Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ

MUNOZ-MOLINA ANTONIO
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0142




Παρουσίαση

"...Εμείς δεν πυρπολήσαμε τα κτίρια της Ασφάλειας ούτε ρίξαμε απ' τα βάθρα τα αγάλματα του δικτάτορα ούτε πέσαμε σε παραλήρημα χαράς τσαλαβουτώντας στα συντριβάνια. Εμάς όλα αυτά μας έφταναν με πιο αργό ρυθμό, τα γνωρίσαμε πιο ψηλαφητά, στάλα στάλα, με δισταγμούς και υπαναχωρήσεις, με την ίδια βραδύτητα προϊστορικής χελώνας με την οποία πέθανε επιτέλους ο στρατηγός Φράνκο, με τρομοκρατίες και διώξεις και εγκλήματα που δεν έπαψαν ποτέ, χωρίς σχεδόν να αλλάξουν ούτε τα πρόσωπα ούτε οι φωνές αυτών που κυβερνούσαν, χωρίς να έχουμε ποτέ τη χαρά να ξεκινήσουμε απ' την αρχή, να τα διαγράψουμε όλα και να ζήσουμε μια νέα εποχή: τη χαρά ή την πλάνη, το ίδιο είναι...
...Μία και μοναδική φορά στη ζωή μου κατείχα ένα μυστικό που ήταν στ' αλήθεια πολύτιμο, που μπορούσε, όπως λένε, ν' αλλάξει τον ρουν της ιστορίας της Ισπανίας, πράγμα που ήταν εν γνώσει μου, και ορκίστηκα ότι θα το κρατούσα και με έκαιγε σαν πυρωμένο σίδερο και δεν με άφηνε να κοιμηθώ... Είναι αλήθεια ότι ο ρόλος μου στη συνωμοσία ήταν μηδαμινός και ότι δεν έφτασα στο σημείο να έρθω σε επαφή με κανέναν σχεδόν από τους συνωμότες, όπως επίσης είναι προφανές ότι η απόπειρα απέτυχε, τίποτε όμως απ' όλα αυτά δεν απαλείφει το γεγονός ότι έτρεχα πάνω-κάτω στη Μαδρίτη για να μεταφέρω μηνύματα, ούτε ότι διέτρεξα κάποια στιγμή τον κίνδυνο να με πιάσουν. Ούτε βέβαια οι αμφιβολίες που κι ο ίδιος τρέφω στη διάρκεια των τελευταίων δεκαεννέα χρόνων σχετικά μ' εκείνη την περιπέτεια δεν κατορθώνουν να απαλύνουν την ανάμνηση του τρόμου που πέρασα τότε, και δεν σβήνουν την έξαψή μου ούτε τον ενθουσιασμό μου και το θαυμασμό που ένιωθα για τον άνθρωπο που μου είχε κάνει την τιμή να με συμπεριλάβει στους συνωμότες -εμένα, έναν πεινασμένο έφηβο, μοναχικό και κάπως μονομανή- και ο οποίος όχι μόνον με μύησε στα μυστήρια της παρανομίας αλλά και στις πολυτελείς απολαύσεις του ουίσκι, του αστακού και των νυχτερινών ταξί..."

Ανάμεσα στην ιλαροτραγωδία και το πολιτικό θρίλερ, ο συγγραφέας αποδίδει ανάλαφρα το τέλος μιας εποχής που σφράγισε μια ολόκληρη γενιά. Ανήμποροι και μοιραίοι, οι πρωταγωνιστές μπλέκονται σε μια χίμαιρα που τελειώνει όπως τα όνειρα: με το ξύπνημα στη μέση μιας δραματικής όσο και αστείας περιπέτειας που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τον κόσμο. Ζωηρή αναπόληση του τέλους μιας εποχής, που αγγίζει τα όρια του πολιτικού θρίλερ, αναδρομή στα φοιτητικά χρόνια και στη φάση της μετάβασης στην ενήλικη ζωή, Ο φύλακας του μυστικού διαβάζεται με χαμόγελο, καθώς μας μιλάει στα σοβαρά για την κωμικοτραγική πλευρά του ανθρώπινου πεπρωμένου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Στο σύντομο αυτό μυθιστόρημά του ο συγγραφέας θίγει με διάθεση ξέγνοιαστου παρατηρητή το ζήτημα του "δακρυόεν γελάν", καθώς επιλέγει να συνταιριάσει μέσα στο πλαίσιο του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος τα πιο αταίριαστα κοινωνικά στοιχεία και τα απεικάσματά τους στο χώρο της πολιτικής. Η ζωή είναι πιο σκληρή και πρωτότυπη από τη φαντασία και του πιο δεινού συγγραφέα, γι' αυτό και ο Molina την αφήνει να σκηνοθετήσει αυτή το θρίλερ που βιώνουν οι ήρωές του. (Γιώργος Κεντρωτής)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL DUENO DEL SECRETO
ISBN139789602211519
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΚΥΚΛΟΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1998
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΤΟΥ ΠΕΓΚΥ
ΕπιμέλειαΣΠΥΡΑΚΟΥ ΑΝΝΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΝΙΟΘ-ΜΟΛΙΝΑ ΑΝΤΟΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0170-0142
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kikujiro, kantath

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS