορ Λόζε: εθνικιστής, χαφιές, μέλος δολοφονικών παρακρατικών οργανώσεων, υποχείριο κάθε ισχυρού, όχι από πεποίθηση, αλλά από επιθυμία να ανέλθει με κάθε τρόπο.
Ο Ροτ με διεισδυτικότητα και λεπτό σαρκασμό ψυχογραφεί τον ήρωά του, περιγράφοντας συνάμα με εντυπωσιακή ακρίβεια το κλίμα της εποχής που γέννησε το φασισμό, της οποίας οι ομοιότητες με το σήμερα αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του κλασικού αυτού έργου.
Το βιβλίο γράφτηκε το 1923 και δημοσιεύτηκε σε συνέχεις στη σοσιαλιστική εφημερίδα της Βιένης Arbeiter-Zeitung τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του ίδιου έτους. δύο μόλις μέρες αργότερα έγινε ακριβώς αυτό που ο Ροτ προφητικά ξορκίζει στο έργο: το πραξικόπημα Χίτλερ-Λούντεντορφ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDAS SPINNENETZ
ISBN139789602186688
ΕκδότηςΚΡΙΤΙΚΗ
ΣειράΕΝ ΠΛΩ 39
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2010
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΣΙΕΤΗ ΤΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΤ ΓΙΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας2410-0092
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[04/12/2019] Εδουάρδος *82*.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Τέοντορ είναι ένας μισαλλόδοξος και άνεργος εθνικιστής, ο οποίος ζώντας στο κοινωνικό περιθώριο και αντλώντας δύναμη από το μίσος που τρέφει για τους συνανθρώπους του προσπαθεί να πετύχει την κοινωνική του ανέλιξη. Μια τραγική φιγούρα που στο τέλος παγιδεύεται στον ιστό της αράχνης που ύφαινε για τους εχθρούς του από έναν ευφυέστερο αντίπαλο, τον Λεντς. Ο συγγραφέας παρουσιάζει στον αναγνώστη την διαδρομή που ακολουθεί ένας κοινός άνθρωπος, μέσα από την οποία στο τέλος μετατρέπεται σε ένα πειθήνιο όργανο μιας ολοκληρωτικής εξουσίας, παρά τις μεγάλες φιλοδοξίες του. Μια διαδρομή που εν προκειμένω ξεκινά από τη μύηση του Τέοντορ στις αντιδημοκρατικές ιδέες και τις θεωρίες συνομωσίας, συνεχίζεται με την ένταξή του στο Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και κορυφώνεται με τις βίαιες εκδηλώσεις του εις βάρος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο συγγραφέας ουσιαστικά προεικονίζει την περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ, που θα εμφανιζόταν σε λίγο στη γερμανική σκηνή. Ο Ροτ γράφει στην εποχή που επικρατούν οι εθνικισμοί, και σε μια κοινωνία που γέννησε προσωπικότητες οι οποίες καλλιέργησαν τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπινου είδους. Ο συγγραφέας αναδεικνύει επιτυχώς τους τριγμούς των αναταράξεων της εποχής του καθώς και το εύρος των κοινωνικών αλλοιώσεων στο σώμα της Ευρώπης. Μέσα στο κείμενο είναι διάχυτη η αίσθηση της εξάπλωσης της βίας, της κατάρρευσης ενός φιλήσυχου και ρομαντικού κόσμου και της εδραίωσης του τυφλού φανατισμού και του φόβου. Οι νύξεις που κάνει ο Ροτ σχετικά με την προοπτική οικοδόμησης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι ξεκάθαρες, και όπως όλοι γνωρίζουμε επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Ένα ωραίο κείμενο που ακροβατεί ανάμεσα στη δημοσιογραφική και την λογοτεχνική ματιά αυτού του σπουδαίου στυλίστα.
[19/08/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολλοί συγγραφείς δίνουν μορφή στην ιστορία και τους χαρακτήρες σταδιακά. Ο Ροτ στο συγκεκριμένο, δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα από τις πρώτες σελίδες. Η πορεία του φασισμού στο μυαλό των ανθρώπων γίνεται με ανατριχιαστική πολλές φορές ακρίβεια. Πάρα πολύ καλό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΑΧΤΗ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
«ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€84.80 €42.40
(-50%)
Κερδίζετε €42.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS