Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 1 - ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ 5ΟΣ 18ΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ (5ος - 18ος ΑΙΩΝΑΣ)

+
-
BERSTEIN SERGE, MILZA PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0133
Τιμή Έκδοσης
€37.10
Τιμή Πολιτείας
€25.97
(-30%)
Κερδίζετε €11.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν είναι δύσκολο να χρονολογηθεί η αφετηρία ενός κοινού ευρωπαϊκού κόσμου, οπωσδήποτε η καταρρέουσα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρξε το χωνευτήρι του. Στις αρχές του Μεσαίωνα, η Ευρώπη γεννιέται ήδη διαιρεμένη ανάμεσα στην ανατολική αυτοκρατορία, που θα συνεχιστεί με το Βυζάντιο για μία χιλιετία, και στη δυτική, που καταλύεται από τις μεγάλες μεταναστεύσεις των λαών και δίνει τη θέση της σε πολυάριθμα βαρβαρικά κράτη με ρευστά σύνορα. H κατάτμηση θα παγιωθεί με την οριστική εγκατάσταση και την εδαφική συγκρότηση των λαών, απ' όπου θα προκύψουν μετά τον 14ο αιώνα τα νεωτερικά έθνη-κράτη. Τις απόπειρες ισχυρών ηγεμόνων (από τον Ιουστινιανό και τον Καρλομάγνο ώς τον Κάρολο Κουίντο) να αποκαταστήσουν τη χαμένη αυτοκρατορική ενότητα θα διαδεχθούν προσπάθειες ενοποίησης της ηπείρου υπό την κυριαρχία ενός έθνους (που αναλαμβάνουν ο Φίλιππος Β΄, ο Φερδινάνδος Β΄, ο Ναπολέων). Όμως τα ηγεμονικά αυτά εγχειρήματα προσκρούουν πάντα στις αντιστάσεις άλλων λαών και εθνών, που ευνοούν μια ευρωπαϊκή ισορροπία.
Παραδόξως ο κατακερματισμός δεν εμποδίζει την ανάδυση, ήδη από τον Μεσαίωνα, μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας, θεμελιωμένης από τη μια στον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, που κληρονομεί στην Ευρώπη την ελληνική σκέψη, τα ρωμαϊκά κρατικά και νομοθετικά πρότυπα και το όραμα μιας οικουμενικής αυτοκρατορίας, από την άλλη στη χριστιανική θρησκεία, που εμφανίζεται μέσω της Εκκλησίας ως συνεκτικό στοιχείο των κοινωνιών. Την κοινή αυτή ταυτότητα πιστοποιεί μια σειρά εξελίξεων που αγνοούν τα σύνορα: βαρβαρικές εισβολές, συρρίκνωση και κατόπιν διεύρυνση των ανταλλαγών, εκτεταμένες εκχερσώσεις, χωροδεσποτική ζωάρκεια, μετάβαση από τη βιοτεχνία στη βιομηχανία, παποσύνη, ορθοδοξία και αιρέσεις, προτεσταντική μεταρρύθμιση και ρωμαιοκαθολική αντιμεταρρύθμιση, φιλοσοφικές κινήσεις του ουμανισμού και του διαφωτισμού, καλλιτεχνικά ρεύματα της Αναγέννησης, του μπαρόκ και του κλασικισμού, εδραίωση του επιστημονικού πνεύματος, ακτινοβολία των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης... Δίπλα στην Ευρώπη των κρατών διαμορφώνεται μια Ευρώπη των εμπόρων, των τραπεζιτών, των μοναχών, των καλλιτεχνών ή των λογίων που, στην αυγή πλέον του 19ου αιώνα, ανοίγει τις πόρτες του μέλλοντος. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
5ος-14ος ΑΙΩΝΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
14ος-15ος ΑΙΩΝΑΣ
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
1492-1660
Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
1660-1789
ΚΛΑΣΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ
1789-1815
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTOIRE DE L' EUROPE. DE L' EMPIRE ROMAINE A L' EUROPE, Ve - XIVe SIECLE
ISBN139789602211427
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων562
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΕπιμέλειαΣΠΥΡΑΚΟΥ ΑΝΝΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ ΣΕΡΖ, ΜΙΛΖΑ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0170-0133
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

chrismoskat, Michael Angelo , marinama, Selanik, Bill_1988, Stefanos1969, giannisantonio, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kosfot, aivas85, crishatz

Κριτικές για το προϊόν

[03/05/2023] A.sylaidis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πυκνή γραφή, πληροφορίες πολλες. Απαραίτητη η χρήση χάρτη. Αυτό που με προβληματίσε είναι η παράθεση γεγονοτων προσωπων και τοποθεσιων με σχεδον αυτοματοποιημενη χρονολογικη σειρα. Δεν εχω δει εις βαθος αναλυση γεγονοτων παρα μονο επιφανειακη αναφορα.
[29/07/2022] santoyrios.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται για την Ιστορία της μεσαιωνικής Ευρώπης, πέραν του Βυζαντίου. Οι πρωταγωνιστές αλλά και οι υλικές συνθήκες (δυστυχώς μόνο σε κάποιες περιόδους) μιας εποχής που μας είναι άγνωστη (μόνο Βυζάντιο υπήρχε για μας τότε, αλλά ακόμα κι εκεί... μαύρα μεσάνυχτα). Μπορεί να γίνεται κουραστικό ώρες ώρες απλά επειδή η ήπειρος ήταν κατακερματισμένη πολιτικά. Στην αρχή κάθε ενότητας, όμως, έχουν μια περίληψή της, ώστε, όρεξη να 'χεις, μπορείς να φτιάξεις μια ιστορική γραμμή της περιόδου ή νοητικούς χάρτες. Σίγουρα θα υπάρχουν και πιο περιεκτικά έργα, εμένα πάντως με άφησε πολύ δυστυχισμένο που πρέπει να ξηλωθώ για τα υπόλοιπα της σειράς.
[30/10/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είχα αυτό το βιβλίο ως σύγγραμμα όταν ήμουν φοιτητής. Πολλές λεπτομέρειες, ημερομηνίες, μάχες, ονόματα. Καταντούσε κουραστικό, χωρίς ζωντάνια και πρωτοτυπία στην εξιστόρηση γεγονότων. Μπορεί όμως κάποιος να μάθει αρκετά χρήσιμα πράγματα, μελετώντας το. Είναι σίγουρο όμως ότι θα τον κουράσει, θα τον μπερδέψει και θα χαθεί στην καταιγιστική ροή των λεπτομερειών.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53
ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS