Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2 - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ 1815-1919

+
-
BERSTEIN SERGE, MILZA PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0118
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€22.26
(-30%)
Κερδίζετε €9.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σχεδιάζοντας την Ευρώπη της Παλινόρθωσης στο συνέδριο της Βιέννης, το 1815, οι νικητές του Ναπολέοντα πίστευαν ότι πραγματοποιούσαν ένα έργο διαρκείας. Όμως, επί έναν αιώνα, η Ευρώπη δεν παύει να κινείται και να μεταμορφώνεται, να συνενώνεται και να διασπάται σε όλα τα επίπεδα: από τον Μέτερνιχ, στον Ναπολέοντα Γ΄ και από τον Βίσμαρκ στον Κλεμανσώ, από την Ιερά Συμμαχία στην Τριπλή Συνεννόηση και στην Κοινωνία των Εθνών, από τη (μεσογειακή και βαλκανική) "Ευρώπη του κάρου" στη (δυτική και βόρεια) "Ευρώπη της ατμομηχανής" και της βιομηχανικής επανάστασης, από τις αυταρχικές μοναρχίες στα φιλελεύθερα, εθνικά, δημοκρατικά και σοσιαλιστικά κινήματα, από την παπική αυθεντία στη θετικιστική επιστήμη και την αμφισβήτησή της, από τον ρομαντισμό στο ρεαλισμό κι από τις εθνικές σχολές και τις λαϊκές παραδόσεις στις κοσμοπολίτικες πρωτοπορίες και τη μαζική κουλτούρα.
Ενώ οι εθνικιστικές βλέψεις ("κάθε έθνος, ένα κράτος") αντιπαρατίθενται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενοποίησης της ηπείρου, η επιβεβαίωση των εθνικών ιδιαιτεροτήτων συμβαδίζει με τη συνειδητοποίηση διεθνικών συμφερόντων και δεσμών. Μέχρι πού φτάνει αυτή η συνειδητοποίηση; Όχι πολύ μακριά, αν αναλογιστεί κανείς την αναζωπύρωση των συγκρούσεων ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς και το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την άλλη μεριά, οι επίμονες προσπάθειες κάθε προέλευσης για μια "ευρωπαϊκή συμφωνία" δείχνουν ότι, διακριτικά, στη σκιά των εθνικών αξιώσεων, η ιδέα μιας οργανωμένης Ευρώπης δεν έπαψε ποτέ να αναπτύσσεται. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: 1815-1848
Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
1. Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
2. 1830: ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ
3. 1848: «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»
4. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: 1845-1918
ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ
5. Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ Γ’ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
6. Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΒΙΣΜΑΡΚ
7. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ
8. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ
9. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
10. Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTOIRE DE L' EUROPE. NATIONALISMES ET CONCERT EUROPEEN 1815 - 1919
ISBN139789602211298
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 1997
Αριθμός σελίδων306
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΕπιμέλειαΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ ΣΕΡΖ, ΜΙΛΖΑ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0170-0118
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

elsohez, reverend21, Zouvgias_George, Michael Angelo , Selanik, athinakat, giannisantonio, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kosfot, aivas85, crishatz

Κριτικές για το προϊόν

[22/07/2021] Eltsapo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θεωρείται "εγχειριδιακό" και ομολογουμένως όλη η σειρά μάλλον διαβάζεται κυρίως από φοιτητές που τους παραπέμπουν οι καθηγητές τους σε αυτό για μαθήματα της Ευρώπης του 19ου αιώνα. Εγώ πάντως θα ήθελα να πω ότι σε αντίθεση με πιο πρόσφατα, εκτενή και λεπτομερή βιβλία αυτό μπορεί να σου δώσει μία γενική εικόνα από τις σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του 19ου αιώνα χωρίς να "κάψει" το κεφάλι σου με λεπτομέρειες - αυτό βέβαια συνεπάγεται ότι υστερεί σε ανάλυση. Η γραφή είναι ευχάριστη και ο λόγος κατανοητός. Όμως έχει και τις αδυναμίες του: η ανάλυση του σε συγκεκριμένα θέματα όπως πχ για την Οθωμανική αυτοκρατορία είναι κάπως ξεπερασμένη και επιφανειακή. Επίσης προφανώς γραμμένο από Γάλλους ακαδημαϊκούς έχει ξεκάθαρα μια "ελαφρά" τάση να παρουσιάζει τα πράγματα από μια γαλλική οπτική γωνία: ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης είναι ένας ρομαντικός απελευθερωτής των λαών που δεν δέχεται καμία κριτική. Επίσης αντιπαραβάλλει έντονα τον ουμανιστικό χαρακτήρα του "καλού" Γαλλικού ρομαντισμού με τον "κακό" Γερμανικό εθνικιστικό ρομαντισμό σαν η Γαλλία να μην είχε σωβινισμό και αντισημιτισμό (βλ. Υπόθεση Ντρέιφους) τον 19ο αιώνα. Ακόμα και έτσι, εγώ το θεωρώ αξιοδιάβαστο έργο, ακόμα περισσότερο αν το δει κανείς σαν "ιστορία των ευρωπαϊκών κρατών τον 19ο αιώνα από Γαλλική σκοπιά".
[22/08/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η συνέχεια του κουραστικού πρώτου τόμου των ιστορικών Milza και Berstein. Στο πανεπιστήμιο, αυτή η τριλογία ήταν "ιερή". Δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, πολλά κεφάλαια ήταν πολύ δύσκολα και οι λεπτομέρειες σε έκαναν να χάνεις το δρόμο σου, στην προσπάθεια αναζήτησης των σημαντικών σημείων. Για τους συγγραφείς, μάλλον, όλα τα χωρία είχαν την ίδια βαρύτητα. Είχα αυτό το βιβλίο ως σύγγραμμα όταν ήμουν φοιτητής. Πολλές λεπτομέρειες, ημερομηνίες, μάχες, ονόματα. Καταντούσε κουραστικό, χωρίς ζωντάνια και πρωτοτυπία στην εξιστόρηση γεγονότων. Μπορεί όμως κάποιος να μάθει αρκετά χρήσιμα πράγματα, μελετώντας το. Είναι σίγουρο όμως ότι θα τον κουράσει, θα τον μπερδέψει και θα χαθεί στην καταιγιστική ροή των λεπτομερειών.
[18/08/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Καλο για πρωτη γνωριμια με τη συγκεκριμενη περιοδο και με ομορφο σκληρο εξωφυ
λλο. Για εμβαθυνση κοιταξτε αλλου ισως προς Hobsbawm
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS