Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ( ΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΣΕΙΡΑ )

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

BLIXEN KAREN (ISAK DINESEN)
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0081




Παρουσίαση

Χίλια νήματα, παρμένα από σαιξπηρικές τραγωδίες, ιερά κείμενα, ναυτικές διηγήσεις και τραγούδια, θρύλους της Ανατολής και του Βορρά, ξετυλίγονται σ' αυτό το βιβλίο - το πιο σημαντικό ώριμο έργο της Κάρεν Μπλίξεν. Χίλια νήματα ή μήπως ένας ιστός, όπου συνυφαίνονται με σοφία και τέχνη πέντε ιστορίες για την πρόκληση του πεπρωμένου, το θέατρο της ζωής, τις μεταμορφώσεις των ανθρώπων και των πραγμάτων; Τις λίγες εκείνες στιγμές που "όλα είναι δυνατά" οι μικρόκοσμοι του Σιράζ, της Καντώνας ή των φιόρδ της Βόρειας Θάλασσας ανοίγονται στον μέγα κόσμο και την αιωνιότητα, η καθημερινή ζωή ανεβαίνει στη σκηνή, προτού την παρασύρει στη δίνη της, και οι άνθρωποι μετεωρίζονται ανάμεσα στην έκσταση και τον καταποντισμό ζητώντας να πετάξουν και να μαγέψουν τους αγγέλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Μπλίξεν δήλωνε πως καταγόταν συγγραφικά από τους παλιούς παραμυθάδες. Την ενδιέφερε το εξωτικό στοιχείο, η φαντασία που δεν γνωρίζει φρένο, η ρέουσα αφήγηση. Το αμερικανικό κοινό και η κριτική υποκλίθηκαν στο ταλέντο της. Οι Δανοί συμπατριώτες της άργησαν να την αποδεχθούν. Ήταν πολύ "εξωτική" και "ελιτίστρια" για τα γούστα τους.
Στη συλλογή διηγημάτων "Ανέκδοτα του πεπρωμένου" (πρώτη δημοσίευση στα αγγλικά το 1958) περιέχονται πέντε ώριμα διηγήματα της Μπλίξεν. Ένα από αυτά, "Η πανδαισία της Μπαμπέτ", έγινε ταινία από τον Γκάμπριελ Άξελ και απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1988. Ένα άλλο διήγημα του τόμου, "Η αθάνατη ιστορία", σκηνοθετήθηκε από τον Όρσον Γουέλς το 1968.
Τα διηγήματα ενοφθαλμίζουν στην αφήγηση στίχους από σαιξπηρικές τραγωδίες, ιερά κείμενα, τραγούδια, θρύλους της Ανατολής και του Βορρά. Σιράζ, Νορβηγία, Καντώνα, εξοχές της Δανίας. Η αφήγηση απλώνεται, περιπλέκεται, έλκει με την ισχυρή γοητεία της. (Σοφία Νικολαΐδου, Τα Νέα, 9/12/2006)

Περιεχόμενα

Ο δύτης
Η πανδαισία της Μπαμπέτ
Τρικυμίες
Η αθάνατη ιστορία
Το δαχτυλίδι
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANECDOTES OF DESTINY
ISBN139789602210130
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2006
Αριθμός σελίδων246
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΕΡΕΦΑ ΜΑΤΟΥΛΑ, ΠΟΛΕΝΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΚΙΚΗ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ, ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΛΙΞΕΝ ΚΑΡΕΝ (ΙΖΑΚ ΝΤΙΝΕΣΕΝ)
Κωδικός Πολιτείας0170-0081
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Stam777, dim60, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

esthion, giovand, nikAEL, Krvag, Victor Dunwich

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS