Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΙΔΟΙΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

ΑΙΔΟΙΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

ENSLER EVE
Κωδ. Πολιτείας: 3007-0000




Παρουσίαση

- Αν ντυνόταν το αιδοίο σας, τι θα φορούσε;"
- "Αν το αιδοίο σας μπορούσε να μιλήσει, τι θα έλεγε με δυο λέξεις;"
- "Με τι παρομοιάζατε τη μυρωδιά του αιδοίου σας;"
- "Τι χαϊδευτικό όνομα έχετε για το αιδοίο σας;"
Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα θέματα που θίγει η Ηβ Ένσλερ στο "Αιδοίων Μονόλογοι", που είναι ο καρπός των 200 περίπου συνεντεύξεων που πήρε από γυναίκες απ' όλο τον κόσμο: μια γυναίκα μιλάει για το τριχωτό του εφηβαίου, μία άλλη για τον οργασμό και άλλες για την περίοδο. Μία Βόσνια, θύμα βιασμού, μιλάει για την τωρινή σχέση της με το αιδοίο της, άλλες για το σεξ και την σεξουαλικότητα και η ίδια η συγγραφέας για το θαύμα της γέννας. Η συγγραφέας αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το θέμα όταν, όπως λέει η ίδια, "συνειδητοποίησα πως ήμουν "μισή", με το σώμα και το μυαλό μίλια μακριά το ένα απ' το άλλο. Το αιδοίο μου ήταν κάτι μακρινό, "εκεί κάτω", στο βάθος, στον ορίζοντα. Ούτε που περνούσα από 'κει καθόλου".
Το ουσιαστικό θέμα του "Αιδοίων Μονόλογοι" είναι η σχέση που έχουν τα γεννητικά μας όργανα με το υπόλοιπο σώμα μας, με τον εαυτό μας, με το είναι μας. Και πόσο τελικά έχουμε καταστρέψει αυτήν τη σχέση, που είναι από τις πιο πρωτόγονες, φυσικές και αγνές. Η Ένσλερ αποδεικνύει μέσα από τα γέλια, τα δάκρυα και τα ρίγη που προκαλεί η ανάγνωση αυτού του βιβλίου ότι το αιδοίο είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για άντρες και γυναίκες... σε πολλαπλά επίπεδα.
Το "Αιδοίων Μονόλογοι" ανέβηκε σε μια ειδική παράσταση υπέρ κακοποιημένων γυναικών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 1998 στη Νέα Υόρκη και τους μονόλογους ερμήνευσαν η Σούζαν Σάραντον, η Γκλεν Κλόουζ, η Γουϊνόνα Ράιντερ, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η Λίλυ Τόμλιν, η Μαρίζα Τομέι και η Γκλόρια Στάινεμ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE VAGINA MONOLOGUES
ISBN139789602192382
ΕκδότηςΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΛΕΞΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΣΛΕΡ ΙΒ
Κωδικός Πολιτείας3007-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, Alka, agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[17/10/2013] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα καλύτερα για τη σχέση της γυναίκας με το σώμα της. Τελικά όμως διαπιστώνεις ότι ο περίτεχνος απλοϊκός λόγος της Ήβ Ένσλερ μαζί με τις ιστορίες -συχνά σοκαριστικές, άλλοτε αστείες- των γυναικών, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι ένα βιβλίο πρόταση για κάθε γυναίκα ανεξαιρέτως. Το επέλεξα αφού είχα δει τη θεατρική διασκευή του από μια θεατρική ομάδα στα βάθη της Βόρειας Ευρώπης. Όσο με συγκλόνισε το θεατρικό του, ακόμα περισσότερο το ίδιο το βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS